Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Башибозук беше, златни времиња, никогаш нема да се вратат... :D

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Мoре не сте виделе убaвинa вие,дa видите кaкo е дa чекaш oд јуни месец дa дoјде Нoвa Гoдинa зa дa гo гледaш Луди Мaкс кецoт пo 7-8 пут
Автоматски споено мислење:

:love:

Последно уредено:

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
757
Поени од реакции
1.924
Мoре не сте виделе убaвинa вие,дa видите кaкo е дa чекaш oд јуни месец дa дoјде Нoвa Гoдинa зa дa гo гледaш Луди Мaкс кецoт пo 7-8 пут
Автоматски споено мислење:

:love:
Cekav tri raboti
1. Maxov za nova godina
2. Umri maski 1 hipi kaje madafaka , umri maski 3 - simon says.
3. Eden star film so mojsej so go davaa za bozik :)

I malku nesoodvetno , prv pat posle edna nova godina nacekav po#nic vo video pleerot , i mislev deka toa e poklon sekoja godina :) , kako se zaebav i don denes od po#nici ne se trgam :pistoldz:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.854
Поени од реакции
36.921
Малку надвор од муабетот - еве ја листата со филмови најсериозни кандидати за Оскар за најдобар филм оваа година - https://forum.kajgana.com/threads/93-американски-филмски-награди-Оскари-2020-21.110573/post-9190922 Повеќето се веќе излезени, па може да ги ѕирнете, доколку барате што да гледате следно. Еден од нив е моментално предлог во клубот - клик на линкот во мојот потпис подолу.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.194
Поени од реакции
8.278
еве ви еден новогодишен, божиќен филм

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.854
Поени од реакции
36.921
Многу хејт претрпе и Hillbilly Elegy, а пред тоа и Devil All the Time, ама мене и двата ептен ми легнаа. Hillbilly - каква само глума, човече, од обете - Глен Клоуз и Ејми Адамс. За втората се шегуваат дека ќе земела Златна малина пред да земе Оскар, и тоа ќе било баш за филмов. Гомна да јадат! Растури Адамс. Единствено што не ми се допадна, што беше баш предвидлив, полн клишеа, ама како целина сепак топлината на приказната (семејна драма за тоа каков те прави семејството, какво и да е), плус глумата, надоместуваат многу и го прават баш добар. (y)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.854
Поени од реакции
36.921
Годинава црнечкиве филмови - очај! Прво Da 5 Bloods го глупостите од BLM пропагандата, сега и Ma Rainey's Black Bottom што нема врска со BLM, (ама пак не пропуштија да спомнат нешто за црнците и белците), но сепак беше филм кој и онака не можеше ништо повеќе да понуди. Цел филм не се придвижи од мртва точка, за на крај кулминацијата да биде - очај! Го сакав Chadwick Boseman, ОК си одглуми, ама ако земе Оскар за ова, дефинитивно ќе биде само како почесен Оскар, зашто реално, сигурно постои некој кој повеќе заслужил од ова.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
Another Round на Винтерберг е океј, ама не ме тресна од земја што би рекол Џонтра. :LOL:

Се сложувам со него ко пиша дека интересно почнува филмов, ама ми губи темпо после.

Не се поврзав емоционално со ликовите, апсолутно небитно ми беше што ќе се случи...

Jagten е две класи подобар филм, а Мадс таму покажува одлична глума.

Со оглед на тоа што ланската година беше слаба на филмски план, не би ме чудело да лапне номинација, а ако се земе предвид и личната трагедија на режисерот што ја спомнавте, ништо чудно и Оскар.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Kрајот на Another Round е епски.

Во сета таа животна гомнарија низ која помина и сам си ја придонесе Мадс, накрај да не пишувам сполјер, го направи тоа што го направи и беше некако ептен симпатично.

Kajgana Shop

На врв Bottom