Протест за поддршка на грчките анархисти, плоштад Македонија, 18.12.2008 20:00

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Протестот, според тоа што разбрав е директна подршка на левичарското движење во Грција.
Значи, бројните Македонски левичари (10 или 20 души) ги подржуваат своите идеолошки браќа од Грција. Апсолутно романтично.

Во Македонска верзија, протестот е револт и против владата на Македонија, која бунтовнициве наши ја поистоветуваат со онаа грчката.

Инаку, интересно е што грчката опозиција има идентичен став за името и Македонската нација со владата на Караманлис.
Но, истата еве ги почитува грчките протести, па и нашиве Че Гевара wannabes индиректно ја подржува Грција и во ставот по однос на името и другите прашања.

Прво донесоа грци у сред Ск, за да ни кажуваат колку они се фини, а колку нашиот патриотизам е за никаде...Сега ова. Не знам кај ќе им биде крајот.

Ма дај? Стварно?
Сеа ќе не убедиш дека Хеленизмот не е европска измислица?

Како што веќе реков, со овој чин, Вуна и овците негови, индиректно ја подржуваат грчката опозиција (пошо ако има преврат, таа ќе дојде на власт ко партија, не група зелени анархисти).
А ставот на грчката опозиција е:Нема Македонски народ и нема држава со име Македонија.

Е ова го подржуваат бунтовните другарчиња на Вуна вечерва.

Сметам дека треба сериозно да се позборува за нивните акции. Тие се апла не-македонски.
Авангардни биле, космополити биле...Браво!
Ама и ми работат против земјата.
ada , smeni si go dvogledot :smir:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Голем дел од раководството на ВМРО ДПМНЕ (кое е на власт бтв) се бугараши ти најде за дваесет деца да збориш дека се анти македонци.
Тие се повеќе од 20 деца, се популаризираат низ медиуми и се нешто као ептен кул типци за дечките од квази ундергроунд сцената у Мк. Значи ни се така безначајни, ни се така бенигни.
А, намерно или не, шират анти-македонизам. И за тоа не смее да се ќути.

Патем, не ми прави паралела со вмро. Тука збориме за директна подршка на Грците.

Не, ова е добра можност да се искористи ситуацијата да се деасимилираат погрчените македонци и албанци. :smir: Ако на политичка шанса се вика ’остај ги што сакаат да праат’ тогаш стварно заслужуваме да ни се случува тоа што ни се случува. Со пасивизам ништо не се постигнува. Место да се загрижи владава за “кутриот“ грчки народ ала цел свет за Албанците пред бомбардирањето на косово ќутат ко мулиња и само искачаат да се одбранат кога ќе ни го турат во гз (кога веќе е доцна).

И ако читавте кој се уапсените протестанти во Грција ќе видите дека тоа се воглавно негрци. Значи да повторам, се поддржуваат луѓе (претежно негрци), кои тепаат и палат во Грција против тероризирачката власт.... и некако тоа е не-македонско!?!?!??!??! :pos2::pos2::pos2:
Јас ќе повторам по третпат.

Ако се случи и некаква промена во Грција, на власт ќе дојде опозицијата, затоа што е партија, а нема да дојдат група хулигани и анархисти.
И таа опозиција, го има истиот став кон Македонија како сегашнава влада. Значи, по однос на нас ништо не се менува, а преку подршка на грците, индиректно се подржува нивниот немакедонски став.

И те молам немој со таа бунтовничка реторика, која дрви за освестување и пасивност.
Не е у тоа проблемот.

Проблемот е што директно се подржуваат Грци, негатори на нашата земја и народ. Тие не се бунтуваат против владата заради нејзиниот национален фанатизам кој го покажува во однос на Македонија, туку се бунтуваат за социјална правда.
И од истото Македонија нема никаква корист.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
значи на глупоста на Македонецот и нема крај

покрај тоа што еден куп болвари и сцрби на форумов не убедуваат дека ни се пријатели, дека не сакаат па и дека ни мислат арно (а нож в грб јадеме кога и да се свртиме), дојдовме во ситуација кога некој не убедува дека треба и гејци да поддржуваме
а бре до кога сами против себе, ДО КОГА
кога на гејски форум имало подршка на Македонија и Македонците, или во гејски град имало протест за поддршка на Македонија и на Македонците
алооо освестетесе бре луѓе до кога со космополитизмов
поголеми католици од папата со правиме

море нека си ебат мамата нивна педерска живи нека изгорат

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
значи на глупоста на Македонецот и нема крај

покрај тоа што еден куп болвари и сцрби на форумов не убедуваат дека ни се пријатели, дека не сакаат па и дека ни мислат арно (а нож в грб јадеме кога и да се свртиме), дојдовме во ситуација кога некој не убедува дека треба и гејци да поддржуваме
а бре до кога сами против себе, ДО КОГА
кога на гејски форум имало подршка на Македонија и Македонците, или во гејски град имало протест за поддршка на Македонија и на Македонците
алооо освестетесе бре луѓе до кога со космополитизмов
поголеми католици од папата со правиме

море нека си ебат мамата нивна педерска живи нека изгорат
ti treba da se zaljubis vo ubava mlada Grkinja na nekoja ekskurzija vo Atina:smir:

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Тие се повеќе од 20 деца, се популаризираат низ медиуми и се нешто као ептен кул типци за дечките од квази ундергроунд сцената у Мк. Значи ни се така безначајни, ни се така бенигни.
А, намерно или не, шират анти-македонизам. И за тоа не смее да се ќути.

Патем, не ми прави паралела со вмро. Тука збориме за директна подршка на Грците.

Јас ќе повторам по третпат.

Ако се случи и некаква промена во Грција, на власт ќе дојде опозицијата, затоа што е партија, а нема да дојдат група хулигани и анархисти.
И таа опозиција, го има истиот став кон Македонија како сегашнава влада. Значи, по однос на нас ништо не се менува, а преку подршка на грците, индиректно се подржува нивниот немакедонски став.

И те молам немој со таа бунтовничка реторика, која дрви за освестување и пасивност.
Не е у тоа проблемот.

Проблемот е што директно се подржуваат Грци, негатори на нашата земја и народ. Тие не се бунтуваат против владата заради нејзиниот национален фанатизам кој го покажува во однос на Македонија, туку се бунтуваат за социјална правда.
И од истото Македонија нема никаква корист.
луѓе читајте ја ада убаво ви е објаснето
да не се повторуваме

ti treba da se zaljubis vo ubava mlada Grkinja na nekoja ekskurzija vo Atina:smir:
јас можам само да и оставам потомок Македонски на некоја млада атињанка можеби и близнаци за поголем ефект
друго не сакам да имам со нив ништо

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
20 будали ќе протестирале...чудно ми чудо.
Утре сигурно ќе ги има по сите весници...

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Протестот, според тоа што разбрав е директна подршка на левичарското движење во Грција.
Значи, бројните Македонски левичари (10 или 20 души) ги подржуваат своите идеолошки браќа од Грција. Апсолутно романтично.

Во Македонска верзија, протестот е револт и против владата на Македонија, која бунтовнициве наши ја поистоветуваат со онаа грчката.
Страв лозје чува....а ада ?

Инаку кога ќе понавлезеш во суштината на проблемот, ќе воочиш дека обете влади (и на Караманлис и на Груевски), имаат идентичен стил на владеење.

Обете се десничарски влади, или барем сакаат да глумат десничарски.
Обете утките на економски план, успешно (барем до сега) ги компензираат со пуштање доза на национализам.
Обете сакат да се докажат како големи борци против комунизмот, иако методите на комунизмот на големо, и самите ги практикуваат.
Околу спорот со името, обете го лажат сопствениот народ. Едните дека нема ништо да изгубат.....а другите дека се' ќе добијат.
Обете се големо разочарување за сопствениот народ.
Обете после некоја година, ќе бидат опозиција.
Разликата е во тоа што едните се на почетокот на крајот.....а другите веќе гледаат во крајот.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Еве еден прекрасен цитат од master-mind-от на протестов:
Но се’ тоа се заборава, затоа што се чини единствен приоритет е “борбата за идентитетот”. Добро, кој нормален и самосвесен субјект си докажува сам себе и на другите кој е, и што е? Наместо да се решаваат проблемите, се замотува и одмотува клопчето за името, тотално без никаква концепција, а во исто време штетно за националните интереси. Наместо да се бара вистината во подоброто утре, вистината се бара во Каменот од Розета, Хунзите, Александар Велики. Никој и не е свесен дека утрешниот ден ќе дојде многу побрзо од што се очекува.
Утрешнината доаѓа во Грциjа. Народот се бори за своите правдини. За нашите правдини. Затоа треба да се стане и да се даде поддршка! Да живее слободата!
Колку само се македонски настроени!
Колку само ја подржуваат нашата историја и идентитет!

Па, добро бе, се читаат ли?

"Граѓани на светот" :pos:

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Анархистите не се анти македонисти зашто сега протестираат за солидарност со народот во Грција туку затоа што не веруваат во никаков национален идентитет вклучувајќи го и македонскиот. :toe: А за тоа можат да бидат обвинети, да.

