Одење во црква

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
U crkva ne idam nikogas za praznik , idam koga nema nikoj bidejki ima nekoja energija mir koj e megu tie 4 zida

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Jas pak mnogu retko idam koga nema nikoj, shto znam ne mi teknalo. Mozda nekad ke otidam da ne se zareknuvam(velat ne e ubavo). Inaku da dava nekakov mir, ama poubavo mi e koga ima nekoj drug okolu mene ne znam zashto, onaka sakam da se osekam vo drushtvo togash a ne sam, misalm deka sam nikad ne bi otishol u crkva, mislam deka toa ne e mesto za sam.
Inako da repliciram na nekoj post od pogore za postenosta, ne znam od kogo beshe- I toa kako e zgolemena postenosta na crkvite vo poslednive nekolku godini, za 4-5 pati ako ne i poveke ova se fakti ne izmislica. Pojma nemam mi deluva kako da e posledica na navalava od razlichni religii ovdeka, EVE GLEDAM I TEMAVA PROBUVAAT DA MI JA UNISHTAT IDIOTIIIIIIIIIIIIIIIIII! Ah ve chuva gospod shto ne mi ste vo momentov pred ochi da vi obajsnam dve tri rechenici... se iznervirav ..:nerv:

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
J EVE GLEDAM I TEMAVA PROBUVAAT DA MI JA UNISHTAT IDIOTIIIIIIIIIIIIIIIIII! Ah ve chuva gospod shto ne mi ste vo momentov pred ochi da vi obajsnam dve tri rechenici... se iznervirav ..:nerv:
Се нервираш оти на темата не добиваш одговори какви ти сакаш??!

Анатема на тие еретици!!!
На ломача тие безбожници!!!

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ah da mi si poblisku ke ti go presechev prstot so koj go napisha ovaaaa! Ebate toa..... aj da nekazam! Ako si ti the chosen one jas treba universum da se pisham togash!
Ти си бил поопасен од крстоносец ќе ми го сечеш прстот, ТАКА ?
Да не ти треба секирче или си имаш свое со кое ќе им ги ги ампутираш прстите на сите кои одбиваат да се клањаат на догматските богови, колку е тоа само христијански од тебе, а да си го смениш името во "Сечач на прсти".
Пошто видов дека не си аматер напротив си високо професионален "сечач на прсти" ме интересира колкава ти е платата?
Како се станува професионален сечач на прсти има ли некои курсеви?

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Се нервираш оти на темата не добиваш одговори какви ти сакаш??!

Анатема на тие еретици!!!
На ломача тие безбожници!!!
Pa ne bash. Nema ni da se raduvam ako nekoj ide ili ne ide vo verski objekti. Negov problem. Ama da mi se trubi kako trebalo i dali gospod mi rekol da odam ili ne odam, ne e vo red mislam neli?:toe:

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
Па види некако тие работи се поврзани... луѓе одат во цркви и сега некој ќе напиши само дали оди или не.. некој сака да додаде зошто оди, па некој ќе се надоврзе зошто треба (или не треба да се оди).....
То е дискусија и форум.
ехаа како имат забегувано теми од свој наслов ... ова не е ништо

Член од
15 септември 2007
Мислења
43
Поени од реакции
0
Многу верници мислат дека верата се состои во носење на крст околу врат, крстење кога ќе врви покрај црква, вапцање на јајца ипосета на панаѓури кои обично за поголеми празници се одржуваат околу црквите (со тезги каде се продаваат икончиња, сендвичи, пива и трешти Цеца) Свеста за вера и верувањето нема надворешни показатели (значки, облеки, фризури...) со кој ќе познаеш верник,тоа е внатрешно, интимно кај секој човек, а многумина кој мислат дека се верници затоа што постат према календар или дошил поп да им освети вода дома, појма немаат за својата вера, нејзините учења, и правила.
Edno da te prasam : dali znaes zosto narodot nema pojma za svojata religija:
eve i odgovor : Posto 50 godini pod komuniznot sme bile komunistite nedavale da se odi vo crkva da se vapcaat jajca da se sece kolacot zatoa e toa sto nikoj ne znae sekoj si napravi na svoj nacin

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Edno da te prasam : dali znaes zosto narodot nema pojma za svojata religija:
eve i odgovor : Posto 50 godini pod komuniznot sme bile komunistite nedavale da se odi vo crkva da se vapcaat jajca da se sece kolacot zatoa e toa sto nikoj ne znae sekoj si napravi na svoj nacin
Сто му громова..стегнан пост...Член пази што ќе одговориш.

Член од
13 септември 2007
Мислења
37
Поени од реакции
0
Odam sekogas koga mozam bi sakal da odam poredovno ko sto odele moite pretci ali denes so ova tempo na zivot nekogas i se nema vreme. Gledam da ne promasam nedela da pojdam a za site pogolemi praznici obavezno odam. Citam ovde pisat i mnogu od drugi crkvi i sekti ali za mene site sme edno, hristijani a koj vo koja crkva si odi na ovoj svet ne e vazno. Vazno vo srceto so imame verba i ljubov za Hrista

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
Хиљаду ми бубњева дарквуда... ќе ми треба време да се соземам и припремам за достоен одговор

Член од
1 септември 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
mnogu mi e krivo sto lugjeto odat vo crkva edinstveno za vencavki, pogrebi, krstevki i eventualno golem praznik.
no i toa e vo red.
no sto e so tie sto voopsto ne ja priznavaat crkvata?
zar ne mislite deka tie veri se asocijalni?

Член од
15 септември 2007
Мислења
43
Поени од реакции
0
Toa go zboruvam bidejki , odam vo manastirot Sv.Jovan Opsecen vo s.Rezanovce - Kumanovo , i tamu pomagam. i gi gledam lugeto kako odat vo crkva. Zenite odat nasminkani so kratki zdolnista i sredeni kosi- da gi zaprasa covek dali taka ke odat vo Sveta Gora vo grcija NE! bidejki tamo zenata mora da nosi suknja pod kolenici i so marama na glava taka postarite zeni kaj nas odat vo crkva po pravilo, mazite ne treba vo papuci i so kratki nogavici da odat vo crkva, sepak Crkvata e dom bozji i ako veruvame vo Gospod Bog toa treba da go pravime. Sega ke vi kazam za Veligden vo Sv.Troica vo kumanovo so se sluci vleguva zena i odi direktno na ikonata Sv.Bogorodica i sipuva zejtin vo kandiloto i zejtinot se rasipuva vrz ikonata i na sto lici toa da ve zaprasam? Ima luge sto ne znaat toa go znam i go imam videno.
Koga se odi vo crkva treba da nemas losi misli vo sebe da odis ispolnet so radost i zelba da go posetis Bozjiot dom , da se pomolis , pred da vlezes vo crkva da se prekrstis , da zapalis sveca za sebe i za tvoite no pali sveca i za svoite neprijateli i pomoli se za niv :Oprostim im gospodi na neprijatelite moi zosto ne znaat sto pravat. , Sekoj treba da da ja pocustvuva blagodata vo crkvata ili manastirot da go najde svojot mir.
i Koj ima moznost da dojde vo Kumanovo da go poseti Manastirot Sv.Jovan Opsecen vo s.Rezanovce 5 km od Centarot na Kumanovo, da vidi bozji raj sto go napravil domacinot Shtec Zlatko Davitkovski , jasnovidec i naroden pomagac, da vidite preku 600 narodni nosii preku 2000 eksponati vo etnoloskiot muzej, da go vidite Makedonskoto Kulturno bogatstvo i da zapalite sveca za svojot mir i mirot na drugite!
pozdrav do site na forumot:)

Kajgana Shop

На врв Bottom