Watchmen е бољи од било кој суперхеројски филм излезен у задниве 10 години, едино Dredd ми имаше сличен ефект како него другото е све шит (NOT д дарк најт)
True. Незнам мене ми е прав гем, уникат, екстендед верзијата е 3ипол часовен трип кој раскажува за постулатите и општествената перцепција на добро и лошо, херои и негативци, човекова природа итн.
Од овој жанр се поретко има ваква генијална разработка на карактери, затоа и освен The Dark Knight, нема некој друг што вреди да се спомне. Џеки Ерл Хејли како Роршак у филмов е еден од најдобро изглумените улоги што ги имам гледано досега, масивен перформанс.[DOUBLEPOST=1453567885][/DOUBLEPOST]
Добро е, засега сме тројца со ова мислење и се надевам ќе се поддржува хејтот кон филмов и понатака. Пишав еднаш претходно, кога ликот на Колин Фарел излезе од хотелот, тука филмот заврши.
Лошо е кога играат на карта weird artsy fartsy cinema со тема која е „решена“ во првите 2 минути и понатаму ја нема.
Не знам дали ја пратиш Black Mirror, ама секоја епизода од Black Mirror е ремек дело наспрема филмов.
За мене еден од најлошите филмови за 2015, не дека изгледав многу ама од тоа што го видов...
За целата таа монотона/депре презентација со долги, спори, експлицитни кадри потребно беше да разработува нешто покомплексно од концептот на асоцијалност, осаменост, социјални поврзувања итн.. за мене барем тоа не беше thought-provoking фактор.
Филмот според мене се дисконектира у вториот дел, поентата се изгуби на цело.