Последен гледан филм со кратка рецензија

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13

После толку поминато време одкога си го симнав филмот, конечно ете денес седнав и го изгледав. И просто не сум си јасна зашто одовлекував толку. Филмот ме одушеви дефинитивно, а вооедно и глумата на Анџелина Џоли е полн погодок во овој филм. Не би го прераскажувала филмов и не би кажувала многу многу. Базиран е на вистинска случка и е многу жално тоа што се дешава.

Оценка според мене 10/10 :smir:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246

Office Space
Прво и основно, му давам 10ка!
Храбро е да се обработува капиталистичкото човекојадење што е за жал начинот на живот скоро во цел свет, храбро е да погледне во очи на кутрите наемни работници кои работат у 2 на 2 заградени простори, храбро е да се признае дека светов се базира на одлуки на манипулаторски шефчиња со шољи чај у рака.
И наспроти тивката тага во филмов заради тоа, имаме хумор, иронија, потсмевање на тие типични ликови како и соживување со ликовите. А имаме дури и крајна поука, ама да не давам спојлери.

O

Out Boy

Гостин
Body of lies (Leonardo DiCaprio, Russel Crowe, Mark Strong) 4,5/5

Леонардо Ди Каприо е во улога на агент на ЦИА кој се бори против исламскиот тероризам, пред се со бомбашите. Темпирани бомби експлодираат насекаде низ светот, а неговиот шеф (Расел Кроу) го праќа на ризични мисии. На крајот на оваа акција, се откриваат многу сплетки во кои самата разузнавачка служба има учествувано.

E

`EsCaPe`

Гостин
The Notebook

Ее од кога се спремам да го гледам и конечно. И што да кажам, прекрасно.
Се изнаплакав, ама вредеше, колку трогателни сцени, и невидена глума.
Рејчел е ептен талентирана, а и омилена глумица ми е што на филмов му дава уште еден плус.
Преубава приказна, преубав филм... Нема што повеќе да се каже...

10/10 !!!!!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Многу добар филм во стилот на америчките трилер и крими филмови и интересно заврши значи ќе има втор дел. 10/10

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.059
[rec]

Ради лигавите и блесави хорор филмови што излагаа се откажав од тој жанр.
Фала за препораката, овој ми се допадна. Мислев ке е уште една пропаст како blair witch project.
Типката е репортерка и заедно со камерманот снимаат како ја минаат нокта пожарникарите.
Добиваат повик и одаат во една зграда каде наидуваат на хистерична баба.
Која воедно ке го напдане полицаецот и грзине за врат.
Полека полека сите гризнати стануваат зобиња и жедни за крв. Мегувреме зградата ја изолираат и не пуштаат никој внатре..
Интересен завршеток.. погледнете.

џимеј: позз, да го затскријаме ова:)

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
Thick as Thieves

Го симнав заради глумците. Филмот не е ништо посебно, саат време мислев дека гледам Ocean's Two, на крајот само последните 15 минути се така поинтересни, има пресврт и малку повеќе возбуда, меѓутоа и тоа може да се каже дека е предвидливо. Се на се, добар е за пополнување на времето.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Punisher War Zone.
Втор дел на Панишер (казнувач) со сосема нова приказна различна од првиот. Инаку филмов е убиј ги сите и врати се сам. Нов филм со добри специјални ефекти, приказната е клише ама тоа е тоа не ни очекував повеќе од него. Има многу акција во него кој што сака вакви филмови можи да го гледа.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959

Национално богатсво (2004)

Му давам една осумка. Доста интересен филм, трае околу 2 саата. Го имаат давано и на телевизија тогаш го загледав ама не го догледав, па сега само поради тоа го гледав и не зажалив. Нешто како авантуристичка-акција е. Деновиве планирам да го гледам и вториот дел оти како што гледам има и втор дел па ќе известам и за него.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Dead Man Wallking

Филмов е неверојатен.Глумата изгледа толку реалистична.Главни теми се смртта, желбата за правда и одмазда.
Гледиштето на смртта е опишано од двете страни.Од страна на осудениот на смрт и роднините на жртвите.
Dead Man wallking е трогателна приказна за смртта и губењето на егото.
Единственото нешто што ни преoстанува кога ќе се најдеме на прагот на смртта е исповедта.10/10

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246

Последен гледан филм - Forever young!
Како ми се погоди се у последно време да ми се погодуваат филмовите:)...Ова е романтична прикаска помешана со научно-фантастичен елемент, и да, се докажува поентата, младоста на човекот е во душата!
Плус, многу ми се свиѓаа сцените со 10годишните деца, спојлер:Илајџа бил слатко дете!

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482

Филм што едноставно мора да се погледне. Многу моќна и тажна приказна со одлична глума - феноменално, влегува во топ 5 на мојата листа.

10/10

П

Паган-др

Гостин
3 пат сега го изгледав Green Street Hooligans.
Се работи за еден дечко кој ке го избркаат од универзитетот поради цимерот кој го наместил и се преселува во Британија. Влегува во групата навивачи на Вест Хем и почнува да го живее нивниот начин на живот за потоа да го изгуби човекот што го научи на тоа.

E

`EsCaPe`

Гостин
100 Feet

Добар филм, вредеше да го гледам.
Се работи за една жена која го си го убила сопругот, но во самоодбрана и сега неговиот дух е сеуште во куќата и ја малтретира, а таа не може да ја напушти куќата бидејќи е во домашен притвор.. И толку ај, не можам повеќе.
Солидна глума на женскава и добра приказна. 8.5/10

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
После една година канење вчера решив да го гледам Perfume: The story of a murderer.

Што и да кажам ке биде премалку.
Одлично совладана улога од страна на Benjamin Whishaw.Доловен е секој момент за да се достигне целата таа идеја.А целата тематика е тоа што Jean Baptiste Grenouille убива невини девојки со цел од нив да го направи идеалниот парфем.
А девојките се прекрасни.:pipi:
Верувам повеќето го имаат гледано така да нема многу што да се каже.
Незнам зашто ми беше потребно една година за да се наканам да го гледам.

10/10 од мене.
и оди во моите топ 5 филмови :)

Kajgana Shop

На врв Bottom