Пиволенд 2009 (17.-20.09.2009)

Кај најде и мене ме интересира :D

и мене :pos:
односно мене ме интересира само цени за guinness,efes pilsen и corona

цените на другите пива ги знам чат пат ...
скопско 50
горско две за 50
даб 50
лашко 50
лашко дарк 50
амстел 70

горско две за 50 like :P
изгледа ќе падне многу пиво вечерва :)
Се гледаме :)

требаше северина (сееберина) да си ја капарите.

:tapp: енергетски пијалаци на пивофест :tapp:

фино бе, јадев живо месо...незаборавно искуство, плескавицана ја осеќам како ми мрда од внатре!!! : ).
Иначе у основа фино беше на двата стејѓа кај што се прошуњав, и на днб-то и кај тие дубиоза, народот беше весел и пијан, атмосферата пријатна, тоа е доволно.
За да биде онака врв-три предлога за догодина од мене.
1. Пиво со пари, тури курот она боноине не е ова Ѕингоград.
2.Супрхикс и Џајковски или некој друг диџеј по избор ради баланс.
3.Настанов во средина на август, не може ова вака, секоја година да се тресеш за “дали ќе врне’’ е безсмислено.

ДА СЕ БАТАЛАТ СКАРИТЕ и ако веке има скари да бидат на ЧИСТИ ХИГИЕНСКИ МЕСТА И ПОДГОТВЕНИ КО ШТО ТРЕБА ......... смрди цело кале на скари ( али на изгорена скара... коа ке ги забораиш кебапите да ги тргнеш од решетка ) извор на болести се тоа месата.... кој јаде нек му е со среќа

ДА СЕ БАТАЛАТ СКАРИТЕ и ако веке има скари да бидат на ЧИСТИ ХИГИЕНСКИ МЕСТА И ПОДГОТВЕНИ КО ШТО ТРЕБА ......... смрди цело кале на скари ( али на изгорена скара... коа ке ги забораиш кебапите да ги тргнеш од решетка ) извор на болести се тоа месата.... кој јаде нек му е со среќа

Брат тоа е тоа, идеш на пиво фест, во Колосеум нема скара, на вакви настани е така. Нема пиво фест без скара, и во Германија на Октоубр фест имаш колбаси. Во Прилеп цел град смрди на скара, така е и тука. Што се однесува до хигиенскиот дел, секаде е слично, замисли во Лесковец на Роштилијада како е, а и во 7ца, зимаат пари и ти прават сендвич, не ги мијат рацете. Тоа е тоа, хигиенски, дома.

Се одалечив од темата, одлично беше денес, многу пијано, денес ми беше ден за темно лашко, утре ќе видиме како ќе ме понесе денот.

Дубиоза колектив беа добри овие другиве и не баш. А тие што нејќат скара и пиво нека не идат на пиво ленд.

Ама пак видов сељаци што правеа тепачки, да фатиш да ги изрогаш во Вардар значи:toe:

Дојдов накај 8 некои Молдавци мислам беа направија одлична атмосфера,и после застана некој реге фраер...абе главава ми ја поди,мислев да почнам да јадам земја :tapp:....не се прави атмосфера со реге,а мислев да седам до крај ама не издржав...и уште нешто толку многу полиција и редари,а толку многу пијани малолетници,со книгите од школо директно таму...а има и фамилијарни луѓе со деца што идат :toe: ако казнуваат џандариве во парк нека казнуваат и на Пиволенд,посебно оние што им продаваат алкохол :tapp:

Ај и јас мали импресии да споделам:
Јас официјално, го отворив Пиволенд вчера, мислам стигнав таму у 10 до шест, немаше никој, два-тројца дали имаше. Жал ми е што го испуштив само настапот на Фонија, aма нема врска.
Туку, кои беа луѓето после Новиот Почеток? Руси ли беа тие со хармониката? Лудница беше на нив, мислам дека и да немав три литра пиво во мене ќе се изнаиграв. Those people really know how to make people move!! -њтфомг Закон! Like за нив!
Like и за Блајнд, само со него се видов од форумов.
Silent party-то растураше, само што имаше некој пијан момак што не знаеше да си ги контролира хормоните, па полу-бутна еден стуб со реклама, ама добро, дојде полиција, си интервенираше.
Ме нервираше само што имаше апла многу гужва на штандовите за храна, а многу малку вработени [освен во Fornetti]. Мислам, кај тој типот од четири сезони? Чекавме 50 факинг минути за палачинка, која после ја дадов за да не приумре детето до мене, на душа ќе го носев. И така, саат време помина за ништо.
И така, супер беше, лајк за Короната, лајк за Стелата, лајк за многу темното Лашко. Вечер идам пак, да доисцицам она што остана од Лашкото [луѓето на тој штанд ме запамтија, на секој десет минути им идев, онака: ееееј, кај си бе ти, што праиш, добра. Си праевме муабет. :pos:]
И то.:iTard:

Дубиоза беа закон.
И толку од убавите впечатоци од Пиволенд.

Или ја не знам да проценам, или нешо не штима у дешавкава. Како и да е, не ми се свиѓаше ич.
Плус, се осеќав ко у детска градинка (малолетници на тони)

Дубиоза беа закон.
И толку од убавите впечатоци од Пиволенд.

Или ја не знам да проценам, или нешо не штима у дешавкава. Како и да е, не ми се свиѓаше ич.
Плус, се осеќав ко у детска градинка (малолетници на тони)

Сестра ми беше може си ја видела на реклама ја имаше (сеуште оди рекламата).
Јас не бев голем сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom