Протест за поддршка на грчките анархисти, плоштад Македонија, 18.12.2008 20:00

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Многумина ги плаши можноста од ескалација на насилствата. Стравот е оправдан, но одговорноста за тоа лежи во рацете на државата, затоа што државата ги има најнасилните средства и најобучените луѓе што го користат насилството како метод за решавање на кризите. Впрочем, единствената жртва што падна досега, падна од рацете на полицијата. Од другата страна имаме луѓе кои се голораки и релативно необучени да употребуваат насилни методи. Што се однесува до анархизмот,еднаш кажав и повторно ке кажам! не го подржувам како опција и денешниве анархисти дури несе ни анархисти,туку поединци кој бараат отскочна даска е сега некој ја најдоа во ученичките и студентските организации и движења и станаа министри и прецедатели на комисии а до вчера се лигавеа на тв наводно бранејки некој права! а овие другиве Анархистиве едноставно изгледа неможеле да влезат во тие затворени кругови. П:С зборам за модерниве Анархисти кој него знаат ни значењето на зборот анархија ај ве молам просветлетеме и објаснетеми што е тоа анархија

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Што не протестираш за немирите на блиски исток бе? За гладните во Африка донирај храна. Ако па најпрво се роди ко цицач, а не ко човек, протестирај за тепањето делфини.

Размислува ли некој повеќе од моменталниот шмекерски филм на улична правда, во однос на импликациите? Поточно, како човек, зад какви ставови застануваш? Е, Бранимире, Бранимире...
Ме интересира нешто пеер, затоа што еве и не ме засега сево ова, иако би излегол и јас на протести и ослободен од тоа дека некој оспорува име итн и попречува просперитет на земја која е моја матична, значи мајка држава...
Будали ли беа во Лондон, Парис и Берлин?
Јебига секој со својот проблем... но, навистина убиство на малолетник, курташарење на една гнасна бирократија со фашизоидни курташарења не се трпи...
Упс точно... Да... Не се трпи... Next moove... Јас искрено не сакам да се мешам затоа што одамна сум ослободен од такви пранги, само ме интересира ние во Македонија, седиме и не ебаваат... Убаво... ориентација Пасивно секслуална... Не ебат и ќутиме, шо има врска ВМРО важно национално обединување прави... И си прави си прави... Ама и не еба... И нас не знам дали ни е убаво или лошо... Не сакаме да не ебат ама мислам дека убаво ние... И си тера губиме секаков чекор за унапредување, и сепак сме пасивни.
Пред некое време во Хрватска имаше протести против владата, владеачката коалиција и животот таму... Имаше пароли "На импотентна власт само народот и се дига"...
И јас не сум за НАТО и ЕУ, ама дај да напраиме да сјачаме државава а? Да станеме и да му кажеме на оваа влада дека ќе ги снајде исто како во Грција и грците, дај да кажеме дека идентитет ќе докажеме со тоа што ќе изградиме нешто квалитетно, ќе суредиме...
Офчар е сасвим во право, ама и вие сте во право... Лошата кататонија мава, нема утеха, за се се они криви...
Дај да се угледаме на овие народи, да се угледаме на Лондончани, Берлинчани, Парижани, Атињани, Загребчани... Јас мислам само така ќе успееме...
Еби го грчкиот народ, нека успорува, дај да напраиме добра ебана држава а?:)

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Колку пати треба да се повтори дека, протестот грчки на никаков начин не е поврзан со постоечката политика на Грција кон Македонија, ниту пак исходот од протестот ќе промени било што во однос на Македонија.

И да дојде опозицијата на власт, и таа ќе продолжи со негирање на Македонската нација, како што сама на повеќе наврати си изјави.
забораваш една работа. Мала...ама важна. Тао е...едно општество не е составено само од позиција и опозиција. Тука е цивилниот сектор, невладини организации, независни интелектуалци и медијуми. И тие учествуваат во креирање на јавниот живот во една земја. Од нивната јачина зависи колку ке ги наметнат своите ставови во општеството. Мислев на подршака на тие структури. Вие од оптеретеноста со името ...работите ги гледате , некако, еднонасочно. Кога ке разбереме дека не секој Грк, Бугарин,Србин и Албанец, по дефиниција, мора да биде македонски непријател...можеби работите ке се придвижат...и Македонија ке биде позрело опшетство

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
prvin oni neka ne podrzat :wink:..ne vidov ni eden od toa huliganite da ima povise od 20 god,abe interesno im e ne idat vo skolo, imat za sto da zborat a nekoj toa go koristi zar stvarno mislite deka policijata ne moze da vovede red....nesto smrdi vo hell ass.
nivna rabota,jas sum za seirot sto podolgo da trae....cela neka ja zapalat sto gi ebam

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Друже немој бе ќе јадиш еден куп црвени... Немој ти не си човек... За да бидеш човек мора да бидеш Македонец...

