Кој филм/серијал е подобар и зошто? A Quiet Place v. Bird Box

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Angelina znae da glumi,ali za zal,nema dovolno sreka ili mozok da izbere vistinski film.Vo celata nejzina kariera nema nekoj film sto mi ostavil poseben vpecatok,iako gi nemam gledano site.Dobra bese vo Original sin,Girl Interrupted,kade i gi pokazuva svoite akterski sposobnosti,ne bese losa i kako majkata na Aleksandar,a drugoto se i e...
Znaci prosecni i podprosecni filmovi ili teski gluposti od tipot na Tomb Reider ili Mr.& Mrs.Smith.Prviot ne go ni dogledav,a za vtoriot samo si potrosiv vreme.Go nemam gledano najnoviov Changeling,bi trebalo da e dobar,ili barem podobar od Tomb Rider i Mr.&Mrs.Smith.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Никогаш посебно не сум била фасцинирана од нејзе и како појава и како актерка. Ок е, не е тотално неталентирана, знае да извади и изглуми добра улога, но ништо посебно изнад просекот. Има неколку филмови каде што навистина добро си ја има завршено својата работа, но тука застанува се. Има каде каде подобри актерки од неа.
 
Член од
4 април 2008
Мислења
251
Поени од реакции
15
Nikogas ne sum ja sakala nitu smetam deka e nekoja talentirana glumica, a uste pomalku pak deka e najubavata zena na planetata, pfff gluposti.
 

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Актерка која стекна слава во Холивуд според мене благодарение на својот физички изглед. Кога не би изгледала вака како што изгледа сега далеку би била од ова што е денес во филмскиот свет. Тогаш би глумела во нискобуџетни филмови и серијалки, зашто толкав е нејзиниот актерски капацитет реално.

Не дека не е талентирана, но е преценета.
Најчесто нејзините филмови се гледани заради неа. Не заради глумата која ја прикажува.
Деновиве ќе го гледам нејзиниов последен филм каде е номинирана за Оскар, веројатно ќе бидам позитивно изненадена имам такво претчуство:)
Оди во нагорна линија нејзината кариера, но е преценета. Мр и Мрс Смит е гледан заради неа и Бред Пит, не од што е посебно нешто филмот. Без нив филмот би бил под просекот. Улогата во Toм Рајдер и одговараше навистина.
Последен филм со неа што го гледав e Wanted и филмот е срање, а она исто.

Така да ја почитувам како личност и како голем хуманитарец. И симнувам капа за нејзината хуманитарна работа и за нејзината љубов кон дечињата и посвојувањето.
Како актерка нема да ја сместам во мојот список на омилени актерки.
Барем засега... млада е може ќе ме изненади со неколку добри улоги во некои филмови.
А и понатаму ќе ја почитувам заради хуманоста и нејзиниот сексипил по кој лудуваат сите мажи на планетава.
Ах да и за нејзиниот партнер:)
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Анџелина ли? Дефинитивно повеќе убавина отколку талент за глума. Иако веќе некое време за мене и тоа не е. После прочитаните нејзини изјави дека нема самодоверба и мисли дека е грда, навистина со поинакви очи ја гледам. Откако размислив повеќе за нејзините забелешки, сфатив и дека баш не греши. Сега повеќе ја забележувам нејзината прегруба вилица, која на повеќе слики и во повеќе кадри знае да ја покаже во крајно лошо светло. Но тоа не е тема на мубает тука, да не забегувам.
Значи за филмовите нејзини... не се сите добри и се сложувам со тоа дека повеќето од нив се хитови, само поради тоа што сите болно ја обожаваат. Нешто и недостасува за да биде добра глумица. Дали е тоа уште малку пракса, можеби некој час по глума или едноставно симнување на земја - не знам. Ме иритира што скоро во секој филм мора да и доловам некој аматерски, искривен или вештачки потег, или па некоја пресамоуверена фаца со напрчени усни. Не оди тоа секаде и ич не ми се допаѓа.
Мислам дека и треба некој кој ќе ја советува во какви филмови да глуми и да и укаже на тоа дека може да биде подобра актерка од некаква си светска убавица. Впрочем, таквата слава би траела повеќе, ако ништо друго. А и затоа мислам дека за некоја година ќе почне да прави добри филмови, кога нема да е блескавата и секси млада Анџелина Џоли. Тогаш би требало повеќе да се фокусира на нејзината работа од која живее.:toe:
Од тоа што до сега го има сработено и јас го имам гледано, како добри дела би ги издвоила: Taking Lives, The Bone Collector и Original Sin. Се` друго ми е или лошо или ништо посебно.
За секоја почит е нејзината хумана страна, која и е последното нешто што мене лично ме тера да не ја заборавам и да ја гледам.

п.с. Сега видов дека вечерва во 21h на А1 е Taking Lives. Тоа е добар филм, па еве да го препорачам на тие кои не го гледале.:pipi:
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.364
Поени од реакции
25.087
Филмче оваа недела, не најново, не актуелно како Бенџамин Батон, Милк и слично... Ама е прилично нов.

Ретко се случува вакво оригинално сценарио да погледне човек. Филмов го гледав пред година и пол, еден од омилените научно фантастики ми е.
Сигурно им се допаднал на оние кои сакаат мистерија, наоѓање нови граници, трилер и акција во исто време.

Се мислев дали прво да го ставам Човекот од планетата Земја, но после се решив за овој, воедно еден од најдобрите филмови што некогаш сум ги гледал.
Не го преувеличив, гледајте го сами, од мене има чиста 10ка!!!
Може и да се стави во оној кош - филмови кои најјасно ја отсликуваат иднината.

Children of Men (2006)
 
Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Не знам шо да речам за филмов... hate it or love it.

Одамна го гледав филмот па не се сеќавам баш најдобро, али знам дека не бев импресиониран. Само еден обичен просечен филм за мене.
 
Член од
18 јули 2008
Мислења
192
Поени од реакции
10
Children of men - добра замисла, мислам режисерот сакал со филмов да ја покаже цената на еден човечки живот, уште повеќе цената на еден детски живот. Тоа најдобро се гледа преку сцената кога сите ќе го прекнат пукањето и ќе дозволат да помине бебето. Тоа е највпечатливиот дел од филмот, но цело време до тогаш се прашуваш што сакал да каже авторот со филмов. Исто мислам дека крајот можеше дополнително да се обработи. Моја оцена: 7/10 бидејќи има делови од филмот кој се досадни.
 

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Го гледав денеска филмов и ми се допадна.
Најчесто филмовите кои ја претставуваат иднината ја прикажуваат како совршена, како идила, интелегентни луѓе, живот со вонземјани, со големи научни и технолошки достигнувања.
Но во филмов е прикажано како светов тоне и како изумираат луѓето и главното повеќе не се раѓаат дечиња. Светот без младина, без потомци комплетно се уништува. Воопшто не наликува на совршенство, него на еден голем кошмар.
Она што најмалку би сакала да се случи со светот е токму прикажано во овој филм.
Се е свртено против човештвото насекаде е војната, гладот и смртта.
Никој нема желба за живот.
Па и тие луѓе што се трудат за подобра иднина се сметаат за непријатели и настрадаа од нивни "пријатели".

Надежта на крај последна умира. Веројатно на светот му следи подобар живот.

Вакви филмови барем мене ме заплашуваат. Секој си ја замислува иднината на свој начин. Најчесто сите замислуваме подобар свет, свет со иновации, свет каде ќе сме барем малку посреќни од сегашноста. Но можеби светот ќе биде сосема спротивното. Никој не знае.
После гледање на вакви филмови секогаш имам многу неразјаснети прашања...
 

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Не ми е јасно зошто го фалат толку многу. Мене ми беше толку досаден што не можев да го догледам. Ама се разбира критичарите го прогласија за еден од најдбрите SF филмови на сите времиња.
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.364
Поени од реакции
25.087
Менувам дискусија денес, оваа недела го имаме еден од најдобрите според мене актери - Мел Гибсон.

Да не постирам линк од имдб, сите знаеме кој е.
 
Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
од мел гибсон, нај филм ми е The MIllion Dollar Hotel, закон филм на Wim Wenders- мајсторот.Conspiracy theory е добро трилерче
 
Член од
12 јули 2008
Мислења
161
Поени од реакции
9
Mel Gibson eden od najhaizmaticnite holivudski akteri (so poteklo od Avstralija), dobar reziser koj reziral i igral vo filmovi so istoriska tematika.
 
Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Мел Гибсон.. што да се каже освен Глумчиште. :)
Еден од моите омилени глумци ,имам доста филмови со него изглеано,но не и сите..
Дома имам 10тина филма од него во мојата колекција..Навистина кога ке го видиш уште од првите улоги кај што се појавува ,некако станува лик кој не може да је негативен..
2 Серијала на Филмови..Лудиот Макс и Смртоносно оружје..


Овој вториот серијал ,па која класика је тоа.. на 3-4 месеци си ги пуштам да ги изгледам на раат.. Веке не праат такви акциони филмови денеска..
Други филмови што ми остаиле супер впечаток..
Храбро Срце(1995год).. фантастичен филм. одлична глума и приказна и све тоа.. зарем има некој кој не го глеал? :)
-Реката(1984)
-Текила Санјрајс(1988)
-Птица на Жица (1990)

-Ер Америка (1990)
-Засекогаш Млад(1992)
-Човек без лице (1993)
-Маверик(1994)
-Патриот(2000)

-Што сакаат жените (2000)
-Бевме Војници :) (2002)
______________
Има и неколку што не сум ги глеал сеуште.. се надевам во скоро време и нив ке ги глаем :)
 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.665
Не ми текнува на лош филм со Мел Гибсон. Од него може да се очекува се` - манијакални личности, комични рољи, добар акционен трилер и т.н.
За режисерската работа се најдобро. Криво ми е само што Холивуд нема да му прости за изјавите што ги дал во блажена состојба.
Мислам дека отсега ќе се посвети главно на режијата.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom