Се играше Соларис кај нас во МНТ пред 3, 4 години.. тешка претстава од скоро 3-4 саати бавно одвивање на дејства. Пола публика си отиде на првата пауза. Но предобро вклопени ефекти и совршено доловена атмосфера заедно со глумата и приказната.. скрос поинакво нешто од се друго што сум гледал. Тешка беше за гледање но остава нешто трајно и никогаш нема да ги заборавам сцените и таа морничава состојба. Ги имав симнато Соларис филмските верзии но никогаш не најдов време да се осмелам да ги гледам.Ja procitav Solaris i za vecerva u plan mi e filmot.
Na tarkovsky mi e gledan pred 15 godini a na soderberg od 2002 ne mi e gledan
Sto vredi poveke vecerva? Napomena ke go gledam so zenska mi koja uvek "insistira" na ponovo
@џимеј maybe
све америчко флопна по кино благајниве, освен бракава Кинези у време на корона заработуваат многу пари по нивните кино сали,еве еден скоро 500 милиона заработка.шо е ова?
мулан нов, бидејќи им флопна овогодинешниов мега-woke mulan?
Не ама имам присуствувано на масовно излегување од сала. На Манаки пред некоја година беше Макбет со Фасбендер и Котиланд. Мислам од полна сала само 30% останаа, не дека беше лош филмот, се изгубија во стиховите сите.Разгледував некои листи на летер и ми излезе мојава листа на филмови што сум ги изгледал во кино. Последен пат ажурирана пред 11 месеци.
Ќе помине ли некогаш срањево ко човек да отидам во кино и да уживам во темницата на кино салата и подвижните слики?!
96 филма изгледани во кино, повеќето америчка продукција, нешто повеќе од четвртина од изгледаните се македонски и само еден филм кој толку беше срање што излегов од салата за 30 минути.
Тој што толку беше срање е Франкофонија на Сокуров. А вие сте напуштиле ли проекција зашто некој филм ви бил тешко срање?
800, Mermaid и други кинески...све америчко флопна по кино благајниве, освен бракава Кинези у време на корона заработуваат многу пари по нивните кино сали,еве еден скоро 500 милиона заработка.
The Eight Hundred
www.boxofficemojo.com
Јас излегов на ИлМонстро на Бењини, Три Бои Плаво и на ГленгериГленРоуз (на овој излегов не по моја желба).Тој што толку беше срање е Франкофонија на Сокуров. А вие сте напуштиле ли проекција зашто некој филм ви бил тешко срање?
Овој ама е досаденГленгериГленРоуз
Богами на Ил мостро и јас би излегол. Многу лош филм.800, Mermaid и други кинески...
Али не е све флопнато америчко. Бед Бојз фор лајф најмногу заработи.
Автоматски споено мислење:
Јас излегов на ИлМонстро на Бењини, Три Бои Плаво и на ГленгериГленРоуз (на овој излегов не по моја желба).
Нешто многу појако со таа екипа.Не знам. Ја ќе го догледав. Го имам изгледано и на тв после.
Може да се каже дека е досдничок.
Зависи што очекуваш.