Јебига, кутри Офчар, па и морам да признаат и Бада Бинг, па еве Џони... Штета друже, дај на друг подфорум ќе праиме муабет за тоа... Тука не е дојбредојдено...

Не е кутро влашето, не е... Убаво знае што прави. Кажав еднаш пак ќе кажам - никаква поддршка.
Не на оние кои ни ја земаа територијата, знамето, историјата, а сега сакаат и името да ни го земат.
А вие пукајте се во гради со некреативни пароли и излитени полуретардирани налепници.
Анархизам мај ес.

Член од
23 октомври 2008
Мислења
137
Поени од реакции
9
Makedonec da ti izleze na ulica i da protestira. :tapp:

Koga ke se sluci toa ke prestanat da ve dupat od site strani.

F

FilipMacedon

Гостин
За што да протестирам,за смена на глумците кои пак ке тераат иста претстава,не се залетувајте,сетете се како поминаа Македонците во граѓанската војна,се залетија за грчки комуњари па сега ем ни негираат нација,ем не ни дозволуваат да се вратат бегалците

Член од
23 октомври 2008
Мислења
137
Поени од реакции
9
Pa neli se zalite deka 18 godini ve dupat, samo ebacot se menja te vmro te sds, odvreme navreme ke ve ebnat siptaricinjava pa malce EU pa Nato. Vi ebam toa semkata da vi ebam. MOre site na ulica, pali i rusi sve pred sebe.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Равногорац баниран од тема.

Радапцигер баниран 1 ден.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
ЈАС искено го подржувам груевски доколку е во можност да наметне целосна ``диктатура``...до коске, се со цел за нашиве анрхисти да не испаднат смешни.
нација, религија, семејство...конзервативно до коске ве молам!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
....................нација, религија, семејство...конзервативно до коске ве молам!
Од оваа конзерва во која сме напикани сега поконзервирани..... здравје!
Само и тој што не конзервирал бил садист, не не сместил во темна непроѕирна метална конзерва туку не турил во чиста стаклена тегла, за да ѕиркаме надвор и лиги да ни течат ко на деца по лижавче.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Не е кутро влашето, не е... Убаво знае што прави. Кажав еднаш пак ќе кажам - никаква поддршка.
Не на оние кои ни ја земаа територијата, знамето, историјата, а сега сакаат и името да ни го земат.
А вие пукајте се во гради со некреативни пароли и излитени полуретардирани налепници.
Анархизам мај ес.
Не е кутро затоа што е влав?

Абе тури му сол на Грците, сега ова што се случува таму и во Хрватска пред неколку дена, е иницијатива за освестување на тие што ги мрсат куровите седејќи по фотељи во кои сме ги седнале ние.
Тие не знаат да си ја вршат работата, и да ми верувате, дај боже да сме здрави и живи (ако не не бапне некој астероид како што се прогнозира), со ваква "политика" ни име ќе имаме а ни држава.
Скраја да е, ама све си мислам дека кон тоа оди се во последно време.

Да станиме ние, станаа и други, Грците беа само почеток, пример, и не да ги бодриме нив, да се бодриме самите, да ги родиме во нас чуствата за хуманост, не према други, према нас самите, пошто жал ми е за себеси, не за Грците, мада што малолетникот го јаде за џабе исто како што многу малолетници во Македонија го јадат на ваков или таков начин.

За нас.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Од оваа конзерва во која сме напикани сега поконзервирани..... здравје!
Само и тој што не конзервирал бил садист, не не сместил во темна непроѕирна метална конзерва туку не турил во чиста стаклена тегла, за да ѕиркаме надвор и лиги да ни течат ко на деца по лижавче.
Можеби малку забегувам ама еве морам да кажам како гледам на состојбава како причинско-последична состојба во поновава историја на Македонија.
Малодушно е али доколку независноста од СФРЈ ја извојувавме со некоја капка крв, со некој бунт или акција до сега ке имавме расчистено со ``плевелот``, за жал ``плевелот`` ја водеше оваа држава долго време.
Ние мораме да сме секогаш националист +1 од околинава за да можеме да го оформиме здраво национално ткиво.Кога Ќе дојде време нека нашите потомци бидат либерали..мораме да ги пребродиме егзистенционалните поблеми за државава бидејќи ``плевелот`` не ја вакцинира навреме

Kajgana Shop

На врв Bottom