Протест за поддршка на грчките анархисти, плоштад Македонија, 18.12.2008 20:00

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Ада не го очекував ова од тебе да беше од битуше и фанатик ајмо.

Ако утре во Грција се протестира за признавање на Македонија под уставното име не треба да им дадеме поддршка оти се Грци протестантите

Во тој случај сме први!
Ако треба ке викаме дека ,,еден народ,,сме со Грците.
Само нека тие го отпочнат таквиот протест,ние ке си го средиме останатото.

И ова сериозно го тврдам,не на база на фантазија или саенс-фикшн.

C

cige

Гостин
Господ да му го земе најмилото на тој што ќе испадне да ги поддржи Грците

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566

Ако утре во Грција се протестира за признавање на Македонија под уставното име не треба да им дадеме поддршка оти се Грци протестантите
Eте го клучот бе...Таму НЕ се протестира за признавање ни на Македонија ни на Македонците. Таму не се протестира против фашистичката политика на владата во Грција.
Таму и после протестов ќе останат на ставот дека Македонци и Македонија нема.

И баш тој став тебе те спречува да бидеш граѓанин на светот, да си ги надминеш националните одлики.

Грција ти ги негира човековите права, поради твојата нација.
Грција те понижува ко човек, затоа што си Македонец.

Како ти ќе го надминеш тоа ограничување?
Како можете уопште да зборите за космопоилитизам и широчина, кога баш Грција е онаа која ве спречува во тоа?

Доста со фрази и адолесцентски филмови. Вратете се у реалноста.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167

aрно ама во муабетов погоре имаш едно АКО

ако - тогаш причинско последична врска
ако има такви протести пеки

ама сегашните протести не се за принавање на Македонија и Македонците
туку си се внатрешно гејски протести за власт најверојатно
и кој и да дојде на власт тамо ама ич кур не го боли за нас Македонците, а уште помалку дека ќе не признае како Македонија

затоа и мене не ме боли уво дали ќе изгорат живи или не

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Абе некои од вас стварно си го заслужуваат тоа фиромци. Што ви е на вас? Ќе поддржувам фашистичка земја со уште пофашистичко население кое патем ако сте заборавиле лани од граница ја враќаше нашата понудена помош за гаснење на пожар. Абе нека изгорат сите до еден пепел да се сторат. Преку кур веќе од луѓе што се во некој космополитски филм. Се знае на прво место е нашата држава, а од интерес на нашата држава е да изгорат атинците пошто си заслужија.

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
nema sansi za grci takvo nesto neka ne priznat po imeto MAKEDONIA pa posle ke prajme muabet:nesum:

Член од
4 мај 2008
Мислења
255
Поени од реакции
11
Што има ние да ги поддржуваме во било каква работа. Не постои ниту една оправдана причина за да го сториме тоа. Со било каква поддршка, ние како Македонци ќе се девалвираме, самите ќе се подцениме и ќе покажиме неединство кон одредени прашања (за разлика од нив) од нашата надворешната политика кон таа земја.
Кога протестираат и штрајкуваат од било кој загрозен сектор во нашата земја, сите си гледаат сеир и на крај на памет не му доаѓа на никој за било каква поддршка. Сега што?, не ми е јасно? Доколку се предвидени вакви протести, Власта остро да се спротистави и во корен да ја уништи (уште не започнати протести) анархијата.
Конечно, со такво нешто ќе ги погазиме, негираме, понижиме сите наши борци, децата бегалци, авторитети кои несебично за Македонската кауза го дале и својот ЖИВОТ.

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
506
Поени од реакции
288
Јас сум за да ги подржиме гејските протести ама во Атина, не овде, т.е. да се земат молотови коктели и бомби и да се запали шо се можи повеке во таа гужва. Малце и ние шпиунски да одиграме... хехе:salut:

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Господ да му го земе најмилото на тој што ќе испадне да ги поддржи Грците
Човек, ако имаш проблеми со видот...трк кај офталмолог... по наочари. Не ослепе. За темата. Ама тие Грци што некои во РМ сакаат да ги подржуваат...викаат УА на лошите Грци што не ни го признаваат името и идентитетот. Капиш. Тие се против НАЦИОНАЛИСТИЧКАТА политика на нивната влада. Не се сите Грци по автоматизам против нас...кој тоа вели скаран е со објективно расудување. И му треба помош...стручна.

Абе некои од вас стварно си го заслужуваат тоа фиромци. Што ви е на вас? Ќе поддржувам фашистичка земја со уште пофашистичко население кое патем ако сте заборавиле лани од граница ја враќаше нашата понудена помош за гаснење на пожар. Абе нека изгорат сите до еден пепел да се сторат. Преку кур веќе од луѓе што се во некој космополитски филм. Се знае на прво место е нашата држава, а од интерес на нашата држава е да изгорат атинците пошто си заслужија.
Кога бев против ширење на омразата против Бугарија и Бугарите, поради став дека некои поединци или кругови во Бугарија не треба да се поистоветуваат со целиот бугарски народ , дел од форумџиите, ме нарекуваше бугараш. Е, сега, ке ризикувам да ме викате ...гркоман. Значи... не смее, не е дозволиво, не е христијански, како сакате, да еден режим да поистоветувате со цел народ. Бунтот на младите Грци е многу покомплексен. Тие се бунат притв постечкиот систем, против наметнатиот вредносен систем кој им е наметнат. А, тој систем е и изградил став на непризнавање на РМ.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Човек, ако имаш проблеми со видот...трк кај офталмолог... по наочари. Не ослепе. За темата. Ама тие Грци што некои во РМ сакаат да ги подржуваат...викаат УА на лошите Грци што не ни го признаваат името и идентитетот. Капиш. Тие се против НАЦИОНАЛИСТИЧКАТА политика на нивната влада. Не се сите Грци по автоматизам против нас...кој тоа вели скаран е со објективно расудување. И му треба помош...стручна.

Кога бев против ширење на омразата против Бугарија и Бугарите, поради став дека некои поединци или кругови во Бугарија не треба да се поистоветуваат со целиот бугарски народ , дел од форумџиите, ме нарекуваше бугараш. Е, сега, ке ризикувам да ме викате ...гркоман. Значи... не смее, не е дозволиво, не е христијански, како сакате, да еден режим да поистоветувате со цел народ. Бунтот на младите Грци е многу покомплексен. Тие се бунат притв постечкиот систем, против наметнатиот вредносен систем кој им е наметнат. А, тој систем е и изградил став на непризнавање на РМ.
Колку пати треба да се повтори дека, протестот грчки на никаков начин не е поврзан со постоечката политика на Грција кон Македонија, ниту пак исходот од протестот ќе промени било што во однос на Македонија.

И да дојде опозицијата на власт, и таа ќе продолжи со негирање на Македонската нација, како што сама на повеќе наврати си изјави.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Колку пати треба да се повтори дека, протестот грчки на никаков начин не е поврзан со постоечката политика на Грција кон Македонија, ниту пак исходот од протестот ќе промени било што во однос на Македонија.

И да дојде опозицијата на власт, и таа ќе продолжи со негирање на Македонската нација, како што сама на повеќе наврати си изјави.
Ова е суштината, све друго е млатење празна слама.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Во врска со првиот дел Далеко си од истине Серпико

Јас ставот мој како човек го кажав со самото тоа што го поддржувам протестот.

Смешно е дека Офчар со 20-тина души ќе и наштети нешто на нашата неприкосновена власт .

Кој е твојот став Серпико како човек во врска со тоталитаризмот?
Смешно е многу повеќе од тоа, Џони. Смешно е што Офчар е во право за летаргијата на народот, смешно е што летаргијата на народот Офчар одлучи да ја променува со протест кој ги поддржува протестите на левицата во грција, смешно е што ние не знаеме дека без оглед на лева или десна рака, гркот политичар со било која ќе ти врзе шамар како Македонец, бидејќи човек како категорија не познава најдобро, смешно е што дојдовме на дереџе за своето да не излегуваме на улица кога треба, смешно е што Велиа и Ѕинго не сметаат за поглупави од нив, посмешно е што очигледно не се далеку од вистината, смешно е што плачеме наместо да се смееме, посмешно што се смееме кога на друг ќе му одговара, смешно е што сакаме држава без да засучиме ракави, посмешно што на 4 години менуваме светоглед и живееме во надеж, најсмешно што кога тогаш ќе се потрошат причините и за плачење и смеење и за надевање.

Смешно, посмешно, најсмешно е некој да помисли на народно самоорганизирање во денешната ера на глобални комуникации со се сите нус-појави - без поткрепа од силна политичка сила која во оваа вертикала на судир меѓу исток и запад на која се наоѓаме и ние, како папок (шо би рекол Венко) - што пак ќе се одбие од главата на романтичните желби за промени со фрлање камења, како во Атина, или протести за поддршка во Скопје. Ќе се одбие од главата на сите кои имаат Лафонтенови дела наместо Макијавели читано, не дека јас така сакам, туку дека така функционира светот.

А ако веќе ме прашуваш лично:
Тоталитаризмот не го сакам, како човек и самиот имам желба за умерено либерало-пацифистичко уредување, спремен на радикализам за светите вредности за мене. Тоталитаризмот, бар да постоеше како таков а не во квази-опитна-дебитантска форма, секогаш се наоѓал во спрега со мозок кој не сака друг да му наметнува мислења, ставови и начин на живеење.

Демократско општество е, Офчар, Оџачар или Опинчар може да прави што сака, и тоа е за почит. За почит се и сите бројни грци кои немаат проблем со нашето основно право за самоопределување и се спремни на cease-fire за нефрлање на отровните стрели на историцизмот туку за соседска почит и унапредување на односите во име на иднината.

Но, не е за почит, барем за мене, поддршка на Македонски граѓани кон движење кое на крајот на денот во Грција едино може да донесе нова обланда за Македонија, под изговорот на светски отпор против тоталитаристичкит режими, уште повеќе кога самиот протест не е дефиниран суштински кон што е наменет.

Поискрено ќе биде ако некој најде доблест да каже (на пример, без намера за инсинуации): Доста е, коланот пукна, одиме со бајрак и срце на Парламент. И колку и да е бајка искреноста на сите учесници, ако дојде момент ќе излезам и јас на улица, бидејќи некогаш сакам да сум наивен, најчесто кога сум згаден од гнасотиите на подмуклите струи кои се обидуваат да ме отупат до даска.

Воедно, да најавам, ќе формирам организација ОТУПЕН, во скоро време, па ќе ви ја претставам, ако сте за зачленување.

Само се себе-нервозирам, а имам работа,
прекинувам тука.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Го поддржувам протестот .

Како прво се родив како човек,како Македонец случајно.
Друже немој бе ќе јадиш еден куп црвени... Немој ти не си човек... За да бидеш човек мора да бидеш Македонец...

Јебига, кутри Офчар, па и морам да признаат и Бада Бинг, па еве Џони... Штета друже, дај на друг подфорум ќе праиме муабет за тоа... Тука не е дојбредојдено...

Kajgana Shop

На врв Bottom