Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
А за така само фиксен, тогаш само обичен рутер ќе си земиш за види од 700 денари нагоре и ќе си го поврзиш со телекомскиот рутер што ти е и ќе имаш интернет на него.
4G рутерот е само за сим картичка внатре и после со кабел да имаш интернет на компјутер/ лаптоп.
Само обичен вифи рутер земи и то е то.
a moze link do nekoj takov obicen ruter od 700 den nagore, ovde vo mk, ili aliexpress, fala

Zdravo dali nekoj znae kako da otvoram porti na ruter Huawei ha35 (ruterot e 4g od onie na telekom) dali e mozno da ja nema taa opcija da se otvarat porti?

Zdravo dali nekoj znae kako da otvoram porti na ruter Huawei ha35 (ruterot e 4g od onie na telekom) dali e mozno da ja nema taa opcija da se otvarat porti?
Не можеш да отвориш порти ради CGNAT, евентуално да им се јавиш и да им кажеш дека ти треба тоа, ама не знам дали ќе ги убедиш.
Најдобро е да си земеш VPN што дозволува да отвораш порти, како Windscribe, ProtonVPN, AirVPN...
За што ти се портите?

Не можеш да отвориш порти ради CGNAT, евентуално да им се јавиш и да им кажеш дека ти треба тоа, ама не знам дали ќе ги убедиш.
Најдобро е да си земеш VPN што дозволува да отвораш порти, како Windscribe, ProtonVPN, AirVPN...
За што ти се портите?
za mining pi coin a dali ke moze ako kupam ruter ili samo preku vpn?

Денес во моја зграда дојдоа двајца од Fibernet и поставуваа кабел за оптички.

Најавено беше пред крај на јуни дека ќе се поставува оптички кабел од Телеком.

Во моја зграда има и оптички од А1 а овие денес ставија одма до оптичкиот кабел и сега се две едно до друго.

Daj ponuda za optika od a1 i telekom

Daj ponuda za optika od a1 i telekom
Мене лично ако само јас би бирал би избрал Телеком поради телевизијата што имаат барем засега 4К канал. А1 немаат во отика на телевизијата 4К.

Туку кога ќе дојде третиот оператор и реши да нуди оптички интернет ќе биде хаос ако да речеме се одлучи во една зграда да има избор на три оптички интернети. Во таков случај ќе ставаат уште едедн канал и кутии со оптички кабел?

И дали знае некој кој оптички интернет е подобар од А1 или Телеком?

Последно уредено:
Мене лично ако само јас би бирал би избрал Телеком поради телевизијата што имаат барем засега 4К канал. А1 немаат во отика на телевизијата 4К.

Туку кога ќе дојде третиот оператор и реши да нуди оптички интернет ќе биде хаос ако да речеме се одлучи во една зграда да има избор на три оптички интернети. Во таков случај ќе ставаат уште едедн канал и кутии со оптички кабел?

И дали знае некој кој оптички интернет е подобар од А1 или Телеком?
Za internet I tv podobri se a1

Za internet I tv podobri se a1
А што точно се подобри А1 во телевизијата? Не ги бранам Телеком и не ми е тоа намерата тоа ама од тоа што видов не им се сите канали HD не дека Телеком се HD целосно чиста слика сепак колку толку пак подобра. Да останеа и Sport klub каналите во Македонија ете А1 ќе ги немаше, немаат А1 4К канал воопшто засега.

Не сум имал можност да споредам интернет зошто не сум користел оптика. Од Телеком што сум на бакар ADSL има периоди кога е стварно ужас и знае да замрзне слика на телевизија, знае да снема интернет.

Move TV od Mtel e 200 pati bolje od Xplore TV na A1. Noviot operator nema da nudi optika, osven ako ne kupi nekoj postoen operator

Дали кога менуваат на оптички екипата го вадат стариот ADSL кабел или само земаат старата опрема и местат нов оптички кабел, рутер и бокс телевизијата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom