Потреба од “те сакам“?!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
'Te sakam' ne me gusi koa e kazano od nekoj sto i jas go sakam. I sto pati da mi kazuva dnevno nema da me gusi. Bas e ubavo da slusnis 'te sakam' od onie koi ti znacat.Na onie koi stvarno gi sakam i jas im go kazuvam toa.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.840
Поени од реакции
12.349
Јок, немам потреба некој да ме фали, ниту сум навикнат на тоа. Некој се храни со ова, мене не ми значи ништо. И што ако каже?

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Искрено да,сакам кога ми велат “те сакам“,незнам некако убаво и посебно се чуствувам.Нормално овие два збора најмногу ми значат кога се кажани од срце,а не ради реда колку да се каже нешто.Ги кажувам често посебно на другарките,знам дека и они сакаат кога го слушаат.Кога се работи за нив,не,не сум воопшто скржава.:pipi:

Marshmallow

◦Kajganaholic◦
Член од
28 март 2009
Мислења
450
Поени од реакции
25
Немам потреба од ТЕ САКАМ..ако некој го мисли тоа ќе го докаже
Велат : дела а не зборови

Тошо Малерот

Фудбалер
Член од
12 април 2009
Мислења
79
Поени од реакции
3
Јок, немам потреба некој да ме фали, ниту сум навикнат на тоа. Некој се храни со ова, мене не ми значи ништо. И што ако каже?
Убаво кажано, немам потреба од тоа да ме фали некој, а пак има и некој што се хранат од тоа ТЕ САКАМ тоа им е храна..:tapp:

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
те сакам не им кажувам на другари ни па на семејството многу ми е лигавење тоа :nesvest:т.е воопшто не кажувам освен на партнерот и тоа дека тој ми кажува на секој саат се навикнав и јас

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Кога ќе ми го каже некој тоа.. се чуствувам среќна.. радосна.. исполнета..
Но не вреди на некој кој му посакуваш се најлошо да му кажеш те сакам или обратно он на тебе.
Најмило ми е кога некој ми вика Те сакам..
Но тогаш знам дека е од срце.. а не ради реда..

Член од
24 мај 2009
Мислења
131
Поени од реакции
6
Те сакам....ама само кога стварно го мисли и го чувствува тоа!
Кажувам - те сакам- но само кога е тоа така...во никој друг случај...
Те сакам + прегратка = совршен почеток на денот ( може + и кафе :pipi:)
Сакам да слушам, но не колку само да се каже или да ми лупне reply и јас тебе! Така подобро и да не ми кажал...или во расправија, јас го прашувам нешто тој ми одговара - те сакам-:uvo: што со тоа? Или она 100 пати на ден! Не иде...веќе нема смисла! Те сакам...не јас тебе те сакам...ама јас тебе повеќе...не јас тебе уште повеќе...ама јас тебе највеќе на свет! :tapp:

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Најчесто те сакам им кажувам на другарите/ките.
Само на еден дечко му имам речено 'те сакам'.
А се разбира дека имаме потреба некој да ни го кажува овој збор.
Некако ни влева самодоверба.Имаш чувство дека тие луѓе те сакаат и почитуваат,дека ќе бидат со тебе кога имаш потреба.
Барем јас на тие што им кажувам дека ги сакам навистина ги почитувам.
Им давам до знаење дека ми значат нешто и дека секогаш можат да се обратат кај мене за било каков проблем!
Добро сеа и да не е онака секој ден некој да ти викат 'те сакам еј '.
Тогаш станвит ко излитена фраза...

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Многу ретко кажувам на некој Те Сакам може да се ре4е еднаш во мојот живот...Ама значи кога ке го кажам, сварно го мислам тоа...и со умот и со срцето...
Ама сепак да напоменам има различни начини да казете Те Сакам
На родителите на другарите на зенската итн итн...
Како што ја сакам КАЈГАНА на еден друг на4ин:jaj:

МнмлЧупе

Форум зависник
Член од
9 јуни 2009
Мислења
92
Поени од реакции
6
Велам те сакам ама не мн често... Некогаш сакам да ми го велат мене почесто ама па некогаш ме гуши, зависи од ситуација и расположение. Ова се однесуваше за дечкото, а за дома на моите мн мн ретко скоро никогаш... Нз зш ама така е, блиска си сум ама ете... не осеќам некоја потреба да му речам ниту пак да ми речат тие мене. А на другари и другарки не му велам, освен на најблиските :helou:

А

Александра Д.

Гостин
Немам потреба од зборови, но имам потреба од дела, од давање љубов, а не искажување. Да, зборот има своја тежина, но љубовта се чувствува, не се искажува. Тоа ми беше за љубовното те сакам... Кога се тука пријателите, братот, сестрата, мајка ми... Им кажувам “те сакам„, го знаат тоа, сакам да направам да се чувствуваат поубаво, да ги потсетам дека не се сами.

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
Убаво е кога некој ќе ти даде до знаење дека му значиш и си му потребен..
Но само со зборовите 'те сакам' мислам дека сепак тоа не се докажува..
Кога веќе знам дека некој искрено тоа го мисли мило ми е кога од време на време ќе ги слушнам тие зборови, но сепак делата се оние кој ми даваат до знаење дека таа личност искрено го мисли и чуствува тоа...
На пријатели особено оние поблиските и се разбира членовите на моето потесно семејство во некои емоционални моменти им споменувам дека ги сакам :) онака чисто колку само да ги потсетам иако они тоа веќе го знаат.
Досега само на еден дечко сум му кажала дека го сакам.. бидејки навистина го мислам тоа а и знам дека он истото го чуствува и мисли за мене...

Член од
13 јуни 2009
Мислења
105
Поени од реакции
37
Те сакам ..
Само два збора што имаат огромно значење.
Најубаво е кога некој ќе ти каже дека те сака и тоа исто така ќе го покаже на дело..Тогаш сме најсреќни !!
Не би можела на некој да му кажам дека го сакам доколку не го мислам тоа,зошто би го лажела и би му давала лажна надеж и обратно.
Само на една личност до сега сум му кажала дека го сакам(мојот бивши) и навистина го мислев тоа и уште го мислам.
Да кажам на некој дека го сакам би требало добро да размислам и навистина да го освои моето срце.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
хммм најголема е потребата од тоа едно те сакам но да се полувствува дека доаѓа од душата, но сепак повеќе делата треба да кажуваат те сакам....

Kajgana Shop

На врв Bottom