- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.932
- Поени од реакции
- 41.921
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе дечки, гледам секое второ мислење ви е за суперхеројскиве, а нема тема за нив на форумов (или јас не можам да најдам)?
Јас по Бетмените и X-Men (изгледани сите до еден од тие франшизи), ги затепав полека од Marvel Cinematic Universe, па пред да продолжам, не ми се јасни некои работи. За почеток: Captain America не старее заради серумот или бил замрзнат по падот со авионот во ледот, па затоа не му остарело телото?

супер е.. ова би загреало и три пати повеќеМислење за каминиот? Еден другар сака да купи и му треба за затоплување на просторија од 32м2
Прегледај го приврзокот 137422

Ama tie na gugl peletite dali se isti so nasive tuka so sumnjiv kvalitet i mokjnost.Vanlok.. eve bas sega (po google presmetano) 1 ton peleti pravat 4500 kwh. A 1 litar nafta pravat 10 kwh. Koa ke udris matematika pak iskaca skooro 1/2. Zaso da ne bi preminal na peleti?
[DOUBLEPOST=1453503337][/DOUBLEPOST]Aj da prasam i ja nesto, nekoj sto e po elektrikava kako @tzlatko ili @goran0505
Дај Злате отвори една тема озбилно. Инаку мислам поради тоа што е замрзнат, криогенеза или како и да се викаше, вака од сеќавање.Абе дечки, гледам секое второ мислење ви е за суперхеројскиве, а нема тема за нив на форумов (или јас не можам да најдам)?
Јас по Бетмените и X-Men (изгледани сите до еден од тие франшизи), ги затепав полека од Marvel Cinematic Universe, па пред да продолжам, не ми се јасни некои работи. За почеток: Captain America не старее заради серумот или бил замрзнат по падот со авионот во ледот, па затоа не му остарело телото?

КриопрезервациjаДај Злате отвори една тема озбилно. Инаку мислам поради тоа што е замрзнат, криогенеза или како и да се викаше, вака од сеќавање.![]()

Никаде не реков дека греење на нафта е ОК. Реков подобро да останеш на нафта додека не отидеш на нешто подобро. Не, не на пелети. Пелети се зијан, има подобри решенија.Vanlok.. eve bas sega (po google presmetano) 1 ton peleti pravat 4500 kwh. A 1 litar nafta pravat 10 kwh. Koa ke udris matematika pak iskaca skooro 1/2. Zaso da ne bi preminal na peleti?

Да, сите се смртни во Марвел освен Тор. Исто и мутантите, Вулверин е најблиску до бесмртен. Инаку мене ми е подобар Х-мен серијалот, посебно последните со Фесбендер се супер.Значи може да умре, така?
Неспоредливо подобри се X-Men. А како е Тор бесмртен, кога татко му Один беше на смртна постела?
А за Captain America - нели серумот предизвикува брза регенерација на клетките? Ако е така, не може да се регенерира ако го повредат (смртно)?
Фала др. Корвус. Важно нешто со крио беше. Крио или некрио, шта је битно, кога се разбираме.Криопрезервациjа![]()