Протест за поддршка на грчките анархисти, плоштад Македонија, 18.12.2008 20:00

BJK

\m/ Master of Puppets \m/
Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23
А што кур тогаш пишуваш на форумов и темава кога неќеш муабет...монодрами само во театар....:drk:
uste od tvojot stil na pisuvanje se gleda tvoeto nivo. a ako sakas da znaes forumot e mesto za kazuvanje na svoeto mislenje, a ne mesto kade sto se bara muabet, plus jas fino lepo si go napisav moeto mislenje, a drugite bea sto pocnaa so provokacii i navredi po mojot post, zatoa ne letaj ko petel.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
uste od tvojot stil na pisuvanje se gleda tvoeto nivo. a ako sakas da znaes forumot e mesto za kazuvanje na svoeto mislenje, a ne mesto kade sto se bara muabet, plus jas fino lepo si go napisav moeto mislenje, a drugite bea sto pocnaa so provokacii i navredi po mojot post, zatoa ne letaj ko petel.
Исто така форумот е и место каде другите го кажуваат своето мислење за мислењето на другите...ако не можеш да поднесеш критика, не изнесувај мислење...........

BJK

\m/ Master of Puppets \m/
Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23
Абе не се лути одма другар, јас само си изнесов мое мислење и побарав од тебе да го образложиш твојот став и никогаш не реков дека мора да е мојот став точен или дека сум позрел од тебе. Btw што си по националност? :) Ако не е тајна де.
po nacionalnost sum turcin i mislam deka nema pricina da e tajna, a plus smetam deka ne e ni tolku vazno mojata ili necija nacinalnost, jas sebe si se smetam kako graganin na ova planeta i ne gledam pricina za nacionalna podelba.

Дете тиси тажен не велам дека нема и од другиве ама тиси најтажен,бидејки мислиш дека можеш да разбереш одредена демагогија која всушност е многу над твоето ниво на разбирање прво и основно неможеш да ја перципираш знам дека е привлечно да бидеш бунтовник ида идеш сам проив сите но нее толку интересно кога застапуваш погрешна доктрина, и уште по погрешно политичко свакање
е сега толку од мене ако знаеш што ти пишав ок ако не пак ок нема да ти реплицирам и удостојувам со одговори на твојте глупави реплики едноставно несакам да се спуштам на твое интелектуално ниво
ohoo nekoj si se smetal za intelektualec vo forumot. no cisto smetam deka toa sto za tebe e pogresna doktrina mozebi za mene ili za nekoj drug e tocna, i ako vo ova drzava slobodata na govorot i mislata e zagarantirana so ustav nema sto ti da mi se mesas dali jas sum vo pravo ili ne. izvini sto nie prostite gragani ti smetame gospodin intelektualec.

Sinisa

libertad o muerte
Член од
27 август 2005
Мислења
661
Поени од реакции
52
Одлична тема, баш сам је са занимањем читао :smir:

Нисам симпатизер анархиста, сувише радикално за мене, а и држава је нужност. Оно што је важно је да не заборавимо да ми стварамо државу, не ствара држава нас, и то је то.

У Грчкој се буне због ствари које их директно погађају..у њиховој земљи. Лепо је што су неки млади из МК показали солидарност, поздрављам и не мислим да је то лоше, свака част момци, сам чин солидарности је позитиван. Додуше радије бих видео неки протест за Македонију и македонска права у Скопљу, и да то подрже и грчки студенти сутра, то би стварно било нешто одлично и другачије.

Питање је да ли уопште можемо звати ове протесте анархистичким... свиђа ми се што се не плаше власти и полиције и траже оно што мисле да им припада...чак и да нису у праву.

Дакле, подржавам их у принципу, а да ли бих и ја изашао на улицу да покажем солидарност? Ипак не. Једноставно немам директне везе, и циљеви нису сасвим јасни. На крају ће се вероватно јасније видети да су то у суштини грчки опозициони протести, сведени у оквир локалне грчке политике. Не занима ме превише ни македонска локална унутрашња политика , а грчка локална, унутрашња политика скоро никако ме не занима.

btw, пре пар година је један полицајац у Грчкој пиштољем убио једног српског гимазијалца насред улице. Није се дигла никаква прашина у Грчкој.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Човек дај земи читај книги едуцирај се смешно изгледаш.
Муабетов ти е како пензионер да го пишувал.
Читај го Капиталот читај го Енгелс прочитај барем 200 книги од тој правец.
denes e tesko da se najde Kapitalot, zaradi pregolemata pobaruvacka, (no ne i nemozno)
momentno e megju najprodavanite knigi vo Germanija, sto mozebi e i razbirlivo, bidejki sepak Marx si e nivni

Kajgana Shop

На врв Bottom