'Te sakam' ne me gusi koa e kazano od nekoj sto i jas go sakam. I sto pati da mi kazuva dnevno nema da me gusi. Bas e ubavo da slusnis 'te sakam' od onie koi ti znacat.Na onie koi stvarno gi sakam i jas im go kazuvam toa.
Искрено да,сакам кога ми велат “те сакам“,незнам некако убаво и посебно се чуствувам.Нормално овие два збора најмногу ми значат кога се кажани од срце,а не ради реда колку да се каже нешто.Ги кажувам често посебно на другарките,знам дека и они сакаат кога го слушаат.Кога се работи за нив,не,не сум воопшто скржава.
те сакам не им кажувам на другари ни па на семејството многу ми е лигавење тоа :nesvest:т.е воопшто не кажувам освен на партнерот и тоа дека тој ми кажува на секој саат се навикнав и јас
Кога ќе ми го каже некој тоа.. се чуствувам среќна.. радосна.. исполнета..
Но не вреди на некој кој му посакуваш се најлошо да му кажеш те сакам или обратно он на тебе.
Најмило ми е кога некој ми вика Те сакам..
Но тогаш знам дека е од срце.. а не ради реда..
Те сакам....ама само кога стварно го мисли и го чувствува тоа!
Кажувам - те сакам- но само кога е тоа така...во никој друг случај...
Те сакам + прегратка = совршен почеток на денот ( може + и кафе )
Сакам да слушам, но не колку само да се каже или да ми лупне reply и јас тебе! Така подобро и да не ми кажал...или во расправија, јас го прашувам нешто тој ми одговара - те сакам-:uvo: што со тоа? Или она 100 пати на ден! Не иде...веќе нема смисла! Те сакам...не јас тебе те сакам...ама јас тебе повеќе...не јас тебе уште повеќе...ама јас тебе највеќе на свет!
Најчесто те сакам им кажувам на другарите/ките.
Само на еден дечко му имам речено 'те сакам'.
А се разбира дека имаме потреба некој да ни го кажува овој збор.
Некако ни влева самодоверба.Имаш чувство дека тие луѓе те сакаат и почитуваат,дека ќе бидат со тебе кога имаш потреба.
Барем јас на тие што им кажувам дека ги сакам навистина ги почитувам.
Им давам до знаење дека ми значат нешто и дека секогаш можат да се обратат кај мене за било каков проблем!
Добро сеа и да не е онака секој ден некој да ти викат 'те сакам еј '.
Тогаш станвит ко излитена фраза...
Многу ретко кажувам на некој Те Сакам може да се ре4е еднаш во мојот живот...Ама значи кога ке го кажам, сварно го мислам тоа...и со умот и со срцето...
Ама сепак да напоменам има различни начини да казете Те Сакам
На родителите на другарите на зенската итн итн...
Како што ја сакам КАЈГАНА на еден друг на4ин:jaj:
Велам те сакам ама не мн често... Некогаш сакам да ми го велат мене почесто ама па некогаш ме гуши, зависи од ситуација и расположение. Ова се однесуваше за дечкото, а за дома на моите мн мн ретко скоро никогаш... Нз зш ама така е, блиска си сум ама ете... не осеќам некоја потреба да му речам ниту пак да ми речат тие мене. А на другари и другарки не му велам, освен на најблиските :helou:
Немам потреба од зборови, но имам потреба од дела, од давање љубов, а не искажување. Да, зборот има своја тежина, но љубовта се чувствува, не се искажува. Тоа ми беше за љубовното те сакам... Кога се тука пријателите, братот, сестрата, мајка ми... Им кажувам “те сакам„, го знаат тоа, сакам да направам да се чувствуваат поубаво, да ги потсетам дека не се сами.
Убаво е кога некој ќе ти даде до знаење дека му значиш и си му потребен..
Но само со зборовите 'те сакам' мислам дека сепак тоа не се докажува..
Кога веќе знам дека некој искрено тоа го мисли мило ми е кога од време на време ќе ги слушнам тие зборови, но сепак делата се оние кој ми даваат до знаење дека таа личност искрено го мисли и чуствува тоа...
На пријатели особено оние поблиските и се разбира членовите на моето потесно семејство во некои емоционални моменти им споменувам дека ги сакам онака чисто колку само да ги потсетам иако они тоа веќе го знаат.
Досега само на еден дечко сум му кажала дека го сакам.. бидејки навистина го мислам тоа а и знам дека он истото го чуствува и мисли за мене...
Те сакам ..
Само два збора што имаат огромно значење.
Најубаво е кога некој ќе ти каже дека те сака и тоа исто така ќе го покаже на дело..Тогаш сме најсреќни !!
Не би можела на некој да му кажам дека го сакам доколку не го мислам тоа,зошто би го лажела и би му давала лажна надеж и обратно.
Само на една личност до сега сум му кажала дека го сакам(мојот бивши) и навистина го мислев тоа и уште го мислам.
Да кажам на некој дека го сакам би требало добро да размислам и навистина да го освои моето срце.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.