Единствена позитивна работа од вчера е само Росицки, и толку !
Се надевам дека сега нема да има поке идиоти кои ги носат Адебајор и Туре на аватари или потписи ! Според мене тие се едни од најомразените фудбалери, и според мене, на првите две места !
Е сега, после ова, мислам со два порази и две победи, мора само да се оди на победа ! Единствено ме теши гостинскиот терен каде загубивме и тоа дека загубивме од прилично солидни екипи, освен ако се има фактот дека Сити, требаше да ни се одмазди !
Сега играме со Виган дома, па со Фулам на Кревен Котиџ, и очекувам влез во победничка низа !
Доколку сакаме да бидеме шампиони, не смееме да си дозволиме повеке од 4-5 порази, освен ако не сакаме да кршиме историја, ако се знае дека шампионот во Англија, никогаш немал повеке од 6 порази ! (Нотингем Форест во 90-тите)
Половина од лимитот е исполнет, не смееме да си дозволиме губење на бодови против екипи од трета класа како Сити !
И само едно, Сити нема да игра во ЛШ, ниту оваа година ниту наредната, па затоа целата таа генерација, за кратко време ке биде заборавена, или пак ке биде „славена“ од само неколку илјади навивачи, од Сити, бидејки големи имиња се ствараат во ЛШ, тоа е она кое се памети !
Така да не ми е грижа за Адебајор и Туре, бидејки ке бидат заборавени доколку не направат ништо, или пак ке бидат славени од само 10 000 000 луге од „Градската половина на Манчестер“, за разлика од Фабрегас или Арсенал каде секогаш ке го гледаат преку една миљарда, и каде неговото име или името на Росицки или РвП нема да биде заборавено, каде и тие да играат!