Directed byДилема ми е само како се нафаќаат глумци со реноме како Џорџ Клуни да “глумат” во ваков филм...
George Clooney |
George Clooney | ... | producer (produced by) (p.g.a.) |
Го барав мислењево специјално да му стиснам лајк.The Handmaiden - едно од ретките ремек дела од последнава деценија. Филм на кој не можеш да му најдеш ниедна замерка. Има една реплика во филмот Spellbindingly beautiful, филмот е баш тоа, опишан со само два збора.
Јас не можев, го прекинав после саат време.Завчера го изгледав The midnight sky,
На должината најмногу алудирав со постот. Не сакам да звучам како некој што цело време форсира “ Порано вака беше” фрази ама стварно имав доем дека само филмови со квалитетна приказна се снимаа со времетраење од 2+ часа.Јас не можев, го прекинав после саат време.
За истиот дојдов.
Томас Винтерберг и Мадс Микелсен, нема утка тука. МаЦ е најдобриот актер од неанглиско говорно подрачје.
4 пријатели, колеги професори, случајно влагаат во еден сопствен експеримент наречен дневна доза алкохол. Да видат како ќе им функционираат дневните обврски со одреден промил у крвта. На почетокот делува интересно, после се појавуваат проблеми.
Интересен филм, лабав, пишува комедија ама според мене е повеќе драма. Е сеа скандинавците какви што се чудни, може и да се газат од смеење на филмов.
Драма, според мене малце послаба од другите Винтербергови филмови кои што знаат да те треснат од земја, има и овој таков потенцијал ама ете сепак одлучил да го напраи на полабав начин.
Коа сме кај Томас Винтерберг, сериозен предлог за Submarino, иако овој го иаме гледано скоро сите пошто беше во клубот. Тие што го немаат глеано, нека го гледаат. Вреди за сите минутi. Врвен филм.
Многу ги сакам скандинавците и нивните начини на прикажување филм, директно у срж на поентата, проблемот, без да се замара дека ќе те шокира, навреди и слично. Многу се брутални. И реални. И јаки.
И уште нешто. Може некој да ми помогне да го најдам The Celebration односно Festen, филм од 98ма за кој пишува uncredited, поима неам зошто и го нема нигде на торенти... барем јас не можам да го најдам. А одамна го барам и сакам да го глеам. thats what she said.
Chinatown е еден од најдобрите филмови што сум ги гледал, едноставно ваков филм се прави еднаш и толку. Последната реплика е култна и крајот го прави филмот посебен.Chinatown на Полански, многу добар.
Баш ме изненади текот на настаните. Очекував едно нешто, а добив добра мистерија.
Ќе ставам спојлер за што точно ми фалеше за да добие 5.
Не доби 5ка зашто не беше добро разјаснет самиот наслов и што се случило во кинескиов кварт? Очигледно му се десило нешто на Џејк додека работел ко полицаец таму и по муабетите со полицијата сугерираа дека била замешана и некоја женска и не завршило добро, очигледнп женава загинала, по што Џејк си дал отказ.
Е сега што се десило и која беше поентата на последната реплика: 'Forget it, Jake. It's Chinatown.' останува мистерија.
П.С.
Каква женска била Феј Данавеј. Истовремено има во неа и некоја строгост и некоја милост. Мелем за очи.
Are you alone?Chinatown на Полански, многу добар.
Баш ме изненади текот на настаните. Очекував едно нешто, а добив добра мистерија.
Ќе ставам спојлер за што точно ми фалеше за да добие 5.
Не доби 5ка зашто не беше добро разјаснет самиот наслов и што се случило во кинескиов кварт? Очигледно му се десило нешто на Џејк додека работел ко полицаец таму и по муабетите со полицијата сугерираа дека била замешана и некоја женска и не завршило добро, очигледнп женава загинала, по што Џејк си дал отказ.
Е сега што се десило и која беше поентата на последната реплика: 'Forget it, Jake. It's Chinatown.' останува мистерија.
П.С.
Каква женска била Феј Данавеј. Истовремено има во неа и некоја строгост и некоја милост. Мелем за очи.
Незнам што виде толку во филмот. Не возеже добро, се бореше некако на мускули цело време филмов. Далеку беше од тоа што е блек мирор. Пресврт ако има, ништо посебно па за да паднеш на газ. А доколку би бил во формат на блек мирор односно некој си 50мин до 1 час супер би поминал, вака многу се мачеше филмот и верглаше во место со милион пати повторување на исти кадри од тоа природата и околината. Оцената што си ја има на имдб си е горе долу реална за како финалниот производ изгледа во целост.2. Archive - по мене ова е најдобриот филм за 2020, барем од она што јас сум изгледал.. Филмов е продолжена black mirror епизода и доколку реално беше епизода од black mirror серијалот ќе беше без сомнение една од најдобрите епизоди. 10 од 10Обработува теми како a.i. и по мене неспоредливо подобар од Ex Machina, не очекував такви пресврти во приказната
Баш фино што имаш свое мислење.Незнам што виде толку во филмот. Не возеже добро, се бореше некако на мускули цело време филмов. Далеку беше од тоа што е блек мирор. Пресврт ако има, ништо посебно па за да паднеш на газ. А доколку би бил во формат на блек мирор односно некој си 50мин до 1 час супер би поминал, вака многу се мачеше филмот и верглаше во место со милион пати повторување на исти кадри од тоа природата и околината. Оцената што си ја има на имдб си е горе долу реална за како финалниот производ изгледа во целост.