Одење во црква

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
Zenite odat nasminkani so kratki zdolnista i sredeni kosi- da gi zaprasa covek dali taka ke odat vo Sveta Gora vo grcija NE! bidejki tamo zenata mora da nosi suknja pod kolenici i so marama na glava taka postarite zeni kaj nas odat vo crkva po pravilo, mazite ne treba vo papuci i so kratki nogavici da odat vo crkva, sepak Crkvata e dom bozji i ako veruvame vo Gospod Bog toa treba da go pravime.
Бог има нешто против мини здолништа и папучи??
Бермудите се богохулни?
Бог заповедал многу други работи кои не се почитуваат и кои се погазуваат денес, но штода правиме , времињата се менуваат, порано црквата држела робови денес не, порано Исус шетал пешки и проповедал в гора денес се возат во коли и се молат в цркви..... И тука е еволуцијата

Член од
15 септември 2007
Мислења
43
Поени од реакции
0
Бог има нешто против мини здолништа и папучи??
Бермудите се богохулни?
Бог заповедал многу други работи кои не се почитуваат и кои се погазуваат денес, но штода правиме , времињата се менуваат, порано црквата држела робови денес не, порано Исус шетал пешки и проповедал в гора денес се возат во коли и се молат в цркви..... И тука е еволуцијата
za zdolnistata i papucite i bermudite za toa si postojat Crkovni kanoni, si videl pop , vladika vo toa mislam za bermudi i papuci?
Jasno mi e toa sto nekoi raboti ne se pocituvaat i se pogazuvaat , da tocno vreminjata se menuvaat , katolickata crkva drzela robovi da ne se mesame so niv inkvizicii i se toa toa e druga tema, Sekoj si svaca na svoj nacin no gresime ali toa e toa , neznam dali nekoj odvas ima razgovarano so monah, vladika za da vi kaze osnovni kanoni za odenje vo crkva bez lutenje ovaa e samo forum koj sekoj si kazuva sto misli zavisno od tema :)
pozdrav

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
za zdolnistata i papucite i bermudite za toa si postojat Crkovni kanoni, si videl pop , vladika vo toa mislam za bermudi i papuci?
Jasno mi e toa sto nekoi raboti ne se pocituvaat i se pogazuvaat , da tocno vreminjata se menuvaat , katolickata crkva drzela robovi da ne se mesame so niv inkvizicii i se toa toa e druga tema, Sekoj si svaca na svoj nacin no gresime ali toa e toa , neznam dali nekoj odvas ima razgovarano so monah, vladika za da vi kaze osnovni kanoni za odenje vo crkva bez lutenje ovaa e samo forum koj sekoj si kazuva sto misli zavisno od tema :)
pozdrav
Во право си дека се тоа црковни канони кои црковни ЛУЃЕ ги направија. Јас погоре прашав за БОЖЈИ закони и правила.

Член од
15 септември 2007
Мислења
43
Поени од реакции
0
Во право си дека се тоа црковни канони кои црковни ЛУЃЕ ги направија. Јас погоре прашав за БОЖЈИ закони и правила.
Jas ti odgovoriv so : Jasno mi e toa sto nekoi raboti ne se pocituvaat i se pogazuvaat , da tocno vreminjata se menuvaat.
Sega temava e odenje vo crkvata toa go zboruvam :)
pozdrav

Член од
8 октомври 2007
Мислења
125
Поени од реакции
0
Верувам во Господ и одам на црква. Тоа ми помага многу кога ме мачи нешто. Господ ме слуша и ми помага.

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Jas sekogas odam vo crkva. Tamu sekogas se molam na Bog za zdravje. Zdravjeto e najvaznoto oruzje na zivotot, spored mene se razbira.
Nikogas ne go zamaram Bog so kaprici,tuku go molam da gi zacuva vistinskite civekovi vrednosti.
Odenjeto vo crkva ne mi e obvrska, tuku zadovolstvo.
Verbata e onaa koja me vodi tamu. Verba za dostoen i vecen zivot. Koj drug bi mi vetil takvo nesto?

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
не не одам воопшто , еднаш имам отидено кога бев прво одделение, уште не сум ни крстена и немам намера во брзо време зошто тоа не ми значи ама баш ништо..

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Vo crkva odam od veligden na veligden ne deka nemam vreme za da odam pocesto ama ete nemam zelba pa da cuvstvuvam potreba , nostalgija i slicno

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Odenjeto vo Crkva e sredba so Boga, Crkvata treba da ja svatime kako mesto na ocistuvanje, i preumuvanje. Za vreme na poseta na Domot Bozji, covekot cuvstvuva golema blagodat kako dar od Boga.

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
и јас сум од оние кои одат во црква само за поважните празници. Но ако не одам во црква редовно тоа не значи дека не верувам во Господ:pipi:

К

*Каталонец*

Гостин
Верувам во господ и во црква одам на некои поважни празници само :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Верувам во господ и во црква одам на некои поважни празници само :)
А дали еден ден во неделата го посветуваш целосно на Господ и кој е тој?

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Ако сте православни христијани треба да одите во црква, посебно на литургија а и онак кога поминувате поред некоја црква влезете, запалете некоја свеќа и помолетесе, потребно е тоа на секој верник.

Доколку не одите во црква а сте верник тоа нема ништо добро да ви донесе дури е можно незнаејќи да преминете на другата страна, ова го парафразирам од едно интервју со отец Наум.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
108
Поени од реакции
3
Crkvata btaka e mesto kade sto covekot zaednicari so Boga.Brodot na spasenieto e Cvetata Crkva Hristova.Ne treba samo da odime koga ni e tesko, tuku postojano a osobeno na svetite liturgii.Barem vo nedelata naurto da pojdeme na sveta liturgija.

Kajgana Shop

На врв Bottom