Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.114
Поени од реакции
6.100
Tesko deka ke se smeni barem jas sum skepticen okolu toa prasanje.Mislam deka poprvo bi go prodale Telekomot otkolku da prevzemat merki za da gi vratat korisnicite nazad.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Хеех нек не мењаат, ние ништо не губиме, ти измине договор си склучуваш со друг и раат :)

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.575
Поени од реакции
6.705
Сега им се јавив , прашував во врска со лимитот.Лимитиран сум на 25 а веке 2 години сум на 3Макс,имам еднаш само склучено договор и по некоја предпоставка мислев дека анекс договорот ми го зголемува лимитот на бар 30 гига,но кога се распрашав на нивниот контакт телефон уствари доколку сакаш 30 гига ке мора да се обврзиш на уште една година со нив.... епа што е многу , многу е,, ја претераа малце.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.378
Телекомот заедно како Т-Мобиле и Т-Хоме имаа приход од +300 милиони евра така да немојте да се надевате дека можете да ги зезнете или дека со јавување на телефон ќе им текне да зголемат лимит.Единствено почнете да ги раскинувате договорите еден по еден па кога ќе им падне бројот на корисници да видите како има да ја направат понудата.Мислам дека цената не е реална за услугите.Незнам колку да е совршен интернетот или телевизијата не се исплати.Да не зборувам за фиксната телефонија поскапа од се....

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
IDIOTI SKAPANI, na 1 maj mi istekuva dogovorot ako ne pokacata gigabajtite odam kaj drug (Gi zabole ako odam kaj drug)

Член од
28 мај 2010
Мислења
201
Поени од реакции
25
Телекомот заедно како Т-Мобиле и Т-Хоме имаа приход од +300 милиони евра така да немојте да се надевате дека можете да ги зезнете или дека со јавување на телефон ќе им текне да зголемат лимит.Единствено почнете да ги раскинувате договорите еден по еден па кога ќе им падне бројот на корисници да видите како има да ја направат понудата.Мислам дека цената не е реална за услугите.Незнам колку да е совршен интернетот или телевизијата не се исплати.Да не зборувам за фиксната телефонија поскапа од се....
Абе не заебавај ве кај го има тоа со 768/kbps а 600 ден. плаќаш ни у европа го нема и тоа 15 ГБ лимит, треба да е барем 1Mbps .

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
У Бугарија има Трипл пакети за 60 лева(30 евра) со 100mbps down/up.
Кај нас за за 50 евра 2.5 пати поспор интернет + ТВ и Телефон.

Ја сакам да им се стаам на оптикот, ама цената е уби боже, 3 пати ми се јавуваат, и нонстоп ист одгвоор им давам
- Кога ќе се намали цената ќе ви дојдам...

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.216
Поени од реакции
8.317

Ја сакам да им се стаам на оптикот, ама цената е уби боже, 3 пати ми се јавуваат, и нонстоп ист одгвоор им давам
ti na koj intermeci si ?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Една работа што имам приметено е дека корисникот никогаш нема да биде задоволен! ФАКТ! Секогаш се јавуваат "маани" изгледа како народ сме такви. Оптиката е голема и недостижна предност на телеком испред сите гајби оператори и со време ќе се зголеми и лимит. Во однос на цена квалитетот е неспоредлив со останатите ако може да се наречат оператори.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
ti na koj intermeci si ?
Cabletel 10/200 1480денари неопределен договор

А тоа погоре што го спомнав го видов уште кога дојдоа оптиок кај нас, ама не ми текнува страната, иначе би им ја пратил на овие.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571

50 евра како просечната плата да ни е 3000 евра а не 300 евра

Една работа што имам приметено е дека корисникот никогаш нема да биде задоволен! ФАКТ! Секогаш се јавуваат "маани" изгледа како народ сме такви. Оптиката е голема и недостижна предност на телеком испред сите гајби оператори и со време ќе се зголеми и лимит. Во однос на цена квалитетот е неспоредлив со останатите ако може да се наречат оператори.
кој оператори? со посрани понуди од телекабел,кејблтел и слични? АДСЛ или не дај боже оптика ми споредваш со кабелски и нестабилен интернет? да,имаат голема и недостижна предност со АДСЛ а за оптичкиот да не зборам

Cabletel 10/200 1480денари неопределен договор

А тоа погоре што го спомнав го видов уште кога дојдоа оптиок кај нас, ама не ми текнува страната, иначе би им ја пратил на овие.
оваа да не беше?

инаку за пример јас оваа понуда ја земам од 28 евра месечно значи трипл плеј со 50 Mbps (кај нас е 40) значи не е толку страшно ама најбитно е шо таму во блгарија нетот е ФЛЕТ
и немаат таму политика на фер користење со цел да им издржи мрежата во случај некој или сите да спуштаат 24/7/365 па мрежата да им падни,имаат изгледа мнооооогу јака мрежа

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.114
Поени од реакции
6.100

Koe fajde za 2000 den. mesecno da zemes opticki od 40MB download i 40MB upload koga te ogranicuvaat na 300GB limit?Toa ti e isto kako na rentakar da ti davaat Ferrari so 50 litri gorivo vozenje.Nikade vo Evropa kade sto ima opticki internet nema ogranicuvanje na limitot toa da go zapamtis.Ako sakas spusti i 1TB brzinata pak ke ja imas cela.Ti i da zemes da go delis optickiot na Telekom so drug na pola ke dobies za 1000 den. upola brzina so otprilika 150GB!A na Cabletel za 1000 den. so pomala brzina imas 200GB,telefon i televizija!Vo Slovenija Siol provajderot na drzavniot Telekom Slovenija dava 20MB download so 20MB upload za 33 evra mesecno ama nemas nikakov limit za spustanje.Eve ti cenovnik:
http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/ceniki/siol_internet.aspx

--- надополнето ---

кој оператори? со посрани понуди од телекабел,кејблтел и слични? АДСЛ или не дај боже оптика ми споредваш со кабелски и нестабилен интернет? да,имаат голема и недостижна предност со АДСЛ а за оптичкиот да не зборам

оваа да не беше?

инаку за пример јас оваа понуда ја земам од 28 евра месечно значи трипл плеј со 50 Mbps (кај нас е 40) значи не е толку страшно ама најбитно е шо таму во блгарија нетот е ФЛЕТ
и немаат таму политика на фер користење со цел да им издржи мрежата во случај некој или сите да спуштаат 24/7/365 па мрежата да им падни,имаат изгледа мнооооогу јака мрежа
Od nekolku luge imam dobieno informacija deka Bugarija ima edna od najkvalitetnite mrezi vo Evropa na koja mnogu silni evropski drzavi mozat da i pozavidat taka ne e slucajno sto davaat tolku brz neogranicen internet bez nikakov limit za relativno malku pari.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072

оваа да не беше?
Токму таа страна. Иначе тоа е, мислат ако они зимаат по 500-600 евра од Т-хоум, па секој зема па може да си дозволи.
Дури и да имам пари, не би го земал сега овој нет. Не давам толку пари па не знам што сака нека е.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Koe fajde za 2000 den. mesecno da zemes opticki od 40MB download i 40MB upload koga te ogranicuvaat na 300GB limit?Toa ti e isto kako na rentakar da ti davaat Ferrari so 50 litri gorivo vozenje.Nikade vo Evropa kade sto ima opticki internet nema ogranicuvanje na limitot toa da go zapamtis.Ako sakas spusti i 1TB brzinata pak ke ja imas cela.Ti i da zemes da go delis optickiot na Telekom so drug na pola ke dobies za 1000 den. upola brzina so otprilika 150GB!A na Cabletel za 1000 den. so pomala brzina imas 200GB,telefon i televizija!Vo Slovenija Siol provajderot na drzavniot Telekom Slovenija dava 20MB download so 20MB upload za 33 evra mesecno ama nemas nikakov limit za spustanje.Eve ti cenovnik:
http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/ceniki/siol_internet.aspx

--- надополнето ---

Od nekolku luge imam dobieno informacija deka Bugarija ima edna od najkvalitetnite mrezi vo Evropa na koja mnogu silni evropski drzavi mozat da i pozavidat taka ne e slucajno sto davaat tolku brz neogranicen internet bez nikakov limit za relativno malku pari.
то телеком словенија е овој истиот и кај нас шо работи така? ама кај нас немаат таква понуда за жал,33 евра а плата земаат таму мислам 1000 евра цццц па ова треба да се убие,како ќе градиме држава - шо би рекол Цаци

20 Мбит е супер да има и ФЛЕТ ДА БИДЕ

туку еве јас да прашам колку би ни било доволно нас? 1 ТБ? 2ТБ,3ТБ?

мене лично доволно ми е 1 ТБ ама на аплоад ако не тарифираат се разбира

40 фул ХД по 25 гб = 1 ТБ,можи и повеќе филмчиња да се спуштат ако не се фулл и да имаш време да ги изгледаш сите

значи мене доста ми се 1 тб

ај кажете сега вие

па можи ќе не послушаат овие бесмртниците

а кејблтел не е бугарски (т.е американско-бугарски) или немаат тие оптика таму

Kajgana Shop

На врв Bottom