Сончев брег

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не знам како е во Сончев брег морето(не верувам да се разликува многу од Несебар), но во Несебар на Јужната плажа(таа накај Равда, не накај Сончев брег) беше баш ок. Плажите беа чисти, водата не беше бистра како Егејско, али немаше алги треви и медузи единствено на некој места имаше многу ситни школки што можат да ти прават проблем.
Бранови во зависност од знаменцата, имаше не дека не ама за еден човек(15+) тоа е мачкина кашлица, освен кога има црвено знаме тогаш брановите се поглеми и почести..
Во Сончев Брег бев 2-3пати на плажа(кај центарот на Сончев брег, не почетокот кај какао бич) и морето ми се виде баш добро, потопло и помирно од Несебар :)
Слончев Брег е леко залив и брановите са помали от Несебар -тако каде си бил, многу поравно е кога се влегува и одиш внатре долго.
Извинете,но море брез бранови за што ви е?! Лично jaс,кога не сакам бранови си користам вана.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Слончев Брег е леко залив и брановите са помали от Несебар -тако каде си бил, многу поравно е кога се влегува и одиш внатре долго.
Извинете,но море брез бранови за што ви е?! Лично jaс,кога не сакам бранови си користам вана.
А каде и во кој временски период е најубаво морето во Бугарија? Од десет барем 5 дена да има зелено знаме да може на раат и душек и да пливаш слобоодно?

Член од
8 март 2013
Мислења
76
Поени од реакции
103
Ај некој што бил нека каже нешто во врска со хотелчето Беатрис ако знае, односно ме интересира околу неговата локација што точно има, пошто како што гледам е по на страна некако...

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Прекрасна најава за новата туристичка сезона сончев брег 2013...моментот почнува од 0:40.

M

macgowan

Гостин
Прекрасна најава за новата туристичка сезона сончев брег 2013...моментот почнува од 0:40.
Алал да ти е за видеото.
Me погоди равно у јуначко срце...тргам за в меана, не се издржва!
Солзите почнаа од кога ги видов шизиците со six packs на плажа...

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
сакам да ви честитам со првиот ден на јули или како што е познат како July Morning, на тој ден има обичај да се поздравува изгрејсонцето на плажа

Член од
19 февруари 2010
Мислења
536
Поени од реакции
1.720
Некое инфо за Созопол(да не отварам нова тема). Некој од форумот да бил? Има млади некои ресторанти кафичи. Какво е морето таму, дали е добро место за млади, дали има сстранци или претежно се Бугари. Цени за сместување итн
Вчера се вратив од Созопол бев 10 дена семејно со жена е едно дете. Цените се уште ниски-по високи стануваат во јули и август .. и за храна и за спиење. Хотел со три ѕвезди е помеѓу 50 и 100 лв на креват. Сместувања на половин цена. 80% од туристите се Руси, Украинци, Литванците по малку Германци, Чеси и Англичани. Плажа на Созопол не е убав, многу луѓе на кв.м. многу врева ... на три км.на југ е плажа Каваците-разликата е од земјата до небото вода кристално чиста, тишина и чистота.

ставам слики за да имате претстава:

такви куќи се даваат под наем а некои се продаваат повеќе од 250 000 евра до 1 милион се цените

куќи во стариот дел на градот

семеен хотел

плажа на Созопол -Хармани

...и плажа на Каваците

за 10 дена потрошихме окл. 1700 лв. :(

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Не сум бил на море во БГ уште од дете.Сеа планираме со друштво да одиме.Каде има најдобар ноќен живот?Денес нешто татко ми ми збореше као бил некој негов другар во Сончев Брег таму само старци имало,а во Несебар биле повеќе млади?:cautious:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.893
Поени од реакции
50.499
Не сум бил на море во БГ уште од дете.Сеа планираме со друштво да одиме.Каде има најдобар ноќен живот?Денес нешто татко ми ми збореше као бил некој негов другар во Сончев Брег таму само старци имало,а во Несебар биле повеќе млади?:cautious:

Златни Песоци или Сончев брег, Несебар ти е блиску до Сончев Брег и поефтино малку ама кога ќе опнеш превоз навака-натака исто ќе ти испадне.
Песоци ви е поубаво пошто има русинки, украинки и слично кои полесно ќе ви дадат пичка (реално да збориме за тоа идете :icon_lol:) отколку Сончев Брег кај што се претежно Скандинавци кои си доаѓаат организирано со тури и си имаат свој распоред, плажи и дискотеки на кои ти немаш пристап. Исто така врие Израелци кои се црни гадни.

Моја прекорака ти е на Златни да идеш, разликата во пари е мала со по 500=550 евра ќе се истерате ко паши.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
А каде и во кој временски период е најубаво морето во Бугарија? Од десет барем 5 дена да има зелено знаме да може на раат и душек и да пливаш слобоодно?
Нема точен период,кога морете е наjдобро,но краja на Jли, почетокот на Август.. до 15 Август да кажам.
Бугарите си одат до 15-20 Септември на море,ако времето е убаво.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Некој да каже што е подобро во агенцииве да се закаже или па таму да се бара смештај?.За просечни Вили и мали Хотелчиња агенцииве бараат по 200 и нешто евра од чоек.

Член од
7 јули 2011
Мислења
133
Поени од реакции
31
za soncev breg i tamu da otides na lice mesto mislam deka za poevtino ke si najdes smestaj a ima i edna strana pocivka ,bg tamu ima smestaj stancinja se ima a moze nekoj da mi kaze zlatni pesoci so mladi kako e noken zivot ceni na smestaj i jadenje pienje ?

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Дај некој ако има да каже некое сместување во Сончев Брег/Несебар. Лани бев така на слепо и најдов соба во куќа по 11лева, али малтретирање беше иди до тука, па види друга па трета и така саат време се шеташ по Несебар, а забравив контакт да земам. Ако има некој контакт од кај што е бил слободно нека ми пиши ПП

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.237
Поени од реакции
1.291
za soncev breg i tamu da otides na lice mesto mislam deka za poevtino ke si najdes smestaj a ima i edna strana pocivka ,bg tamu ima smestaj stancinja se ima a moze nekoj da mi kaze zlatni pesoci so mladi kako e noken zivot ceni na smestaj i jadenje pienje ?
И цените на пијачките по дискотеки, влезници за дискотеки, колку е хамбургер на пример итн...

Kajgana Shop

На врв Bottom