Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
1. The hateful eight
2. Django
3. Reservoir dogs
4. Inglourious

5. Pulp fiction
6. Kill Bill
7. OUAT in Hollywood
8. Jackie Brown

Death proof не ми е гледан. Ете баш прилика да го симнам.

Осмицата ми е дефинитивно најдобар. Џанго го репризирав лани, со тоа малце подобрив мислење. Резервоар и Копилињата ми се исто одлични.
Другиве, Pulp одамна не ми е гледан, го иам и заборавено, може ако го прегледам ќе сменам редослед. Последните три, како и да ги наредам, сеедно ми е.
Сепак, не би оценила филм на Тарантино ко просек или под просек. Горе долу сите ми се допаѓаат, некои повеќе, некои помалку.

Kill Bill памтам уште коа бев копиљ сите го збореа и имаше голем хајп као многу добар филм. Тогаш врска си немав од филмови, не дека сега имам ама па истиот филинг го иам како и тогаш, мех ништо посебно. Pulp, Django и Reservoir Dogs и мене ми се на врвот, па потоа Холивуд у некоја си средина.

Ja procitav Solaris i za vecerva u plan mi e filmot.
Na tarkovsky mi e gledan pred 15 godini a na soderberg od 2002 ne mi e gledan
Sto vredi poveke vecerva? Napomena ke go gledam so zenska mi koja uvek "insistira" na ponovo

@џимеј maybe

Се играше Соларис кај нас во МНТ пред 3, 4 години.. тешка претстава од скоро 3-4 саати бавно одвивање на дејства. Пола публика си отиде на првата пауза. Но предобро вклопени ефекти и совршено доловена атмосфера заедно со глумата и приказната.. скрос поинакво нешто од се друго што сум гледал. Тешка беше за гледање но остава нешто трајно и никогаш нема да ги заборавам сцените и таа морничава состојба. Ги имав симнато Соларис филмските верзии но никогаш не најдов време да се осмелам да ги гледам.

Разгледував некои листи на летер и ми излезе мојава листа на филмови што сум ги изгледал во кино. Последен пат ажурирана пред 11 месеци. :place:

Ќе помине ли некогаш срањево ко човек да отидам во кино и да уживам во темницата на кино салата и подвижните слики?!

96 филма изгледани во кино, повеќето америчка продукција, нешто повеќе од четвртина од изгледаните се македонски и само еден филм кој толку беше срање што излегов од салата за 30 минути.

Тој што толку беше срање е Франкофонија на Сокуров. А вие сте напуштиле ли проекција зашто некој филм ви бил тешко срање?

Разгледував некои листи на летер и ми излезе мојава листа на филмови што сум ги изгледал во кино. Последен пат ажурирана пред 11 месеци. :place:

Ќе помине ли некогаш срањево ко човек да отидам во кино и да уживам во темницата на кино салата и подвижните слики?!

96 филма изгледани во кино, повеќето америчка продукција, нешто повеќе од четвртина од изгледаните се македонски и само еден филм кој толку беше срање што излегов од салата за 30 минути.

Тој што толку беше срање е Франкофонија на Сокуров. А вие сте напуштиле ли проекција зашто некој филм ви бил тешко срање?
Не ама имам присуствувано на масовно излегување од сала. На Манаки пред некоја година беше Макбет со Фасбендер и Котиланд. Мислам од полна сала само 30% останаа, не дека беше лош филмот, се изгубија во стиховите сите.

све америчко флопна по кино благајниве, освен бракава Кинези у време на корона заработуваат многу пари по нивните кино сали,еве еден скоро 500 милиона заработка.

800, Mermaid и други кинески...
Али не е све флопнато америчко. Бед Бојз фор лајф најмногу заработи.
Автоматски споено мислење:

Јас излегов на ИлМонстро на Бењини, Три Бои Плаво и на ГленгериГленРоуз (на овој излегов не по моја желба).

Последно уредено:
800, Mermaid и други кинески...
Али не е све флопнато америчко. Бед Бојз фор лајф најмногу заработи.
Автоматски споено мислење:

Јас излегов на ИлМонстро на Бењини, Три Бои Плаво и на ГленгериГленРоуз (на овој излегов не по моја желба).
Богами на Ил мостро и јас би излегол. Многу лош филм.

Другиве два ги немам уште гледано.

Glengarry Glen Roses е еден од најпотценетите филмови, каква глума и актери има, со прејаки монолози и дијалози, одлично е претставена и доловена професијата salesmen, а крајот на филмот е посебно добар. Филмиште.

Филм за освојувањето на титулата на "Црвена ѕвезда". Биковиќ ќе го играл Панчев, ако им се верува на екипашиве.

Holy Motors

Значи вакво гомно од филм не верувам дека ќе гледам уште еднаш во мојов живот. Не знаев ништо за филмов од почеток и после првите 10 минути бев заморен, незаинтересиран и полн со гнев према креаторите на овој изговор за филм. Пробав и да заспијам на кино, ни то не ми успеа. Koj му дал над 2 на имдб, имам муабет со него.

Сигурно лиглето од сценарист(воедно и режисер) се натрипал на жалфија и си рекол е сега ќе ве замарам скоро 2 сати со моиве болни фантазии, wannabe арт тртушки и вие гледајте и чудите се и после анализирајте го како епизоди од животов.
Има толку чудни и апсурдни работи, но толку невскусно реализирани шо е навреда за парите дадени за карта. Ќе го споредам со Waking Life(и ќе направам голем грев) вo однос на прикажувањето на идеите за животот и нивниот приказ без некој пресврт или конечен заклучок, со тоа што Waking Life e eм визуелно интересен, има дијалози, е интригантен и е на еден начин едукативен.

Се напнав...
Ова е најпогрешното мислење некогаш напишано на форумов.
Holy Motors само што го изгледав и филмот е перфектна уметност со таман доза на мрднатост и перверзија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom