Потреба од “те сакам“?!

M

Mr.InF3ction

Гостин
Шо има врска ако му кажеш на некој дека го сакаш,па дури и он да не ти каже?Како божем е нешто срамно да сакаш.
Посебно па и на мајка ти....некогаш ке се каеш заради тоа:)
Мене ми е убаво кога некој ке ми каже дека ме сака,само ако знам дека е искрено тоа,и ако таа личност ми значи.
И јас многу често им кажувам на тиа што ги сакам,без разлика дали е на брат,мајка,татко,дечко....Нејкам да си ги кријам чувствата.
па знам дека не е добро тоа што никогаш не и ги кажувам тие 3 те најволшебни зборови кои секоја мајка би сакала да ги слушне ... не знам едноставно устата не ми се отвара... некако не ми навика да кажам те сакам......i wish i have that courage

T

theTinule

Гостин
Да кажам ,,Те Сакам“ ама само ако го мислам тоа.
А сеа у денешно време како го кажуваат....сум се видела само два пати со девојчето у живот и на мсн пази ми пишува ,,те лофкам“ и ја таква ,,А??“ не ми е толку блиска другарка па да и речам ,,и ја многу те лофкам“ плус некако лигаво е.капак. а и верувам дека од нејзина страна е дволично. не ме сака до толку.
А и на дечко ми да му кажам ,,те сакам“ мислам дека неам толкава храброст. Тогаш ќе треба или за муж да го зеам или одма после тоа да го откачам и да се срамам секад коа ке го сретнам.хахаха.

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Па никогаш не лажам за ова..ко че сакам некој сакам..па искрено убо е да го слушниш..само ако е вистина..нејќам некој на будала да ме прај..демек ми го вели тоа кизнај колку пати а сепак лажи...

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Најубав збор, уште ако е проткаен со вистинско чувство, не знам дали некој може да му оддолее. го користам секогаш кога така чувствувам а и убаво ми е да го слушнам

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
На блиските нема потреба да им кажувам „те сакам“, тие тоа го чувствуваат. Затоа ретко ја употребувам фразава. Ретко и ја слушам, но немам потреба од нејзе, па скрајада далеку да ја изнудувам. Не значи дека ќе ми е лошо ако чујам од нив, но и да не чујам не е ништо страшно. Си знам.
Има луѓе кои ги почитувам, има луѓе кои и ги почитувам и ги сакам. Вторите може да слушнат *те сакам* во момент кога емоциите ќе ме обземат премногу, не можам да се совладам и спонтано ми доаѓа да си кажам.
Најлошо е кога ќе ти каже некој дека те сака, а ти не го чувствуваш истото. Знаеш дека нема да му е мило ако не му возвратиш исто, а од друга страна не сакаш да го лажеш. А најмногу мрзам кога со некој тамам се запознаваме, уште не сме си ги препознале чувствата и ќе ме праша: „А ти мене ме сакаш?“
Има милион начини и зборови со кои некој може да ми покаже дека ме сака.

Член од
23 јули 2009
Мислења
217
Поени од реакции
8
Секој сака да ги слушне тие два слатки збора ТЕ САКАМ кој прават да се почувствуваш сакано ,заштитено,да те направат срекна и да почувтвуваш дека нечие срце чука за тебе......но не секогаш е кажано вистински и од вистинска личност .....затоа подобро кажано вистински и со мн љубов отколку ладно и како невкусна шега која дава лажна надеж и минлива срека.

ani4e

mega star
Член од
12 јули 2009
Мислења
158
Поени од реакции
3
Normalno sekoj ima potreba da go slusne...posebno koga istoto i toj go custvuva kon mene...no mislam deka go prepoznavam iskrenoto,,te sakam" i ona so mu izletuva taka od usta kolku samo od red da pomine.. so cel da ne pomislis deka za nekoja dr pri4ina odi so tebe:pipi:

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
не викам дека немам потреба...али ни ја ни девојката немаме потреба од тоа да се кажува со зборови. Понекогаш убаво звучи и прави да се чувствуваш сакано али ретко сакам да го слушам..

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
јас имам потреба од љубов мноООооогу... ај ве молам дарувајте плс...:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Сакам да слушнам "те сакам", ако е кажано од посебни личности кои и јас ги сакам. Не е исто некој за мене посебен да ми каже те сакам и да ми каже некој што само што ме запознал(како една другарка што ја запознав пред некое време).
Во првиот случај се чувствувам баш исполнето,а во вториот ми е исто како да не ми кажале ништо,така да имам потреба од те сакам само од личности кои сум сигурна или претпоставувам дека навистина ме сакаат.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
На прсти може да се избројат моментите кога сум рекла ,,те сакам,,.Многу ама многу ретко го правам тоа.Глупаво е ама и некогаш кога го чуствувам не можам да го кажам.На домашните и не се сеќавам кога последен пат сум им кажала ,,те сакам,,.Најверојатно кога сум била мала и мила:pos2:.Највеќе ,,те сакам,, од мене имаат слушнато другарките(а они мислат дека не го викам тоа доволно па сега...)а за дечко до сега 2 пати само имам речено ,,те сакам,,(не се мисли на 2 личности туку 2 пати).
Мене да го слушнам тоа ,,те сакам,,не ми пречи но понекогаш ме плаши.немам потреба да го слушнам,не сум толку по зборовите колку по делата:pipi:

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
иам потреба да го слушнам ова секако , а посебно од личности кој јас ги сакам и ми значат многу.... а дали ви се случило некад некоја особа да ви каже дека ве сака.. али онака мн искрено ( не од типот на едно бедно пишување на мсн Т.С <3 и слично.. ) а вие не го чуствувате баш истото... и како реагирате ? мене ми се има десено и незнам зашто али едноставно неможам да напишам ТЕ САКАМ ако стварно не е така... па морам да ги употребам глупавите изрази И јаас тебе, т.с или <3... или слично срање....

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Па шо знам....значе ми ако ми кажат дека ме сакат ама не тоа да помине у лигавење....

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
хаха , ова ме потсеќа на една вечер.. и сега на роденден прво убаво се си поминавме после у колосеум (зимскиот) и сега ми падна расположение не беше нешто полно и тапа беше .. и јас така ќутлив .. не бев емотивно стабилен а тоа е лошо.. кога си во друштво и и пишувам на една типка .. "срце кажи ми дека ме сакаш" .. и ми враќа "te sakam!" и одма ми се смени расположение од тапа вечер во закон:) ubavo mi dojde hhhh

Член од
11 септември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
89
Mi se ima sluceno nesto mnogu neprijatno.Se muvam taka so edna zenska znaes nekolku pati nisto znacajno i taa na edno muvanje mi veli te sakam i nekako mnogu nezgodno mi dojde bidejki bese neocekuvano a jas ne ja sakav a da i kazam deka ja sakam ke treba da ja lazam pa ne i vozrvativ si premolciv.Ubavo mi dojde toa te sakam ama mnogu loso koga ne e toa i od dvete strani.Posle ovaa vecer ne se gledav so nea bidejki poveke bi a povredil ako bi odel.

Kajgana Shop

На врв Bottom