Пиволенд 2009 (17.-20.09.2009)

ИвањушкА

some-thing
Член од
17 јули 2009
Мислења
342
Поени од реакции
526
Дубиоза растурија:vozbud:морам да си кажам:pipi:
добро днб се слуша од денс стејџот,
премногу гужва,
ама се на се топ.
за вечер ако се има сили ќе се оди.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Вечер на ПиЕмЏи.

Треба да е добро :))

Него вчера Exotist и Бастиан не ми го направија меракот, првиве премногу напнаа со таква музика "насабајлечки" што се вика, а вториве не ја исвиреа "Мајка му на Дени".
Али ипак, да глеаш 4 хед-бенга е јако искуство.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Одлично како што кажав и претходно местото е фантазија за гоолеми журки идна година сигурен сум дека ќе имаме многу побогата програма па зошто да не и некој ден повеќе.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
закон,вечерва ми беше најопуштено,народот беше топ,немаше некоја опасна гужва,сите расположени,на почеток ги испоштуавме RAW,Пазарна инспекција и Furion,глеавме кошарка,скокавме на Stereo MC's и накај дома.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Одлично како што кажав и претходно местото е фантазија за гоолеми журки идна година сигурен сум дека ќе имаме многу побогата програма па зошто да не и некој ден повеќе.
Хах, некој ден повеќе, тешко дека ќе видиме. Скоро сите фестивали на балканот траат по 4 дена. Повеќе стејџови, би било интересно, сепак организаторот треба да одлучи, т.е. да си ги процени можностите колку стејџа може реално да опслужува. Денс стејџот на неколку пати имаше прекини на струја.
Енивејз, одам да спијам, кога ќе станам се надевам дека нема да бидам мрза и ќе закачам некое сличе и ќе пишам ред два-три :)

С

Смока

Гостин
пиволенд ме растури викендов.. многу топ свирки.. денсање, расположен (пијан) народ топ викенд нема што.. е да не беше некој на silent party? криво ми е шо не отидов...

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Одличен Пиволенд, заслужува пофалба. Ми се допаѓа тоа што се развива, овој е само втор и се забележа напредокот во однос на првиот. Така да очекувам наредниот да биде уште подобар. Би било добро доколку би се зголемил штандот за Лашко, таму имаше многу гужва. Добро би било некако да се добие на повеќе простор за да може да прими уште повеќе луѓе без да се ствараат многу гужви и нервози. Верувам дека во иднина ќе има и побогата музичка понуда, како со сцени така и со изведувачи.

Член од
26 јуни 2009
Мислења
79
Поени од реакции
0
многу ми се допадна! помасовно од лани, но тоа не ја наруши енергијата. Цените таман. Малце гужва во петокот, но не пречеше...четвртокот и петокот бев, саботата не бев тука и неделата ја пропуштив како резултат на состојбата во саботата :) Ќе ги издвојам настапите на Амон Мра и Лилит, Дубиоза, Есма..најмногу ми легнаа некако..криво ми е што Комедија не дојдоа, ќе беа супер. На Баскерфест хит ми беа. Пиво еден тон се испи, секакво. Лашко темно и златно наше најубаво Скопско ми беа фаворити.

Не знам некако најубаво ми е Скопско да си зеам и проверено ми е и не се замарам. Горското беше евтино, но не е некое искуство да го пиеш :)

Си купив кригла од 0.5 и ја полнев на лашко темно..таа се бунеше зашто е 0.5, а тие точеле 0.33, но сепак ја полнеше цела :)

Едвај чекам другата година, се надевам ќе се согласат за потопол термин.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Стварно се пуштало вчера hardstyle на пиволенд?:nesum:

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Годинава Пиволенд подобар, помасовен, повеќе стејџа.

Киснев сите 4 дена, се препив најразлични пива, но најбоље ми беше Лашко шо немаше ден да не пијам Лашко во поголеми количини.

Од аспекат на музика, четврток Психомодо Поп закон дечките отворија, петок Дубиоза и Есма рулз, сабота Зијан, а и Роботек го слушавме на денс стејџ и вчера недела Stereo MC's закон dj set и MC-то... и на крај рече „see'ya soon in skopje with all band“, ае да вииме у скоро време дали ќе доат сите комплет.

Замерки: сајлент диско, 100-че слушалици, ма дај. Второ, транс нигде никаде, малце да се здрма, акцентот фрлен поише на техно и dnb од електронска гледна точка. И трета најбитна замерка, србите од лани со оригинал лесковача, вратете ги догодина, ептен јака лесковача имаа и кечап закон.

П.С. Иам клипои од stereo mc's да окачам на јутуб ќе лупнам. :wink:

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
ја само вчера не бев на кале. али на претходните три дена шо бев најбоље. атеист рап,попа шапча и трибјутот за екаве ми беа некако најинтересни од се што се случи. за 3 дена преку 15 литра пиво. Лашко и светло и темно,бекс,скопско,горско(доека даваа за стотче литро ипол),Јелен,Никшичко и уше неколку на кои не ми текнува во моментов. За разлика од четвртокот,во петокот и саботата имаше ептен поише народ. На страната на пиволенд викаат дека во четвртокот имало околу 30 иљади,а во петокот 50. Наредната година очекувам да биде уште поубаво од ова,со побогата програма(иако и оваа не беше за потценување),уште повеќе пива,повеќе место и така=)

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Како беше на Агушеви ... во саботата мислам дека настапуваа.

Kajgana Shop

На врв Bottom