Одлична тема, баш сам је са занимањем читао :smir:
Нисам симпатизер анархиста, сувише радикално за мене, а и држава је нужност. Оно што је важно је да не заборавимо да ми стварамо државу, не ствара држава нас, и то је то.
У Грчкој се буне због ствари које их директно погађају..у њиховој земљи. Лепо је што су неки млади из МК показали солидарност, поздрављам и не мислим да је то лоше, свака част момци, сам чин солидарности је позитиван. Додуше радије бих видео неки протест за Македонију и македонска права у Скопљу, и да то подрже и грчки студенти сутра, то би стварно било нешто одлично и другачије.
Питање је да ли уопште можемо звати ове протесте анархистичким... свиђа ми се што се не плаше власти и полиције и траже оно што мисле да им припада...чак и да нису у праву.
Дакле, подржавам их у принципу, а да ли бих и ја изашао на улицу да покажем солидарност? Ипак не. Једноставно немам директне везе, и циљеви нису сасвим јасни. На крају ће се вероватно јасније видети да су то у суштини грчки опозициони протести, сведени у оквир локалне грчке политике. Не занима ме превише ни македонска локална унутрашња политика , а грчка локална, унутрашња политика скоро никако ме не занима.
btw, пре пар година је један полицајац у Грчкој пиштољем убио једног српског гимазијалца насред улице. Није се дигла никаква прашина у Грчкој.