Се нервираш оти на темата не добиваш одговори какви ти сакаш??!J EVE GLEDAM I TEMAVA PROBUVAAT DA MI JA UNISHTAT IDIOTIIIIIIIIIIIIIIIIII! Ah ve chuva gospod shto ne mi ste vo momentov pred ochi da vi obajsnam dve tri rechenici... se iznervirav ..:nerv:
Ти си бил поопасен од крстоносец ќе ми го сечеш прстот, ТАКА ?Ah da mi si poblisku ke ti go presechev prstot so koj go napisha ovaaaa! Ebate toa..... aj da nekazam! Ako si ti the chosen one jas treba universum da se pisham togash!
Pa ne bash. Nema ni da se raduvam ako nekoj ide ili ne ide vo verski objekti. Negov problem. Ama da mi se trubi kako trebalo i dali gospod mi rekol da odam ili ne odam, ne e vo red mislam neli?Се нервираш оти на темата не добиваш одговори какви ти сакаш??!
Анатема на тие еретици!!!
На ломача тие безбожници!!!
Edno da te prasam : dali znaes zosto narodot nema pojma za svojata religija:Многу верници мислат дека верата се состои во носење на крст околу врат, крстење кога ќе врви покрај црква, вапцање на јајца ипосета на панаѓури кои обично за поголеми празници се одржуваат околу црквите (со тезги каде се продаваат икончиња, сендвичи, пива и трешти Цеца) Свеста за вера и верувањето нема надворешни показатели (значки, облеки, фризури...) со кој ќе познаеш верник,тоа е внатрешно, интимно кај секој човек, а многумина кој мислат дека се верници затоа што постат према календар или дошил поп да им освети вода дома, појма немаат за својата вера, нејзините учења, и правила.
Сто му громова..стегнан пост...Член пази што ќе одговориш.Edno da te prasam : dali znaes zosto narodot nema pojma za svojata religija:
eve i odgovor : Posto 50 godini pod komuniznot sme bile komunistite nedavale da se odi vo crkva da se vapcaat jajca da se sece kolacot zatoa e toa sto nikoj ne znae sekoj si napravi na svoj nacin
Хиљаду ми бубњева дарквуда... ќе ми треба време да се соземам и припремам за достоен одговорСто му громова..стегнан пост...Член пази што ќе одговориш.
Toa go zboruvam bidejki , odam vo manastirot Sv.Jovan Opsecen vo s.Rezanovce - Kumanovo , i tamu pomagam. i gi gledam lugeto kako odat vo crkva. Zenite odat nasminkani so kratki zdolnista i sredeni kosi- da gi zaprasa covek dali taka ke odat vo Sveta Gora vo grcija NE! bidejki tamo zenata mora da nosi suknja pod kolenici i so marama na glava taka postarite zeni kaj nas odat vo crkva po pravilo, mazite ne treba vo papuci i so kratki nogavici da odat vo crkva, sepak Crkvata e dom bozji i ako veruvame vo Gospod Bog toa treba da go pravime. Sega ke vi kazam za Veligden vo Sv.Troica vo kumanovo so se sluci vleguva zena i odi direktno na ikonata Sv.Bogorodica i sipuva zejtin vo kandiloto i zejtinot se rasipuva vrz ikonata i na sto lici toa da ve zaprasam? Ima luge sto ne znaat toa go znam i go imam videno.Сто му громова..стегнан пост...Член пази што ќе одговориш.