Пиволенд 2009 (17.-20.09.2009)

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
ного лепо вчера. едино шо ќе јадев пеес евра за мочање пошо глупав,не ги видов вецињата. али среќа опомена ми пишаа само. вчера и завчера пробав некој 6-7 врсти на пиво и лашкото светло е убаво,скопското као стандард,бексот безвезе нешто,јелен и никшичко онака,лашкото темно тапа,каменица срање у боја јесда и лани пиев од тоа.
Едвај чекам да видам вечер tribute to EKV. Знам дека нема да е ни слично као EKV али ќе си се израдувам.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.048
Поени од реакции
74.570
Ама пак видов сељаци што правеа тепачки, да фатиш да ги изрогаш во Вардар значи:toe:
Ама се испорогаа таму до тоа кај што се играше табла. Ќе го утепаа тој едниот:toe:
Иначе убав помин имав, мнооооогу луѓе за разлика од првиот ден. Неможев да стигнам да јадам:kesa:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Ај и јас мали импресии да споделам:
Јас официјално, го отворив Пиволенд вчера, мислам стигнав таму у 10 до шест, немаше никој, два-тројца дали имаше. Жал ми е што го испуштив само настапот на Фонија, aма нема врска.
Туку, кои беа луѓето после Новиот Почеток? Руси ли беа тие со хармониката? Лудница беше на нив, мислам дека и да немав три литра пиво во мене ќе се изнаиграв. Those people really know how to make people move!! -њтфомг Закон! Like за нив!
Like и за Блајнд, само со него се видов од форумов.
Silent party-то растураше, само што имаше некој пијан момак што не знаеше да си ги контролира хормоните, па полу-бутна еден стуб со реклама, ама добро, дојде полиција, си интервенираше.
Ме нервираше само што имаше апла многу гужва на штандовите за храна, а многу малку вработени [освен во Fornetti]. Мислам, кај тој типот од четири сезони? Чекавме 50 факинг минути за палачинка, која после ја дадов за да не приумре детето до мене, на душа ќе го носев. И така, саат време помина за ништо.
И така, супер беше, лајк за Короната, лајк за Стелата, лајк за многу темното Лашко. Вечер идам пак, да доисцицам она што остана од Лашкото [луѓето на тој штанд ме запамтија, на секој десет минути им идев, онака: ееееј, кај си бе ти, што праиш, добра. Си праевме муабет. :pos:]
И то.:iTard:
Респееекат !
Се видов и ја со ПараноиК (ау па да бе) , не е хумано никој друг кајганџија не видов . Вечер се надевам повеќе кајганџии ќе сретнам.
Романците растурија , пивото беше топ , пробав Ефес , Лашко Темно , Горско , Скопско , Стела , Бекс и уште едно ама не ми текиња шо пиво беше.
Веќе се задужив едно пиво кај другар.
Се изнаденцавме се изнашуткавме , и на крај си починав до дома пешки. Сега со смртни маки (и воспаление на мускули) го пишувам овој пост па идам ваљда да повраќам у веце.
И ондак то :) .
Видимо се вечер. Кој е за кајгана средба таму нека пише.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Дубиоза беа закон.
И толку од убавите впечатоци од Пиволенд.

Или ја не знам да проценам, или нешо не штима у дешавкава. Како и да е, не ми се свиѓаше ич.
Плус, се осеќав ко у детска градинка (малолетници на тони)
Тачно, првата и најосновна работа шо максимално ме напизди....малолетници шо плачат за аплаузи зашо ти влегуваат у џеб за да купат пиво. Втора работа шо ме напизди беше снемувањето струја кај Славе и Гејмовер...мамата како можеше па дури 2 саати да средуваат.
Трета работа кај Лашко чекав едно 45 минути за да зеам пиво за на крај да ми рече фраерот извини ни се расипа апаратот.
Најискрено не е пиволенд туку некојси панаѓур со бонус музика у живо. И рулз и не рулз пиволенд, али тоа е тоа. Поише ќе поштував да бараа лични карти на врата и наместо милијарда малолетници да има сто што ќе се упикаат некако :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Денес пак. Вчера одлична атмосфера само големи редови за пиво дури и на неколку места не работеа апаратите. Тука слаба организација.

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Добро бе и вие сте биле малолетници, дома ли сте седеле до 18 години? Сеа јебига, има малолетници, па што ако има? Не ми е јасно што ви сметаат, сеа тоа е тоа, и они се радуваат на пивото, ако не ги пуштаат во дискотека, тука малку нека се издуваат. Ако не приметивте, имаше и деца од 2-3 години кои беа со родителите. Јебига сеа, се развива фестивалов и има ептен гужва, лани немаше волку, така да следната година очекувам и штандовите да бидат поголеми, па да се реши и овој проблем.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
DAY 2

И ајт да пишам и јас ред, два, триесет :)

Стигнав некаде 8 и кусур, Папа Шапча (мислам дека така се викаа) правеа весеље не меин стејџ. Ги слушав на кратко додека со еден другар од средно полемизиравме како би требало да се организира ваков фестивал, поточно каде локациски да биде сместен.
Неврмајнд, фатиф накај Дејан 4 сезони да земам една палачинка, и да бидам искрен убо ми легна :) И плус дека бев рано на тој штанд скоро ич не чекав.

После тоа со Сусаро у Б’рн84 си купивме Гролш. Морав пак шише, да му однесам дома на дедо ми за ракија после да си чува во шишето, ептен е добро :)

И почна Манџата, таман се заигравме се прекина електричната енергија :( И чекавме, и чекавме...
Во меѓувреме пробав Никшиќко и овошно пиво. Никшиќкото.. ОК :) овошното :pov:

Енивејз она за што највеќе бев дојден, Дубиоза Колектив почна на време во 00:20. Се пробивме со две поранешни форумџики у први борбени редови и журката можеше да почне :) Звучеа моќно како и пред 2 години, само очигледен беше недостатокот од Адиса, поранешната пејачка на бендот.

Назад на денс стејџ почна Мастафаризам Саундсистем, и беше мнооооооооогу голема гужва, па седевме на тревите кај киното. Потоа се растерети и таму гужвата па можеше да се игра.

Есма не ја слушавме, уствари ја слушнав на враќање кон железничка некаде у Пролет у 3 и кусур кога веќе градот станува потивок се слушаше Есма :)

Вечер одам без посебни очекувања.

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Есма на крајот рече... `Јас сум ви празник за ушите но и за очите...` И уште еден бисер, вели `Ајде одам оти у 6 и 10 ми тргнува авионот` Хехе...

Бај д веј, она сајлнт партито беше закон :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Есма е ѕвер, ама бев преморен а и друштвото со кое бев скоро цела вечер, па заминавме кон домите.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201

Есма рулз, еве видео снимено од мене... на најбољиот моменат... :)

Од другите ствари Дубиоза беа топ, а на денс стејџ, славе грмеше... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom