The Handmaiden - едно од ретките ремек дела од последнава деценија. Филм на кој не можеш да му најдеш ниедна замерка. Има една реплика во филмот Spellbindingly beautiful, филмот е баш тоа, опишан со само два збора.
Го барав мислењево специјално да му стиснам лајк.
Филмов едно добри 3 години ми дреме у букмаркс, секогаш сум го тргал на страна поради времетраењето прво и второ поради драма-романса жанрот. Азиски филм ако не е мистерија не го зиам нешто посебно у обзир, ама филмов ми упадна у очи пошто јадеше стварно позитивни критики на форумов на времето, ама пак, драма-романса скоро 3 саати, некако не ме купуваше, викам
@wot се заљубил нешо се лигави тука, и другиве по него.
Ама. Ама.
Ја глеав екстендед верзијата од 2:48 и не зажалив ни минута да бидам искрен. Ко што ме фаќа нервоза и неудобност за глеање долги филмови периодов, денес стварно вредеа овие 3 саати, многу брзо ми поминаа, уживав. Е тоа е квалитетен филм, колку и да трае, да не го осетиш, да изгубиш чувство за време. 10ка.
Ова
Spellbindingly beautiful ќе ми остане посебно врежано во меморијата долги години. Каки курац Мулхоланд драјв.
Пар екселанс филм, азијците никогаш не ме разочарале до сега. Нека им каже некој на Нетфликс како се праи филм каков што они сакаат и праат години наназад и нанапред. :Д
Врвно пиче Хидоки, сместа доби фолоу на инстаграм, влезе во кругот на коси мачиња посебно што си ги лајкам.
Топ филмара.
Убаво ми почна годинава на филмски план, се надевам ќе ме држи мотивацијава и нема да потонам.