Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.185
Поени од реакции
10.193
Вил Ферел - никаква харизма нема човекот, за смешен да не збориме.
Апсолутно. Шнајдер ме смеел, Сендлер и Марфи такоџе, али Ферел брате. Таков антикомичен лик е што му нема рамен.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.166
Поени од реакции
42.894
Сендлер, Спејд и Шнајдер, трио фантастико. Ги правеа едни од најјаките комедии на времето. И Вил Ферел на времето беше добар, но низ годините се изгуби.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Најуспешните филмови на боксофисот во деведесетите

1564410480540.png

Терминатор - годинава нов

Аладин - излезе годинава

Кралот Лав - излезе годинава

Тој Стори - излезе годинава

Стар Ворс - ќе излезе годинава

Џурасик Ворлд - ќе излезе за година-две новиот

Индепенденс Деј - пред пар години изелзе продолжението

Да очекуваме и Гоуст римејк а?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.543
Еди Марфи е легенда. Суперстар од 80-те и 90-те. Јас во принцип не се замарам кога кешираат на стара слава, не се ни трудам да ги гледам поновите филмови. Ги гледам кога се во прајмот.

Адам Сандлер е генијалец кој направи кариера од снимање dumb-down филмови.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.568
Фил Ферел е одличен комедијаш, само не у задњите десетина години.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.636
Поени од реакции
88.302
Ако сакате добри комедии, гледајте ги оние на Stephen Chow... али филмовите да бидат на оригинален кинески јазик, а не преведен на англиски :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Сите овие што сте ги набројале за комедијанти, можат вода да му носат на Џим Кери.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Ако сакате добри комедии, гледајте ги оние на Stephen Chow... али филмовите да бидат на оригинален кинески јазик, а не преведен на англиски :)

Stephen Chow (на кратко Стефчо) е легенда, оној филмон со сиренана што го режираше откако се повлече ко актер се намлати пари. Имаат карактеристичен хумор азијциве, као овер д топ или гадни работи, ако не си навикнат на тоа ќе ти биде одбивно и чудно/глупо али затоа и ми се интересни нивниве комедии што се поразлични и доста креативни а имаат и доста симпатични глумци, ко Стефчо, Само Хунг кој кај нас не е толку познат али таму е подеднакво ценет ко Џеки Чен (третиот од нивново друштво Биао за жал не направи некоја кариера иако најталентиран од нив тројца, заедно имаат тренирано), исто цепки ми се и Хуи браќава

и Лаки Старс дружинава

мислам дека имаат давано нешто од нив и по нашиве телевизии, некад Џеки Чен или Само Х. (прв од лево) имаат камео у нивниве
Автоматски споено мислење:

Сендлер, Спејд и Шнајдер, трио фантастико. Ги правеа едни од најјаките комедии на времето. И Вил Ферел на времето беше добар, но низ годините се изгуби.
Спејд се шлепаше поред Крис Фарли... дебелиот беше лудница, не сум глеал скеч со него а останатите да не искочат одма од карактер
Не знам тоа, али знам дека и Critters излезе сега.
Серија, ја чекав цело време и на крај коа искочи трејлерот не личи на ништо. Краткиов фан филм е дајштадаш

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom