Сончев брег

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551
Поскапо е Сончев не се зезајте, малку ама поскапо

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Некое инфо за Созопол(да не отварам нова тема). Некој од форумот да бил? Има млади некои ресторанти кафичи. Какво е морето таму, дали е добро место за млади, дали има сстранци или претежно се Бугари. Цени за сместување итн

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Некое инфо за Созопол(да не отварам нова тема). Некој од форумот да бил? Има млади некои ресторанти кафичи. Какво е морето таму, дали е добро место за млади, дали има сстранци или претежно се Бугари. Цени за сместување итн
не сум одел барем 5 години но сум со добри впечатоци од таму, има стар и нов град морето е добаро, има си сето потребно, повеќето бугарски туристи одат, споредено со сончев брег. Во последни години слушнав дека се развива и културниот туризам, мислам дека добро може да си поминеш, единствоно проблем можеш да имаш проблем со местата за паркирање на автомобил

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Во Сани Бич да отидеш и да бараш смештај,колку поефтино ќе те фати отколку да одиш со агенција, во хотелче некое ?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Не зборев за хотел. Во Несебар приватно смесутување во куќи и некој помали хотели ти е до 10-12 евра максимум, а реално ти се од 6-8 евра :) Храната е тука некаде како нашата, ресторанти што има по Несебар се како нашите, пиле печено мислам дека беше 10-11 лева, риба цаца со пиво оклу 2 - 3 лева мислам. Се на се со 200 евра можеш да поминиш 10 дена во Несбар :)

п.с Со 400 евра во БГ ќе си господ, каде сакаш да си :)
Ако не се лажам 8 лева :icon_mrgr:

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Ако не се лажам 8 лева :icon_mrgr:
Таму на почетокот на турстичката улица во Несебар, таму земав пилиња по 10 лева за дома, и 11 лева со картофи(компири) таму во ресторантот. Барем мислам дека беше така, а можеби и 8 со 10 да е било :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Таму на почетокот на турстичката улица во Несебар, таму земав пилиња по 10 лева за дома, и 11 лева со картофи(компири) таму во ресторантот. Барем мислам дека беше така, а можеби и 8 со 10 да е било :)
Најјаки компири имаше во супермаркетот Черно Море, исто на почетокот, кај банката. Не ми текнува и тие колку беа, можеби 0,2лева за 100 грама, абе се утепавме од јадење секој ден. И ние исто си земавме за дома плус помфритче, абе топ... Во супермаркетот имаше и готвени јадења, скоро се пробавме, али бугариве имаат грда храна, така да компирите само им беа без промашај.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551
Најјаки компири имаше во супермаркетот Черно Море, исто на почетокот, кај банката. Не ми текнува и тие колку беа, можеби 0,2лева за 100 грама, абе се утепавме од јадење секој ден. И ние исто си земавме за дома плус помфритче, абе топ... Во супермаркетот имаше и готвени јадења, скоро се пробавме, али бугариве имаат грда храна, така да компирите само им беа без промашај.

Хахаххах точно е ова, во маркетот јадењата беа многу поефтини него тоа до него за готова храна што имаше

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Хахаххах точно е ова, во маркетот јадењата беа многу поефтини него тоа до него за готова храна што имаше
Беше ефтина храната во Несебар се убиваш од јадење и пиење за, да не речам смешна пара.
П.С Вие лани бевте? Каде бевте сместени нешто линк бројче? Планирам да идам и оваа сезона на некој ден, само сакам да го ссменам ланскиот смештај :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Беше ефтина храната во Несебар се убиваш од јадење и пиење за, да не речам смешна пара.
П.С Вие лани бевте? Каде бевте сместени нешто линк бројче? Планирам да идам и оваа сезона на некој ден, само сакам да го ссменам ланскиот смештај :)
Јас пред 2 години бев, 5 евра, одма на почетокот, меѓу автобуската и супермаркетот ќе му дојдеше зградата. Бројчето го изгубив, али иди ќе си најдеш таму смештај, мојот не беше ништо посебно, али не беше ни лошо.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Да не беше помфритот од Черно море ќе си останев гладен поготово тој крупниот пикантно љут, други цени од маркетот пивце левче, ред бул 2 лева.
Лани смештајот беше од 6 - 8 евра а имаше и за 5 ама да си седиш заедно со некое бабиче по дома.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.842
Поени од реакции
21.647
супер плажа, за навечер е топ журки ... ама па затоа морето катастрофа, ако почнат бранови рачунај дека и рибите се дават во вода а тек па луѓе.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
супер плажа, за навечер е топ журки ... ама па затоа морето катастрофа, ако почнат бранови рачунај дека и рибите се дават во вода а тек па луѓе.
Не знам како е во Сончев брег морето(не верувам да се разликува многу од Несебар), но во Несебар на Јужната плажа(таа накај Равда, не накај Сончев брег) беше баш ок. Плажите беа чисти, водата не беше бистра како Егејско, али немаше алги треви и медузи единствено на некој места имаше многу ситни школки што можат да ти прават проблем.
Бранови во зависност од знаменцата, имаше не дека не ама за еден човек(15+) тоа е мачкина кашлица, освен кога има црвено знаме тогаш брановите се поглеми и почести..
Во Сончев Брег бев 2-3пати на плажа(кај центарот на Сончев брег, не почетокот кај какао бич) и морето ми се виде баш добро, потопло и помирно од Несебар :)

Kajgana Shop

На врв Bottom