Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.472
Поени од реакции
9.979
Не знам дали е во ред тука да го дискутираме со спојлери, ама за мене приказната беше супер, одлично надоврзување од кецот. За исходите, и јас бев разочаран ама кога ќе размислам и логичен епилог имаше.
isto neznam ni jas, ne sum mnogu na ovoj podforum, ne najdov tema za filmot ili nekoja tema za istoriski / akciski filmovi, a ne sakam da otvaram "kratki temi".
kje ostavam nedela dve, pa posle toa ako ima nekoja druga tema ili tuka kje pisham podetalno moe viduvanje na filmov.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.010
Поени од реакции
37.340
The Wild Robot преубав! :love: Дефинитивно треба да го земе Оскарот наместо Inside Out 2. Барав дали Dreamworks некогаш зеле Оскар, и да, имаат 2 - за Wallace and Gromit и Shrek; но никогаш во трка со голем филм на Дизни/Пиксар. Е па годинава време е да ги победат!

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Каков лош филм е Gladiator II.

Сосема непотребно продолжение, со очајни визуелни ефекти, лоша глума и огромни нелогичности во приказната. Кога ќе ми текне на сцената со ајкулите :facepalm:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.472
Поени од реакции
9.979
Glavni @Zlatikevichius kako e temava, za komentiranje detali, i spojleri za filmovi od skoro? Ne najdov nishto na prviot post za temata.

Primer za Gladiator II da se diskutira tuka so spojleri?

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.909
Поени од реакции
23.602
Glavni @Zlatikevichius kako e temava, za komentiranje detali, i spojleri za filmovi od skoro? Ne najdov nishto na prviot post za temata.

Primer za Gladiator II da se diskutira tuka so spojleri?

Тука обично се води дискусија за актуелни филмови.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.010
Поени од реакции
37.340
Новиот Северус Снајп:

Па добро, Слидеринец напраиле црнец, ако. :D Само да не им текне Мекгонагл да ја глуми Виола Дејвис. :pos:
Автоматски споено мислење:

Инаку, темата за Оскарите е отворена, па повелете: https://forum.kajgana.com/threads/97-американски-филмски-награди-Оскари-2024.120600/

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
IMG_1025.png

Иначе го гледав новиот Џокер, го ставија на HBO. Навистина сакав да ми се допадне и не ми сметаше пеењето ама немаше ич месо, само коска за глодење.

1 од 5, штета, имаше шанса да ми се допадне и за да се караме денес околу тоа.

Последни добри што ми оставија впечаток се на јапанската страна. Го гледав анимираниот Whisper of the Heart. Постар е и од Гибли мислам, но е убавини. Другиот е Yudo: The Way of the Bath oд 2023. Интересен и инсајтфул за нивната култура, со хумор, со порака. Филм кој би го предложил во филмскиот клуб, ако бев одговорен и конзистентен и ги гледав предлозите. Dogtooth гледам иде моментално, ми се гледа ми се плаче, ама нешто се сјеба стремиото и иако @Zlatikevichius стави линк за поправање низ темите, мрзата иде пакет со крајот на годината… вие гледавте нешто крисмаси? Рано е за магија? Излезе нешто вредно по апликациите?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.594
Поени од реакции
87.968
Мммм, скептик сум за ова со Тоше, не верувам дека и да бидне нешто ќе испадне добро на крај.

Kajgana Shop

На врв Bottom