Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.506
- Поени од реакции
- 87.457
Ок е филмов за тепање времеGreenland
Ок е филмов за тепање времеGreenland
Би ти ги препорачал овие дваја у филм ако не пишува епик не го ценам толку релно. с
Stvarno veke saat i dvajse film se smeta za pilot epizodaја у филм ако не пишува епик и ако не трае бар два ипол саати не го ценам толку релно. сите овие филмчиња пролазни се по саат ипол и ги забораваш штом го гасиш плеерот, за такви веќе од кавето не ми се станува да го пуштам а не пак саат ипол да трошам.
ова беше најако у тоа време16 Октомври, 2002
- МТВ 2 филма во ден
- на Сител иде Грајфер и три филма препратени со еротика,
- А1 е по сериите и квизовите,
- Телма со Универзален Војник 3 после вестите,
- Канал 5 солидна програма
- Здравкин почнуваат со филмски маратон од 17 часот
Во Вардар 2 се дава Џо Танто
Прегледај го приврзокот 279759
(Не е моја сликава)... Едно време чував Антена, списанието што излагаше во Дневник, имав неколку броја од 97-98 година.
додека беше жив Ѕинго тераа некако, откако превзеде син му се заеба све, значи ѕинго сепак бил човек со укус.На времето фаќав само МРТ и Сител и верувале или не, Сител беа класа канал тогаш. Искрено ми фали тоа време кога пушташ канал и се молиш да пуштат некој филм или од програмската шема од додатокот Антена читаш игран филм во 12.00, без да го пишат името и чекаш што ќе пуштат, а пуштаа квалитетни филмови.
Баш на Сител го гледав It's a mad, mad, mad, mad world, одличен филм кој претпоставувам бил инспирација и за Rat Race со Мистер Бин. Филмов го памтев содржински и после 15 години, филмиште.
На Сител го даваа и The Great Escape со легендата Стив Мекквин, веројатно најдобриот воен/затворски филм што сум го гледал.
Се сеќавам дека ко копиљ станував во 5 и нешто или 6 сабајле да го гледам легендата Рамбо на Сител како тепа цели војски, посебно ме бендисуваше ко ги тепаше Русите и Азијатите во 2ката и 3ката. И уште еден куп легендарни филмови играа тоа време. Денес каналов ни 5 пари не вреди.
Глупости, тоа ти е исто ко да кажеш дека газдава на Макпетрол има одличен вкус за филмови пошто Телма сега ги даваше Зелената Книга и Данкирк, а ќе ги дава и Капернаум, Паразит и еден куп фестивалски филмови.додека беше жив Ѕинго тераа некако, откако превзеде син му се заеба све, значи ѕинго сепак бил човек со укус.
Можеби, ама филмовите што ги спомнав се од 1960-1990, а ги даваа рани 2000-ти. Мислам дека за нив имале сигурно откупено права.Тогаш беше дива лига се, немаа права за емитување на поголем дел од филмовите, нешто слично како што ТВ Едо прави и ден денес. Немаше закон за авторски права, ни пак закон за Агенцијата ААВМУ. Законот за авторски права е донесен во 2005, тој пак за АААВМУ дури во 2014. Јас се сеќавам, на Сител, за Нова година го даваа Гладијатор со Расел Кроу, за време на оскаровската сезона, пред да земе Оскар за најдобар филм. 100% немале откупено права за Гладијатор. Тоа е ко, на пример, вчера на Сител да го даваа Nomadland.
Можеби, не велам не, ама се сомневам, зашто немаше никаков закон кој го регулира тоа. Зошто би плаќале, кога можеле да ги пуштаат бесплатно?Можеби, ама филмовите што ги спомнав се од 1960-1990, а ги даваа рани 2000-ти. Мислам дека за нив имале сигурно откупено права.