Последен гледан филм со кратка рецензија

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Луѓе, една препорака ако може...
Пишувајте го името на филмот... Зашто гледам многу ставаат слики од Impawards (и јас се зезнав еднаш...) и уствари после кратко време сликата ја снемува и појма немаме за кој филм се работи... Благодарам, пријатно :smir:
 

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Следниве филмови ги излгедав во последниве 2-3 дена:

Mulholland Dr.

Нема што да се каже за филмов, мислам дека е доволно кажано на форумов, можам само да кажам дека е едно од најдобрите уметнички дела што сум ги видел, уникатен филм, типично за David Lynch, го препорачувам на сите луѓе што имаат нерви и што сакаат да гледаат тежок трилер за кој што ќе мора да размислуваат многу одкако ќе го изгледаат па и да дискутираат со некој што го гледал за да го разберат комплетно.


Big Stan

Интересно филмче со Rob Schneider, ако ви се допаѓаат неговите филмови и овој ќе ви се допадне, не е којзнае што али интересен е за гледање, ме потсеќа многу на The longest yard, ок е. Се работи за тип што продава Time Share недвижности (како викендички што ги продаваат една на повеќе луѓе за пониска цена со тоа што се договараат кој кое време ќе ја користи) и прави дубари и го осудуваат на 3-5 години затвор кои треба да почне да ги служи после 6 месеци од пресудата. Истата вечер излегува во еден клуб и запознава еден бивши затвореник што му кажува како што ќе му се случува во затворот и дека ќе го силуваат и типот иде и тренира за да стане мадафака да не може да го силуваат...


Stir of echoes

Ок филм, малце постар али ништо што веќе не е видено али ок е за гледање ако ви се гледа некој хорор/трилер иако се осеќа како нешто да фали. Се работи за еден нормален тип, што не верува во ништо натприродно и на една забава го хипнотизираат и после тоа почнува од време на време да му се појавува една девојка и он се обидува да дознае која е и што бара...
Ако сте фан на Kevin Backon или ако немате што да гледате, гледајте го, ок е али не е ништо посебно и некако како да ги нема тие моментите што ќе те извадат од памет како на секој филм од овој тип, има по некој језив момент и има по неколку интересни работи, добра глума али пак се осеќа ко нешто да фали, на imdb си ја заслужува дадената оцена 7/10.


Zack and Miri make a porno

Баш пред малце го гледав и интересно филмче, комедија/романса. Режисер е Kevin Smith (сите повеќе го знаат како Silent Bob) и мене лично ми се свиѓаат скоро сите негови филмови, особено Clercks 1 и 2 и филмовите со Jay и Silent Bob. За разлика од тие филмови овој е малце по различен али има и некои такви моменти.
Се работи за другар и другарка што живеат заедно веќе подолго време и се само најдобри другари, ништо повеќе. Имаат финански проблеми и добиваат идеја да снимаат порно заедно за колку да соберат пари да си ги решат проблемите но за време на снимањето им се развиваат уште некои емоции и пријателството преминува во нешто друго.
Имаат одбрано за филмов ептен на место глумци и баш ги доловуваат улогите (во главни улоги Elizabeth Banks, Seth Roger - во последно време ми еден од поинтересните глумци, Jason Mewes - Silent Bob).
Одлично филмче за опуштање.
 
E

`EsCaPe`

Гостин


Дежа ву.
Крв крв, врисоци, крв.. Тинејџери. Тинејџери во крв. И слично :)
Добар е за тепање време.
Нема потреба да го препорачувам, веројатно го имаат гледано 99% од хорор љубители. Ете ја го немав глеано, до денеска.
Со оглед на тоа што ја снема сликата, а сум заборавила да пишам наслов, да појаснам се работеше за Freddy vs. Jason.

(А)
 

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Сега го гледав Гладијатор на сител.
Добар филм меѓутоа со многу крвопролевања.
Опишан е животот на генералот и неговото станување на гладијатор.Кога ќе ги изгуби и жената и детето ќе стани гладијатор и на самиот крај ќе му се одмазди на императорот-виновникот за неговата несреќа.
SPOILER
Филмот завршува трагично со смрт на херојот но тој тогаш е на другиот свет со тие што ги сака.
SPOILER


SPOILER ALERT - Едитирано од модератор
 

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Еве јас што гледав последниве два-три дена:

Lord Of The Rings: The Two Towers


За филмов не треба многу да пишувам тука, веројатно сите знаат за што се работи.Го имам гледано милион пати и пред некој ден пак го пуштив да го гледам, мерак ми беше да ја гледам големата битка :).Ремек дело.Оценка 10/10


Is The Day The Earth Stood Still


Филмов го даунлоадирав поради Keanu Reeves и мислев дека е нешто како ,,Денот на независноста'' или ,,Ден Потоа''.Искрено верувам дека постојат ужасни филмови ама не верував дека Ривс би глумел во нив.Филмов е тотално промашување.Приказна катастрофа, звук катастрофа, сцени никакви. SPOILER!Еве една кратка рецезија:Се спуштаат некои сфери на земјата и од една од нив излегува Ривс и еден смешен робот со едно око.Ривс им кажува на американциве дека дојден е да ги уништи луѓето затоа што ја уништуваат планетата.Во ова време од роботот излегува еден вид прашина и уништува се пред себе, апсолутно се.И сега доаѓа најнепрофесионалниот дел во филмот, Ривс и една женска (која нонстоп го убедува да ги спаси луѓето, демек и тие знаеле да се сменат) се наоѓаат точно пред таа прашина и доаѓа моментот на вистината :), влегуваат/се кријат во една зграда која не успеа да се руши т.е. остана непипната од прашината која што претходно го голтна пола Њујорк, и Ривс конечно се реши да ги спаси луѓето и скокна во прашината.И толку. :pos:SPOILER!
Ах да, оценка -5/10


The Santa Clause


За Божиќ го гледав овој филм ради атмосвера :).Интересен филм со интересна приказна.Кој сака филмови со Санта нека си ги даунлоадира сите три продолженија.Оценка 4/10


Twilight


Интересен филм.Се работи за љубов помеѓу човек и вампир.Ми се допаѓа приказната и актерската екипа, друго немам што да коментирам.Оценка 7/10

... и вечерва се одлучив за акциони филмови :)

Transformers

Добро позната приказна за Оптимус Прајм и компанија.Има многу добри сцени, анимации и добра акција.Вистинскиот филм за оние кои сакаат добра акција исполнета со научна фантастика.Мислам дека на овој филм му треба продолжение.Оценка 7/10

Death Race


И ова е исто добра акција.Многу многу интересна акциона приказна исполнета со тркање, смртоносно тркање.Мислам дека глумците во овој филм се врвот, поготово Jason Statham, човеков е створен за да глуми во вакви филмови.SPOILER!Се се дешава во 2012 каде што затворениците водат смртоносна трка за да излезат од затвор.Џејсон е наместен и доведен во затвор за да се трка и да ја продолжи популарноста на шоуто а воедно и профитот да се зголеми.Тој го дознава штосот т.е. дека никој жив нема да излезе од трката и дека сето тоа е наместена работа.И се разбира, филмски, успеа да избега со својот тенк/мустанг.SPOILER!
Оценка 8/10


 

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Божиќна Романска

Романтична приказна на една жена и нејзините две ќерки кои за Божиќ ке се најдат во куќа опколена со снег.Невремето ќе го зафати и еден патник во неговата кола, кој ке побара засолниште кај нив.
Интересно филмче, неколку пати сум го гледал и вчера пак.Солиден е.
 

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Butterfly Effect 2

Нема потреба да коментирам нешто многу, важи истото што и за првиот дел... Само што првиот е за нијанса подобар затоа што прв пат се среќаваме со приказната, али овој има доста добри сцени, така да сепак 10/10
 

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Mалце офф, ама сигурен си?:)

Ако ти се допаѓа комедијата на Kevin Smith ѕирни некои од неговите stand-ups (мој предлог првиот од 2002, An Evening with Kevin Smith).
Грешка, мислев на Jay : )))
Има stand up?! Обожавам standup comedy, имам дома многу такви шоуа, баш ќе побарам мора да му ги најдам :)
Секогаш ќе ми остане крал на stand up Rodney Dangerfield : ))
 
Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Butterfly Effect 2

Нема потреба да коментирам нешто многу, важи истото што и за првиот дел... Само што првиот е за нијанса подобар затоа што прв пат се среќаваме со приказната, али овој има доста добри сцени, така да сепак 10/10
А за неверување е фактот дека МТВ го даде овој филм пред некој ден. :pos2:
Ајде да се надеваме дека годинава конечно ќе им тргне.
 

