Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Сега го видов на ТВ и ми текна да ви го предложам Changeling со Jolie.
Драма напишана по вистински настан и мислам номинирана за Оскар, може да ги стави во топ сите oвогодишни за коишто очи си вадите :P

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Драма напишана по вистински настан и мислам номинирана за Оскар, може да ги стави во топ сите oвогодишни за коишто очи си вадите :P
Ако гледаме така, многу филмови може да бидат подобри од овогодинешниве за кои очи си вадиме, ама годинава се бира Оскар за најдобар филм од 2015, а не of all times. ;)

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ако гледаме така, многу филмови може да бидат подобри од овогодинешниве за кои очи си вадиме, ама годинава се бира Оскар за најдобар филм од 2015, а не of all times. ;)
Не ми беше тоа поентата
Сакав да доловам дека филмот е добар.

Feeling like Cpt. Obvious :D

G

grande-juve

Гостин
Мене баш Lost Highway ме измрда од место. Го гледав некаде пред година и кусур уште ми стои во глава. Ме вознемири баш на позитивен начин. Најака портретација на зло некогаш :D
Lost Highway пред Blue Velvet.
Тоа не потенцирав, глеан ми е пред едно 6-7 години(другите што ги спомнав се тазе), кај и да е ќе го репризирам коа ќе дое пак време за Линч, со другите 2-3 неглеани шо му ги планирам...

1. Брат, се чита кога режисерот не може да изведе еден филм и да го исполни содржински како што треба...

2. Нешто како у Under the Skin, структурно исти се овие два филма, изведбата е одлична ама се содржински слаби, а кога мислам ан содржински слаби мислам на тоа што фалеше поцврста подефинирана сторија, развој на карактери, и барем по некоја информација за "системот".

3.Поентата на филмот секој различно на крај ќе ја толкува, смешниов форумски полицаец го толкува како "љубовта победува се :icon_lol:", некој ќе смета дека е општествена критика, итн итн.. Мислам дека првиот дел како интро ловеше една поента, вториот дел на крај дури проба да биде Бразил...
1. Епа различно сме прочитале(шо е нормално)
2. Добро, али тоа се аргументи дека филмот не е совршен. Ко пример за Драмонд у нба, нема шут, не е совршен, али пак е еден од најбољите центри. Исто и за Under the Skin, кои и да му се маните мене ми надопуни со прејаката атмосфера, кинематографија, саундтрак итн... не се перфектни али уживав, затоа добија 8ци, а не 10ки.
3. И двете работи се поентата. Хотелот и шумата беа двете страни на поентата за општествената критика, а при крајот, љубовта победи се :D

Коа го спомна и Бразил, топ 20 ми е воопшто, го иам и преведено од дамна... "We are all in it together" - T(B)uttle

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Не знам шо да речам за Spotlight. И убав и неубав и полн и празен истовремено :) Како да ми фалеше нешто во реализацијата и среденоста на настаните. Да, замрсена тематика обработува, во ред сето тоа, ама ко намерно да дозамрсил режисерот и да пробал да форсира хаос за да подигни некако на тежина на филмот, некој таков впечаток добив. Во секој случај ок филм, ама искрено очекував повеќе.

W

wicked_1

Гостин
Тоа не потенцирав, глеан ми е пред едно 6-7 години(другите што ги спомнав се тазе), кај и да е ќе го репризирам коа ќе дое пак време за Линч, со другите 2-3 неглеани шо му ги планирам...

1. Епа различно сме прочитале(шо е нормално)
2. Добро, али тоа се аргументи дека филмот не е совршен. Ко пример за Драмонд у нба, нема шут, не е совршен, али пак е еден од најбољите центри. Исто и за Under the Skin, кои и да му се маните мене ми надопуни со прејаката атмосфера, кинематографија, саундтрак итн... не се перфектни али уживав, затоа добија 8ци, а не 10ки.
3. И двете работи се поентата. Хотелот и шумата беа двете страни на поентата за општествената критика, а при крајот, љубовта победи се :D

Коа го спомна и Бразил, топ 20 ми е воопшто, го иам и преведено од дамна... "We are all in it together" - T(B)uttle
Како и да е, џабе ќе ја тегнеме не тежи до толку филмов, далеку е од Бразил.

#ЉубовтаПобедиСе

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да да да да.. За Сполјатовци, и Биг Шортовци е Шошанк :D
А и што поише да очекуваш од Доктор Иствуд :cuc:

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Pulp fiction, Django, Kill Bill 1 i 2, Resrvoir Dogs и Inglourious Basterds ми се гледани од Тарантино. Сите се со оценка 8, а ниту еден од нив не ми оставил таков впечаток особено Pulp (8.9, ok).

Поголемиот дел тука сте фанови на Квентин, па ме интересира што толку ви се допаѓа во неговите филмови и зошто мислите дека заслужуаат култен статус дел од тие ?

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.174
Поени од реакции
3.729
The Revenant аууууу искрено одамна немам гледано вака добро филмче!!!!! :uzi:

Leo is one tough son of a bitch ! :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
На Санденс еден од најочекуваните филмови бил Swis Army Man со Даниел Ретклиф и Пол Дано.
Испаднал катастрофа и повеќето луѓе ја напуштале салата.
https://www.yahoo.com/movies/sundance-daniel-radcliffe-farting-corpse-movie-prompts-walk-015433000.html
Баш вчера читав за него. Ретклиф глуми мртовец (труп) кој морето го исфлило по некој бродолом. o_O

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Необична идеја - check

Уште солидно музиче да има и 8,74/10

Член од
12 јануари 2016
Мислења
43
Поени од реакции
57
Мене баш Lost Highway ме измрда од место. Го гледав некаде пред година и кусур уште ми стои во глава. Ме вознемири баш на позитивен начин. Најака портретација на зло некогаш :D
Lost Highway пред Blue Velvet.
Глеј му го Eraserhead ако не си го гледал ама искомбинирај го со Naked Lunch од Кроненберг.
Не очекувај да бидеш читав тој ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom