Јас уште не го изгледав. Го има на торент?Наречете ме носталгичен, али последниов Бонд филм, не беше ич Бонд филм.
Добар ти е првиот поглед. Сè уште не се исплати, според мене.Има некој регистриран на https://gley.mk/ ?
Ме интересира дали се исплати. На прв поглед малку филмови и серии има.
Да, го има.Јас уште не го изгледав. Го има на торент?
Ау! Првиот дел со свадбата - ништо посебно, ама вториот - го изнауживав.За Меланхолија дојдов. Ова у мои стандарди е чист кец од филм
Сега ти е на ред АнтихристМногу сум паметен кога ќе гледам филм каде всушност сакам да видам нешто а не само пушти рандом, влези му со погрешни очекувања и дојди тука лај, чалами се и карај се како ментален некој.
Не дека за некои не си стојам на зборот за кецовите што им ги имам залепено, каде стварно неам видено ништо што ми се свиѓа, нит идеја нит реализација и сум умрел од досада безпотребно.
Ок. Што сакам да кажам.
За Меланхолија дојдов. Ова у мои стандарди е чист кец од филм, без премца што би рекле србите. Ова од 10 пати, 8 ми е кец, еднаш 7 и најверојатно при репризирање ќе иде на 9ка. Ама сеа 8.
Поштувам идејата, све беше супер, подобар досаден филм неам глеано.
Сакам вакви спори драми, реков дека ми одговараат овие скандинавски влечења и баш се изненадив коа случајно проверив и видов дека над саат време прошло а не сум се ни поместил.
Одличен приказ на `Кирстен Данст` (оваа секад ми била ретардирана кога и да сум ја глеал у некои безвезни филмови што моментално не ми текнуваат) - али тука беше на ниво, топ. Ова у наводници ради приказната, за да не откријам спојлер. Нема спојлер ама добро. Тие што го глеале знаат за што зборам.
Кај `сестрата` , не ми легна мене тој сај-фај момент, иако идејата е таман, тоа што сака да каже авторот. Тоа што јас не сакам сај-фај е друг муабет.
Може ќе погрешам ама филмов ми личи на некој Аронофски обид, или Аронофски е Ларс фон Триер обид.
Добар е филмов. Има потенцијал за ривоч. А можда и нема.
Што викаат, можеби нема да го репризираш ама доволно ти е што си го глеал барем еднаш.
Мене ми е најслаб од Депрешн Трилоџи, Антихрист и Нимфоманијак далеку подобри.Многу сум паметен кога ќе гледам филм каде всушност сакам да видам нешто а не само пушти рандом, влези му со погрешни очекувања и дојди тука лај, чалами се и карај се како ментален некој.
Не дека за некои не си стојам на зборот за кецовите што им ги имам залепено, каде стварно неам видено ништо што ми се свиѓа, нит идеја нит реализација и сум умрел од досада безпотребно.
Ок. Што сакам да кажам.
За Меланхолија дојдов. Ова у мои стандарди е чист кец од филм, без премца што би рекле србите. Ова од 10 пати, 8 ми е кец, еднаш 7 и најверојатно при репризирање ќе иде на 9ка. Ама сеа 8.
Сакам вакви спори драми, реков дека ми одговараат овие скандинавски влечења и баш се изненадив коа случајно проверив и видов дека над саат време прошло а не сум се ни поместил.
Одличен приказ на `Кирстен Данст` (оваа секад ми била ретардирана кога и да сум ја глеал у некои безвезни филмови што моментално не ми текнуваат) - али тука беше на ниво, топ. Ова у наводници ради приказната, за да не откријам спојлер. Нема спојлер ама добро. Тие што го глеале знаат за што зборам.
Кај `сестрата` , не ми легна мене тој сај-фај момент, иако идејата е таман, тоа што сака да каже авторот. Тоа што јас не сакам сај-фај е друг муабет.
Може ќе погрешам ама филмов ми личи на некој Аронофски обид, или Аронофски е Ларс фон Триер обид.
Што викаат, можеби нема да го репризираш ама доволно ти е што си го глеал барем еднаш.
Види ги овие 5 зборови, каква поезија.подобар досаден филм неам глеано
Мене првиот дел ми беше боље пошто нејќам сај-фај ко што кажав а и поубав тек ми имаше.Ау! Првиот дел со свадбата - ништо посебно, ама вториот - го изнауживав.
Крајот посебно ми се допадна, кога „лудата сестра“ ги смири и ги собра под замислениот шатор.
Па да, сеа видов дека дел од трилогија е ова. Претходно одбрав само Dancer in the Dark, Melancholia, Breaking the Waves i Dogville пошто имаат најголеми оценки.Сега ти е на ред Антихрист
Ќе видиме ај, ќе коментирам тука.Мене ми е најслаб од Депрешн Трилоџи, Антихрист и Нимфоманијак далеку подобри.
Најдобар се знае - на Џек куќата
Првиот пат кога го гледав, го мразев, вториот пат го обожавав, така и со сите филмови на фон Триер. Ама Кирстен Данст... тој кадарот со месечината а таа во хоризонтала не се забораваМногу сум паметен кога ќе гледам филм каде всушност сакам да видам нешто а не само пушти рандом, влези му со погрешни очекувања и дојди тука лај, чалами се и карај се како ментален некој.
Ок. Што сакам да кажам.
Најдобар филм ми е од него, јас и неам многу негови глеано искрено, ама не сакам да коментирам сега зошто мислам дека Џек и сите кога ќе ги изгледам ќе ми биде омилен, тоа ќе ти кажам кога ќе го изгледаш, да не ти спојламЌе видиме ај, ќе коментирам тука.
На Џек куќата најдобар негов? Или најдобар ментално болен карактер?
Па да, од втора веќе ќе знаеш што гледаш и ќе се концентрираш на тоа а не да луташ со паметот што се дешава. Затоа и реков по втор пат сигурно 9ка ќе јаде.Првиот пат кога го гледав, го мразев, вториот пат го обожавав, така и со сите филмови на фон Триер. Ама Кирстен Данст... тој кадарот со месечината а таа во хоризонтала не се заборава
Глеј го Dancer in the Dark.Најдобар филм ми е од него, јас и неам многу негови глеано искрено, ама не сакам да коментирам сега зошто мислам дека Џек и сите кога ќе ги изгледам ќе ми биде омилен, тоа ќе ти кажам кога ќе го изгледаш, да не ти спојлам
Инаку вака ми е ранкингот:
Џек>Нимфоманијак>Антихрист>Меланхолија
Го имам гледано тој филм мило заедно со тој Европа или како и да се викаше ги учевме на факултет но секогаш сум среќен дека ме мислиш. Само последниот од Трир мислам дека ми фали, ама според она што го видов е така малку брутален за мој вкус, а може и да нема врска.Па да, од втора веќе ќе знаеш што гледаш и ќе се концентрираш на тоа а не да луташ со паметот што се дешава. Затоа и реков по втор пат сигурно 9ка ќе јаде.
Со хоризонтала се извади за очајното јавање на голф-песокот. xD
Глеј го Dancer in the Dark.
џимеј и за тебе важи истово. Не дозволувај ја да ти кажувам филмови те молам.
Мада со твоите мизерни 16 годинава немаш ни можност да дозволиш било што.