Последен гледан филм со кратка рецензија

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
само што го изгледав и можам да кажам дека е стварно супер филче по постеро сигурно ке помислете еј пак затвор нешто има еден батка со владее со него ама не е така баш е онака ок филм добра содржина моја оцена 7.5/10
Хм,им тргна на Килмер и Дорф :)

Го симнувам,изгледа ветувачки вака однадвор.
Плус црнецон ми влева страв,морам да го симнам.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181

заебан е црнецот спусти го нема да зажалиж добро одмарање на мозокот саат и пол време.позз .:salut:

Член од
23 февруари 2008
Мислења
59
Поени од реакции
2

После толку поминато време одкога си го симнав филмот, конечно ете денес седнав и го изгледав. И просто не сум си јасна зашто одовлекував толку. Филмот ме одушеви дефинитивно, а вооедно и глумата на Анџелина Џоли е полн погодок во овој филм. Не би го прераскажувала филмов и не би кажувала многу многу. Базиран е на вистинска случка и е многу жално тоа што се дешава.

Оценка според мене 10/10 :smir:
Топло го препорачувам.Дејството се случува во доцните 20-ти од минатиот век и самата кореографија и сценографија му дава некоја посебна боја на филмот..Анџелина која никогаш не ми била блиску до срце сосема коректно си ја има завршено работата,а за нејзиниот изглед во филмов би можел до утре да пишувам. Џон Малкович,еден од најдобрите актери на сите времиња,иако има помала улога покажа дека е махер.Филмот го режира Клинт Иствуд,а тоа самото по себе е доволна препорака,што да кажам за него,освен дека овој човек нема промашување.Сите љубители на драми трилери, навалете.

Ако некои работи не ви се јасни и во еден момент се фатите себеси како си го поставувате прашањето "па добро бе како може мајката да не е сосема сигурна" објаснување е дека филмот е снимен по вистински настан и некои работи мора да се прифатат како такви​

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444

Мене не ми остави впечаток ваљда зошто во автобус го гледав меѓу другото, ама ако ништо друго, гарантирам дека толку ќотек на филм не си видел... се убија од млатење :)

Енивеј, 7.8/10 му е претерано мноогу.

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Мене не ми остави впечаток ваљда зошто во автобус го гледав меѓу другото, ама ако ништо друго, гарантирам дека толку ќотек на филм не си видел... се убија од млатење :)

Енивеј, 7.8/10 му е претерано мноогу.
ок бе брат во ред е стварно имаше тепање ама беше онака ок филм не беше она стандард во затвор јас толку 7 му давам а ти ако сакаш и 2 му дај твое си е ама ти предлагам да го погледнеш уште еднаш ама не во автобус.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
ок бе брат во ред е стварно имаше тепање ама беше онака ок филм не беше она стандард во затвор јас толку 7 му давам а ти ако сакаш и 2 му дај твое си е ама ти предлагам да го погледнеш уште еднаш ама не во автобус.
:)

Е ако де јас не ти реплицирав тебе ништо, само за филмот си кажав мислење. Реков 7.8 многу му е, мислев на оцената што ја има на ИМДБ, Felon (2008), не ни видов ти како си го оценил.

Се разбира гледање во автобус не е работа ми се сврти по кривините, ама не видов содржина никаква само млатење, тоа е...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Confessions of a teenage drama queen

Уф, јас во принцип сакам да гледам тинејџерски комедии и слични такви жанрови, но овој филм ме разочара. Досаден, глупав некако беше ептен. На крајот малце се подобрува, али се на се искрено не вреди ни рецензија да се пишува. Особено на живци ми идеше професорката по глума или што и да е во филмот. Изгледа планирале да биде нешто смешна, али излага многу иритирачки лик. А толку се изначекав да го гледам и сеа ме разочара. Не би го препорачала

2/10 и тоа 2 има, само заради неколку сцени што беа подносителни.

С

Спенсер

Гостин
S.W.A.T.= special weapon and tactik.... закон филмче..со единицата SWAT, америфка единица... бркаат еден од тимот, па нов тим составуваат..и на крај,овој избрканиот ке вади од затвор затвореник шо SWAT тимот го стај таму...и нешо као одмазда...

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
S.W.A.T.= special weapon and tactik.... закон филмче..со единицата SWAT, америфка единица... бркаат еден од тимот, па нов тим составуваат..и на крај,овој избрканиот ке вади од затвор затвореник шо SWAT тимот го стај таму...и нешо као одмазда...
СО SAMUEL L JAKSON VO GLAVNA ULOGA ????
ИЛИ????

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181

хммм ништо посебно ама ипак може да се погледне има некој интересни култури и нешо акција ама малку некако како досаден а?
моја оцена 6/10
а и мошело е да биде саатипол а не да го растргат 2 саата и 5 мин те баш тај пола саат плус некако не ми штима .

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Fast & Furious 4

Шо знам, иако не очекував многу од четвртиот дел (океј не очекував ни од вториот ни од третиот:)) ама некако пријатно ме изненади приказната во овој дел. Немаше нешто тркање, многу цицки и гзови во филмот туку си има точно одредена приказна по која си оди. И тоа ми го направи филмот поубав, има моменти кај што мааалце затупува, али има моменти кај што те мрда од стол:)
Пол Вокер и Вин Дизел се покажуваат ко ненормален тандем, колите си се на место не се нешто претерувани.
Мада приказната подсеќа на 2Fast2Furious али битно е на друг начин прикажана. За разлика од другите нема само прва втора трета нитро победа:)

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181

добар филм стварно ми се бендиса а soundtrackot беше niceeeeeee
мислам дека не е лошо да го погледнете
моја оцена
8/10

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
The eye

Џесика Алба. :)
Слепа е. И пресадуваат очи од жена од Мексико која извршува самоубиство. Таа можеше да ја гледа смртта. Сенка до луѓето што ќе умрат. Па оваа ја наследува дарбата. Драма.. повеќе хорор. 6,5/10.

Mutant chronickles

Taпаа.
На земјата паѓа машина што ги мутира луѓето во.. мутанти, kinda зомби.
Одпорни на куршуми & stuff. Но ја закопуваат длабоко под земјата.
За време на војната во 2700та година, го погодуваат капакот и ослободуваат неколку луѓе/чудовшта кои убиваат и го носат на трансформација. За многу скоро се размножуваат и луѓето почнуваат да се селат од земјата.
Човечкиот род се сведе на 10тина луѓе кои треба да влезат под земја, внатре во машината и да ја уништат.
Среќен крај. 4/10.

Kajgana Shop

На врв Bottom