ZACKY VENGEANCE

chuck SUCKScorey ROCKS
Член од
25 ноември 2008
Мислења
226
Поени од реакции
16
Еве ја новата тема на која ќе можете да напишете кој филм сте го гледале последно, како и едно ваше мало образложение за истиот. Ако е добар и го препорачувате на останатите - кажете зошто, а и ако е лош и не вреди да се губи време на него според вас - пак кажете зошто. Сликите кои ги ставаме, може да послужат за да не се мачиме да ги пишуваме и главните актери, а сепак да се наведени.
Се надевам ќе бидете покреативни, за да имаме сите едно катче од кое ќе може секогаш да извлечеме нешто добро, за досадните вечерни часови.

Да почнам јас ... вчера го гледав The Fifth Element или Петтиот елемент. Иако постар филм, мислам дека секогаш ќе биде интересен за гледање, затоа што е добра научна фантастика, со добро смислена тема, со добра постава од глумци и со прекрасна музика. Ако има некој кој сеуште не го гледал, го препорачувам. Моја оцена 10/10.
Се надевам дека еден ден некој ќе се реши да направи римејк на овој филм, кој ако го фатат добри раце би бил уште посовршен.

филмов е презакон кој го нема гледано обавезно да го гледа.
брус вилис :zver:.
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ip Man

Автобиографски филм за животот на Јип Ман, легендарен учител за боречки вештини и учител на неприкосновениот Брус Ли, прекрасна драма во која се изразени потешкотиите во животот за едно аристократско семејство во периодот на втора светска војна, и се тоа искомбинирано со борби од кои застанува здивот, без ефекти... чиста сила и брзина, математичка прецизност и убаво прикажување на вештината која ретко кој ја владеел, оценка 8,5/10 и тоа само што морав на кинески да го гледам :)

 
Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Грешка, мислев на Jay : )))
Има stand up?! Обожавам standup comedy, имам дома многу такви шоуа, баш ќе побарам мора да му ги најдам :)
Секогаш ќе ми остане крал на stand up Rodney Dangerfield : ))
Сеуште немам изгледано stand up на Rodney Dangerfield, ќе биде некогаш. За мене кралот е Eddie Izzard.
Еве неколку клипчиња од него:






Инаку последно што гледав, вториот дел oд stand up-от на Kevin Smith, An Evening with Kevin Smith 2: Evening Harder. Малце повеќе впечаток ми остави првиот дел, ама и ова заслужува најмалку осмиица.
 

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
582
Sinoka go gledav Lower Learning (2008) i posle gledanjeto na ovoj film dojdov na ideja da otvorime i tema so naslov FILMOVI KOI NE TREBA DA GI GLEDAME.Celata storija se slucuva vo edno uciliste koe treba da bide zatvoreno bidejki direktorot saka da skrie malverzacija teska nad 1.000.000 $,ima malce i romantika ama nema toa sto treba da go ima,nema ni najmalce humor vo najglupaviot film za 2008 godina.Ne gi zalam megabajtite tuku izgubenoto vreme za download i gledanje pa zatoa go ocenuvam filmot so -10/10.Moj sovet,ne si gi gubete vremeto barem vie...:helou:
 
Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Ratatouille

Глушецот Реми има необична желба. Тој сака да стане главен готвач во отмен ресторан. Шанса за тоа гледа во угледниот француски ресторан каде што работи неговиот идол, готвачот Огус Густо. Негово мото е “Секој може да стане готвач”. Но, со самото влегување во кујната Реми сфаќа дека тоа е многу опасно место за некој со четири екстремитети и опашка. Во моментот кога мисли дека не постојат буквално никакви шанси за исполнување на неговиот сон, тој се запознава со Лингуини, срамежливото момче кое има задача да го исфрла ѓубрето од кујната и на кое му се заканува отказ. Така оваа необична двојка која нема што да изгуби формира партнерство – Лингуини треба да готви според идеите на Реми. Наскоро тие двајцата со своите прекрасни јадења ќе го освојат Париз.

 

Kajgana Shop

На врв Bottom