Ако гледаме така, многу филмови може да бидат подобри од овогодинешниве за кои очи си вадиме, ама годинава се бира Оскар за најдобар филм од 2015, а не of all times.Сега го видов на ТВ и ми текна да ви го предложам Changeling со Jolie.
Драма напишана по вистински настан и мислам номинирана за Оскар, може да ги стави во топ сите oвогодишни за коишто очи си вадите![]()
Не ми беше тоа поентатаАко гледаме така, многу филмови може да бидат подобри од овогодинешниве за кои очи си вадиме, ама годинава се бира Оскар за најдобар филм од 2015, а не of all times.![]()
ондак пиши така, не филозофирај ебаго.Не ми беше тоа поентата
Сакав да доловам дека филмот е добар.
Feeling like Cpt. Obvious![]()
Тоа не потенцирав, глеан ми е пред едно 6-7 години(другите што ги спомнав се тазе), кај и да е ќе го репризирам коа ќе дое пак време за Линч, со другите 2-3 неглеани шо му ги планирам...Мене баш Lost Highway ме измрда од место. Го гледав некаде пред година и кусур уште ми стои во глава. Ме вознемири баш на позитивен начин. Најака портретација на зло некогаш
Lost Highway пред Blue Velvet.
1. Епа различно сме прочитале(шо е нормално)1. Брат, се чита кога режисерот не може да изведе еден филм и да го исполни содржински како што треба...
2. Нешто како у Under the Skin, структурно исти се овие два филма, изведбата е одлична ама се содржински слаби, а кога мислам ан содржински слаби мислам на тоа што фалеше поцврста подефинирана сторија, развој на карактери, и барем по некоја информација за "системот".
3.Поентата на филмот секој различно на крај ќе ја толкува, смешниов форумски полицаец го толкува како "љубовта победува се", некој ќе смета дека е општествена критика, итн итн.. Мислам дека првиот дел како интро ловеше една поента, вториот дел на крај дури проба да биде Бразил...
Како и да е, џабе ќе ја тегнеме не тежи до толку филмов, далеку е од Бразил.Тоа не потенцирав, глеан ми е пред едно 6-7 години(другите што ги спомнав се тазе), кај и да е ќе го репризирам коа ќе дое пак време за Линч, со другите 2-3 неглеани шо му ги планирам...
1. Епа различно сме прочитале(шо е нормално)
2. Добро, али тоа се аргументи дека филмот не е совршен. Ко пример за Драмонд у нба, нема шут, не е совршен, али пак е еден од најбољите центри. Исто и за Under the Skin, кои и да му се маните мене ми надопуни со прејаката атмосфера, кинематографија, саундтрак итн... не се перфектни али уживав, затоа добија 8ци, а не 10ки.
3. И двете работи се поентата. Хотелот и шумата беа двете страни на поентата за општествената критика, а при крајот, љубовта победи се
Коа го спомна и Бразил, топ 20 ми е воопшто, го иам и преведено од дамна... "We are all in it together" - T(B)uttle
Да да да да.. За Сполјатовци, и Биг Шортовци е ШошанкСега го видов на ТВ и ми текна да ви го предложам Changeling со Jolie.
Драма напишана по вистински настан и мислам номинирана за Оскар, може да ги стави во топ сите oвогодишни за коишто очи си вадите![]()
Баш вчера читав за него. Ретклиф глуми мртовец (труп) кој морето го исфлило по некој бродолом.На Санденс еден од најочекуваните филмови бил Swis Army Man со Даниел Ретклиф и Пол Дано.
Испаднал катастрофа и повеќето луѓе ја напуштале салата.
https://www.yahoo.com/movies/sundance-daniel-radcliffe-farting-corpse-movie-prompts-walk-015433000.html
Глеј му го Eraserhead ако не си го гледал ама искомбинирај го со Naked Lunch од Кроненберг.Мене баш Lost Highway ме измрда од место. Го гледав некаде пред година и кусур уште ми стои во глава. Ме вознемири баш на позитивен начин. Најака портретација на зло некогаш
Lost Highway пред Blue Velvet.