И како нема врска бе ВМРО. Ако они имаат бугарски струи, ако веќе секое пиле знае дека СДСМ е влашко-комуњарска лига на антимакедонизмот што ли сметаат 20 деца кои барем имаат некоја идеологија и не се борат за власт!? :toe: Нека си бидат “залудени џанаџиња“. Нивно граѓанско право е да протестираат.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Музика специјално од мене, како складна позадина за “одметниците“ од општеството :pipi:

Baltak - "Macedonian War"

1.Makedonski Boj (Macedonian War)05:12[view lyrics]2.Odime Na Borba (Going To War)03:57[view lyrics]3.Bolni Luge (Sick People)02:14[view lyrics]4.We The Macedonians04:15[view lyrics]5.Sega I Sekogas (Now & Forever)05:38[view lyrics]6.Svetot Gori (World Burning)05:16[view lyrics]7.Filip Od Makedon (Filip Of Macedon)03:42[view lyrics]8.Nesvess (Unconscious)02:44[view lyrics]9.The Un-Greek Barbarians 04:32[view lyrics]

:music3:

Брн да хеленеессс

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Страв лозје чува....а ада ?

Инаку кога ќе понавлезеш во суштината на проблемот, ќе воочиш дека обете влади (и на Караманлис и на Груевски), имаат идентичен стил на владеење.

Обете се десничарски влади, или барем сакаат да глумат десничарски.
Обете утките на економски план, успешно (барем до сега) ги компензираат со пуштање доза на национализам.
Обете сакат да се докажат како големи борци против комунизмот, иако методите на комунизмот на големо, и самите ги практикуваат.
Околу спорот со името, обете го лажат сопствениот народ. Едните дека нема ништо да изгубат.....а другите дека се' ќе добијат.
Обете се големо разочарување за сопствениот народ.
Разликата е во тоа што едните се на почетокот на крајот.....а другите веќе гледаат во крајот.
Не ме интересираат таквите паралели.

Ме интересира тоа што и ако дојде друга влада во Грција, ставот кон името и нацијата ќе остане ИСТ. Тоа од пасок фино го истакнуваат.

За мене како Македонка, протестите во Грција НЕ менуваат ништо. Баш напротив, даваат зелено светло на нивната негаторска политика.

Анархистите не се анти македонисти зашто сега протестираат за солидарност со народот во Грција туку затоа што не веруваат во никаков национален идентитет вклучувајќи го и македонскиот. :toe: А за тоа можат да бидат обвинети, да.

И како нема врска бе ВМРО. Ако они имаат бугарски струи, ако веќе секое пиле знае дека СДСМ е влашко-комуњарска лига на антимакедонизмот што ли сметаат 20 деца кои барем имаат некоја идеологија и не се борат за власт!? :toe: Нека си бидат “залудени џанаџиња“. Нивно граѓанско право е да протестираат.
Па малку ли е тоа?
Зарем не е тоа АНТИ-македонски став?

Се осеќаат ко граѓани на светот и патриотизмот го сметаат за затуцан. Ок.

Како јас како Македонка да се осеќам граѓанин на светот, космополит, кога Грција ПРВА ме спречува во тој обид?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Не ме интересираат таквите паралели.

Ме интересира тоа што и ако дојде друга влада во Грција, ставот кон името и нацијата ќе остане ИСТ. Тоа од пасок фино го истакнуваат.

За мене како Македонка, протестите во Грција НЕ менуваат ништо. Баш напротив, даваат зелено светло на нивната негаторска политика.

Не му замерувај, он си има свои рачуни да прави компарации со оглед на тоа дека СДС* е огранок на ПАСОК :pos2:

* Северна Македонија
*Горна Македонија
*Славомакедонија
*Скопје ( Македонија)
*ФИРОМ
*Хоштаплери
*Грчки Зетови

• Ми се допаѓа
Reactions: ada

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Не му замерувај, он си има свои рачуни да прави компарации со оглед на тоа дека СДС* е огранок на ПАСОК :pos2:
Така е братот.
Мора еднаш за секогаш да се тргнат од политичката сцена овие две зла (ДПМНЕ и НЕА ДЕМОКРАТИА) кои сакат да ја разнебитат Македонија.

Како што напоменав, нема никаква разлика помеѓу нив.
Едните само работат на остварување на агендата на другите.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Уф, колку е ова точно!!!

Со една напомена дека сегашната опозиција веќе никогаш нема да бидне власт во Македонија. Најевројатно, за среќа на Македонскиот народ и голема несреќа на неговите душмани.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Така е братот.
Мора еднаш за секогаш да се тргнат од политичката сцена овие две зла (ДПМНЕ и НЕА ДЕМОКРАТИА) кои сакат да ја разнебитат Македонија.

Како што напоменав, нема никаква разлика помеѓу нив.
Едните само работат на остварување на агендата на другите.

А бе ајде,то бива бива да си симпатизер на одредена партија или да си нејзин член,ама пак толку да си наклонет на истата,до таа степен што буквално ке ти го исперат мозокот,што дури и на самото име СДСМ да свршаваш,е такви луге навистина не ми се јасни!

Со друг збор кажано-ми делуваат како личности,кои немаат свое јас.

Извини,ама и ти спагаш во таа бранша.

Kajgana Shop

На врв Bottom