Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Django Unchained (2012)

Normalno, po default e remek delo stom e od Tarantino, go znaete Tarantino, vrven OST, (ponekogas nevoobicaena) smisla za humor, pojava na Tarantino vo barem edna scena, i bloodbath sceni kaj sto se praat masakr. Sekako, ne izostanuva ni zelbata za odmazda kaj glavniot protagonist i neverojatniot presvrt. Mene bas me trogna filmot, a si davam zamerka kako sum mozel da go propustam i duri sega da go gledam. Ljubov, robovi, crn kauboec, toa retko koj bi mozel taka umesno da gi smesa i smesti vo edna western drama site tie raboti. Sekako, tuka DiCaprio gazi, izuva, vadi od koza so svojata fenomenalna gluma.

Мене па Тарантино ми е фифти-фифти.

Пола филмовите му се прејаки, другата половина ми се мех, бљак, прц. :D

Треба да се репризира Џанго, одамна го гледав, ама знам дека уживав.

Кога би ги подредил неговите филмови, најдобар ми е The Hateful Eight.

Ми текнува јануари месец го даваа во кино и преубаво чувство даваше целата таа снежна атмосфера, уживав ко кај нас снег да имаше, иако ако не грешам сув студ беше. :D
Филмот после уште еднаш или два пати на тв го гледав и за мене е уживање од прва до последна минута.

По него би го ставил Палп Фикшн. Легендарен филм што исто е уживање од почеток до крај, ама Осумката ми е некако подрага.

На трето место ваљда би бил Џанго.

И на четврто Касапските кучиња.

Останатите филмови со благи зборови би рекол не ми се допаѓаат.

Не знам кој е посмор од Џеки Браун, Копилињата или Си беше еднаш во Боливуд. Ваљда Џеки, ко најнегледлив филм.

Кил Бил не го ставам сега за сега нигде, зашто бар едно 300 пати сум пробал да го изгледам и ништо.

Последно уредено од модератор:
А поентата е дека знаејќи ги филмските преференци на вот, од кои први што ми текнуваат се Џим Џармуш и Гаспар Ное, не би претпоставила дека женска му нешто особено сака лоши римејци на култни филмови.
да, али ја се шегував

Конечно завршив со префрлување на сите оценки од LB на IMDB, после неколку месеци работа. :P

Screenshot_1.jpg

Малку чудно, не знаев дека воените ми биле омилен жанр. Па и историските. За другите, ајде де, ама за овие се изненадив. Исто вестерните некаде на средина со 7.0 просек. Хммм... Изгледа не ги мразам колку што мислев дека ги мразам.

Screenshot_2.jpg

По години, омилена ми била 1992: Reservoir Dogs, Unforgiven, Basic Instinct, Scent of a Woman, A Few Good Men, The Crying Game, Bitter Moon, Baraka..., пред 1994: The Shawshank Redemption, Pulp Fiction, Forrest Gump, Leon, The Lion King, Пред дождот, Три бои 2 и 3...

Screenshot_3.jpg

А најмногу филмови сум гледал од 2016, вкупно 150 или 8% од сите гледани.

Мене па Тарантино ми е фифти-фифти.

Пола филмовите му се прејаки, другата половина ми се мех, бљак, прц. :D

Треба да се репризира Џанго, одамна го гледав, ама знам дека уживав.

Кога би ги подредил неговите филмови, најдобар ми е The Hateful Eight.

Ми текнува јануари месец го даваа во кино и преубаво чувство даваше целата таа снежна атмосфера, уживав ко кај нас снег да имаше, иако ако не грешам сув студ беше. :D
Филмот после уште еднаш или два пати на тв го гледав и за мене е уживање од прва до последна минута.

По него би го ставил Палп Фикшн. Легендарен филм што исто е уживање од почеток до крај, ама Осумката ми е некако подрага.

На трето место ваљда би бил Џанго.

И на четврто Касапските кучиња.

Останатите филмови со благи зборови би рекол не ми се допаѓаат.

Не знам кој е посмор од Џеки Браун, Копилињата или Си беше еднаш во Боливуд. Ваљда Џеки, ко најнегледлив филм.

Кил Бил не го ставам сега за сега нигде, зашто бар едно 300 пати сум пробал да го изгледам и ништо.
И мене Hateful Eight ми е најдоброто од него.

Вака ги имам имам оценето тоа што сум го гледал од него.

The Hateful Eight - 10
Inglourious Basterds - 10
Jackie Brown - 9
Django Unchained - 8
Pulp Fiction - 8
Reservoir Dogs - 6
Once Upon a Time in Hollywood - 2

На мене Pulp Fiction ми останува сепак најдобар од него. Можеби малце клише опција но мислам дека е револуционерен филм од аспект на филмска структура.

1. The hateful eight
2. Django
3. Reservoir dogs
4. Inglourious

5. Pulp fiction
6. Kill Bill
7. OUAT in Hollywood
8. Jackie Brown

Death proof не ми е гледан. Ете баш прилика да го симнам.

Осмицата ми е дефинитивно најдобар. Џанго го репризирав лани, со тоа малце подобрив мислење. Резервоар и Копилињата ми се исто одлични.
Другиве, Pulp одамна не ми е гледан, го иам и заборавено, може ако го прегледам ќе сменам редослед. Последните три, како и да ги наредам, сеедно ми е.
Сепак, не би оценила филм на Тарантино ко просек или под просек. Горе долу сите ми се допаѓаат, некои повеќе, некои помалку.

Kill Bill памтам уште коа бев копиљ сите го збореа и имаше голем хајп као многу добар филм. Тогаш врска си немав од филмови, не дека сега имам ама па истиот филинг го иам како и тогаш, мех ништо посебно. Pulp, Django и Reservoir Dogs и мене ми се на врвот, па потоа Холивуд у некоја си средина.

Ja procitav Solaris i za vecerva u plan mi e filmot.
Na tarkovsky mi e gledan pred 15 godini a na soderberg od 2002 ne mi e gledan
Sto vredi poveke vecerva? Napomena ke go gledam so zenska mi koja uvek "insistira" na ponovo

@џимеј maybe

Се играше Соларис кај нас во МНТ пред 3, 4 години.. тешка претстава од скоро 3-4 саати бавно одвивање на дејства. Пола публика си отиде на првата пауза. Но предобро вклопени ефекти и совршено доловена атмосфера заедно со глумата и приказната.. скрос поинакво нешто од се друго што сум гледал. Тешка беше за гледање но остава нешто трајно и никогаш нема да ги заборавам сцените и таа морничава состојба. Ги имав симнато Соларис филмските верзии но никогаш не најдов време да се осмелам да ги гледам.

Разгледував некои листи на летер и ми излезе мојава листа на филмови што сум ги изгледал во кино. Последен пат ажурирана пред 11 месеци. :place:

Ќе помине ли некогаш срањево ко човек да отидам во кино и да уживам во темницата на кино салата и подвижните слики?!

96 филма изгледани во кино, повеќето америчка продукција, нешто повеќе од четвртина од изгледаните се македонски и само еден филм кој толку беше срање што излегов од салата за 30 минути.

Тој што толку беше срање е Франкофонија на Сокуров. А вие сте напуштиле ли проекција зашто некој филм ви бил тешко срање?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom