Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.175
Поени од реакции
10.168
Ако отворам тема за шпански филмови, ќе ме дружи некој или сам ќе си пишувам?

Широк дијапазон би опфатиле зашто ќе влезат тука и режисери ко Дел Торо, Гонзалез Ињариту, Куарон, Лараин и останатите режисери од Јужна/Средна Америка и остатокот од светот што снимиле/снимаат на шпански јазик, па и Иранeцот Фаради со Todos Lo Saben. :D

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Take this Buzzfeed quiz to find out what your favorite Trier movie says about you

Melancholia -
честитки вие сте емо факбој што Гаспар Ное го гледа религиозно и омилен бенд ви се Радиохед
Antichrist - честитки вие дезертер што не го пропушта Вилнев во кино и навива за Челзи
The House that Jack Built - честитки вие сте генијална бринета слаба на ромкоми, џез, и Хенри Кавил
А што вика за Dogville?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.067

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
А што вика за Dogville?
Dogville - честитки вие сте кул милфица која во слободно време ужива во филмовите на скандинавскиот nouvelle vague и го чита италијанскиот Шерлок Холмс

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
The power of the dog, 2 часа уживање.
Ако сте фан на таква slow burn драма без некој посебен интензитет и смирено насилство без многу галама.
Визуелно прекрасен филм, а и глумата е врв.
Дефинитивно ќе биде номиниран за Оскар, не ме чуди што е во топ фаворити.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.080
Поени од реакции
37.492
The Power of the Dog навистина одличен! Моментално дури и го презеде првото место на листата фаворити за Оскар. Многу ме посеќа на There Will be Blood. Убаво раскажана, тивка драма која на крај се претвора во
хорор
. Гледајте го, мислам дека ќе биде hate it or love it филмот на годината, и претпоставувам ќе го ставиме следен на тапет во темата со спојлери.

Идејата на режисерката сигурно била:
how to make gay movie without gayish things in it?
И voilà!

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Гледајте го, мислам дека ќе биде hate it or love it филмот на годината, и претпоставувам ќе го ставиме следен на тапет во темата со спојлери.
Да, може да произлезе добра дискусија од филмот, опфаќа повеќе тематики. Мене дури ме фаќа желба пак да го изгледам, што е ептен реткост.

Што се однесува ова за геј делот, мене ми беше неисфорсирано донекаде во цела приказна, али стварно потребно за да излезе крајот како што излезе.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
House of Gucci :facepalm: ужасно негледлив филм, се проколнував себеси дур чекав да поминат тие два ипол и кусур часа...искрено не очекував ваков епски фејл, Ридли Скот нека се пензионира за да не не малтретира и нас ако му е досадно во староста. Што е уште пострашно, и актерите како одвај да чекале да земат хонорар и да му ја мафнат оттука.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.175
Поени од реакции
10.168
House of Gucci :facepalm: ужасно негледлив филм, се проколнував себеси дур чекав да поминат тие два ипол и кусур часа...искрено не очекував ваков епски фејл, Ридли Скот нека се пензионира за да не не малтретира и нас ако му е досадно во староста. Што е уште пострашно, и актерите како одвај да чекале да земат хонорар и да му ја мафнат оттука.
Така ти треба ко гледаш филм со Лејди Гага за Гучи. :P

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262

Kajgana Shop

На врв Bottom