Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.079
Поени од реакции
1.345
Незнам за другите градови ама можам да кажам дека цел Штип и околината се раскопани од Т-Хоме.До мојата населба што не е баш во центар има оптика,потоа цело централно подрачје и станбените згради на ванчо прќе(кој е од штип знае) исто имаат оптика и тоа во зградите такви бели кукички.Значи централното подрачје+реонот накај МВР Штип и Здравен дом таа околина има оптика и тоа не е мала површина.Јас мислам дека тие имаат поголема површина покриено со оптика ама треба централите да проработат.Пример на овие локации што кажав има оптика а нема на нивната страна.Значи треба да одите во салоните или да се јавите и тие знаат каде има оптика.Што е иронично имам оптика до мене а немам мрежа од другите кабелски што ги има во градот.Како и да е мислам дека им е висока цената на оптичкиот интернет а богами и опремата.За тие 1500 денари 60гига е премалку

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.571
Поени од реакции
6.701

Ке ми го објасни некој ова? А имам лимит до 30 Гига ако не се лажам, досега имам направено 27..,...

Сообраќај ( upload + download ): 27432,61 MB

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
не е така ,значи си зимаш тв на 48рати, правис договор на 1 година ,после таа година не мора да користиш ни махтв или интенрет, само телефон ке си плакаш..
а телефонот е 600 ден :nesvest:
http://t-home.mk/mk/1/Telefonija.html
WTF?

јас бев на при пејд од телекомот и морав на секој 2 месеци да ставам картичка од 655 ден и ми скурчи и го исклучив и сега немам фиксен

од телекабел на пример е 150 ден за фиксен ама немам никој познат кој има фиксен од нив па да зборам муфте

од мобилен ми е поевтино отколку од фиксен да зборам

инаку за оптиката

ај да речиме оваа година или другата најкасно ќе има во цела МК

и после шо?

кабелскиот и АДСЛ би требало да ги намалат или да го зголемат трафикот или уште подобро ФЛЕТ да биди

или тоа кај нас во МК тешко

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.158
Поени од реакции
8.246
а телефонот е 600 ден :nesvest:
http://t-home.mk/mk/1/Telefonija.html
WTF?

јас бев на при пејд од телекомот и морав на секој 2 месеци да ставам картичка од 655 ден и ми скурчи и го исклучив и сега немам фиксен

од телекабел на пример е 150 ден за фиксен ама немам никој познат кој има фиксен од нив па да зборам муфте

од мобилен ми е поевтино отколку од фиксен да зборам

инаку за оптиката

ај да речиме оваа година или другата најкасно ќе има во цела МК

и после шо?

кабелскиот и АДСЛ би требало да ги намалат или да го зголемат трафикот или уште подобро ФЛЕТ да биди

или тоа кај нас во МК тешко
не е 600 него е 259 денари..

http://t-home.mk/mk/107/346/47/Telefonija/Tarifni_modeli/Minimalen_model_.html

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
ама овде немаш муфте за зборање (само до 80 ден)

ебате понудата

најарно да си го продолжиш договорот на уште 1 год и на уште 1 и на уште 1......стоп, таман 4 год (3 макс 2 макс адсл итн)

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
se javuvam vcera i im vikam dali imate nesto vo najava za zgolemuvanje na limitot, ona mi vika imas paketi takvi i takvi , ja i vikam znaci nema nisto ok togas za 2 meseca mi istekuva dogovorot so vas pa ke si odam na drugo mesto i ona mi vika fala mnogu za vaseto javuvanje i mi spusti slusalka, a i plus me izbrisaa od facebook da ne sum im vise prijatel zasto pisav deka kabletel davaat 200 giga.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.158
Поени од реакции
8.246
se javuvam vcera i im vikam dali imate nesto vo najava za zgolemuvanje na limitot, ona mi vika imas paketi takvi i takvi , ja i vikam znaci nema nisto ok togas za 2 meseca mi istekuva dogovorot so vas pa ke si odam na drugo mesto i ona mi vika fala mnogu za vaseto javuvanje i mi spusti slusalka, a i plus me izbrisaa od facebook da ne sum im vise prijatel zasto pisav deka kabletel davaat 200 giga.
Јас веке склучив договор со каблетел, махпт ми трае до 22...нека се онадат сеа...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.731
Поени од реакции
27.718
да не сакаш еден телефонски blowjob пред да ти спушти? :D

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
да не сакаш еден телефонски blowjob пред да ти спушти? :D
Хаха море како знаат да бидат фини кога те молат да склучиш договор или некоја нова услуга кога промовират. А за критики спуштај телефонот :)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.610
Поени од реакции
758
ама овде немаш муфте за зборање (само до 80 ден)

ебате понудата

најарно да си го продолжиш договорот на уште 1 год и на уште 1 и на уште 1......стоп, таман 4 год (3 макс 2 макс адсл итн)
Не е муфте до 80 денари плакаш по 1 денарче за минута над тие 80 денари ке платиш 2 денари и тоа само за локален разговор.

Член од
23 декември 2007
Мислења
71
Поени од реакции
16
Имам Call and surf пакет дали по истекот на договорот автоматски го продолжуваат или може да го прекинеш кога сакаш??

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.944
Поени од реакции
5.796
Vrabotenite taka se odnesuvaat zatoa sto i bez domasni korisnici i so domasni korisnici na krajot od mesecot najmalku 30000 den. plata gi ceka.Problemot e sto bukvalno site firmi se nivni korisnici i dovolen im e toj profit za da rabotat.Koga i firmite edna po edna bi se otkazuvale od uslugite na Telekom togas za 24 saati ke ja smenat politikata i mnogu vraboteni ke letaat od rabota.Vaka kucinjata laat a karavanot si tera napred.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Vrabotenite taka se odnesuvaat zatoa sto i bez domasni korisnici i so domasni korisnici na krajot od mesecot najmalku 30000 den. plata gi ceka.Problemot e sto bukvalno site firmi se nivni korisnici i dovolen im e toj profit za da rabotat.Koga i firmite edna po edna bi se otkazuvale od uslugite na Telekom togas za 24 saati ke ja smenat politikata i mnogu vraboteni ke letaat od rabota.Vaka kucinjata laat a karavanot si tera napred.
eden den ke se smeni i toa pa posle ke molat i nagradni igri ke organiziraat za da im se vratat korisnicite

Kajgana Shop

На врв Bottom