Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.200
Поени од реакции
10.227
Абе дечки, гледам секое второ мислење ви е за суперхеројскиве, а нема тема за нив на форумов (или јас не можам да најдам)?

Јас по Бетмените и X-Men (изгледани сите до еден од тие франшизи), ги затепав полека од Marvel Cinematic Universe, па пред да продолжам, не ми се јасни некои работи. За почеток: Captain America не старее заради серумот или бил замрзнат по падот со авионот во ледот, па затоа не му остарело телото?
Дај Злате отвори една тема озбилно. Инаку мислам поради тоа што е замрзнат, криогенеза или како и да се викаше, вака од сеќавање. :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Well that was a surprise

Trumbo е фантастичен, немав никакви очекувања ни знаев нешто за филмот пред да го гледам. Одлични актери и интересно изработена уникатна приказна. 10/10

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Дај Злате отвори една тема озбилно. Инаку мислам поради тоа што е замрзнат, криогенеза или како и да се викаше, вака од сеќавање. :D
Криопрезервациjа :свиркам:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
John wick or leon the professional??
Кој е подобар хитмен?? :)

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.495
Поени од реакции
5.601
Значи може да умре, така?
Да, сите се смртни во Марвел освен Тор. Исто и мутантите, Вулверин е најблиску до бесмртен. Инаку мене ми е подобар Х-мен серијалот, посебно последните со Фесбендер се супер.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.242
Поени од реакции
37.915
Да, сите се смртни во Марвел освен Тор. Исто и мутантите, Вулверин е најблиску до бесмртен. Инаку мене ми е подобар Х-мен серијалот, посебно последните со Фесбендер се супер.
Неспоредливо подобри се X-Men. А како е Тор бесмртен, кога татко му Один беше на смртна постела?

А за Captain America - нели серумот предизвикува брза регенерација на клетките? Ако е така, не може да се регенерира ако го повредат (смртно)?

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.495
Поени од реакции
5.601
Неспоредливо подобри се X-Men. А како е Тор бесмртен, кога татко му Один беше на смртна постела?

А за Captain America - нели серумот предизвикува брза регенерација на клетките? Ако е така, не може да се регенерира ако го повредат (смртно)?
Один беше убиен, и Тор е бесмртен додека да го убијат, мислам се разбираме. За Капетанот и другите регенерирачки ликов најчесто лекот е отсекување на главата.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.495
Поени од реакции
5.601
Дури сме кај Х-мен серијалот, интересен факт е дека режисер е Брајан Сингер, режисерот на The Usual Suspects.

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
Watchmen > било кој X-Men
Watchmen е бољи од било кој суперхеројски филм излезен у задниве 10 години, едино Dredd ми имаше сличен ефект како него другото е све шит (NOT д дарк најт)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.429
Поени од реакции
25.330
15.The Lobster (2015) - 5 (слаб обид за буткање на филмска уметност пред содржина со ефтин симболизам. читлив за поискусната публика)
Добро е, засега сме тројца со ова мислење и се надевам ќе се поддржува хејтот кон филмов и понатака. Пишав еднаш претходно, кога ликот на Колин Фарел излезе од хотелот, тука филмот заврши.
Лошо е кога играат на карта weird artsy fartsy cinema со тема која е „решена“ во првите 2 минути и понатаму ја нема.
Не знам дали ја пратиш Black Mirror, ама секоја епизода од Black Mirror е ремек дело наспрема филмов.

За мене еден од најлошите филмови за 2015, не дека изгледав многу ама од тоа што го видов...

W

wicked_1

Гостин
Watchmen е бољи од било кој суперхеројски филм излезен у задниве 10 години, едино Dredd ми имаше сличен ефект како него другото е све шит (NOT д дарк најт)
True. Незнам мене ми е прав гем, уникат, екстендед верзијата е 3ипол часовен трип кој раскажува за постулатите и општествената перцепција на добро и лошо, херои и негативци, човекова природа итн.

Од овој жанр се поретко има ваква генијална разработка на карактери, затоа и освен The Dark Knight, нема некој друг што вреди да се спомне. Џеки Ерл Хејли како Роршак у филмов е еден од најдобро изглумените улоги што ги имам гледано досега, масивен перформанс.[DOUBLEPOST=1453567885][/DOUBLEPOST]
Добро е, засега сме тројца со ова мислење и се надевам ќе се поддржува хејтот кон филмов и понатака. Пишав еднаш претходно, кога ликот на Колин Фарел излезе од хотелот, тука филмот заврши.
Лошо е кога играат на карта weird artsy fartsy cinema со тема која е „решена“ во првите 2 минути и понатаму ја нема.
Не знам дали ја пратиш Black Mirror, ама секоја епизода од Black Mirror е ремек дело наспрема филмов.

За мене еден од најлошите филмови за 2015, не дека изгледав многу ама од тоа што го видов...
За целата таа монотона/депре презентација со долги, спори, експлицитни кадри потребно беше да разработува нешто покомплексно од концептот на асоцијалност, осаменост, социјални поврзувања итн.. за мене барем тоа не беше thought-provoking фактор.
Филмот според мене се дисконектира у вториот дел, поентата се изгуби на цело.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom