Кој филм/серијал е подобар и зошто? A Quiet Place v. Bird Box

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Штотуку го изгледав и се согласувам дека е must see. :cuc:Генијално добар филм.
 

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
173
го гледав пред 2 недели и е правоп освежување филмот, посебно ми се допадна ненаметливиот микс на сегашност и минато на главниот актер..
 

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
582
Nekoj rekol vaka: Nemoj da doneses mislenje za knigata spored koricite... Toj nekoj bil vo pravo,taka e i za filmot Slumdog Millionaire (2008),koga ke procitas deka doaga od Indija vednas bi pomislil deka e uste edna srceparatelna prikazna vo stilot na Juzno Americkite sranja ama sekoj koj bi pomislil taka vednas bi zgresil?Mnogu odamna ne bev gledal tolku dobar film,ke go zacuvam vo mojata privatna kolekcija za da go gledam uste nekolku pati a ima i zosto?Eve sto najmnogu mi se dopadna vo filmot:


Najmnogu sum se smeel na delot kaj sto mladiot Jamal e vo toaletot i doaga negoviot omilen glumec,toje zatvoren i ne moze da izleze pa se odlucuva na najrizicnoto nesto,skok vo proizvodot sto go isfrlame site,kja hrabrost od edno malo momce ama na krajot sepak mu se isplati...
 
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Би сакал следна на дискусија да е Kate Bosfort (21,Superman Returns) за да можам да си ги искажам и јавно фрустрациите од неа.
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.360
Поени од реакции
25.055
Ако Апокалипто на Мел Гибсон успеа да ме допре, овој филм дефинитивно ми влезе в срце.
Одамна не сум видел толку тажна, а воедно и на моменти среќна приказна. Уште почетокот кажува на онаа емотивна состојба низ која мора да поминеме наредните два часа. Го следиме животот на Џамал Малик, во вистински приказ, гледање на оној трет свет. Кога нема од што да живее, кога полека ги снемува и неговите најблиски.

Она што го носи духот на филмот, а една од најдобрите пораки е тоа дека парите не се ни малку вредни колку љубовта, упорноста и вербата. На момче кое цел живот работеше за двоцифрен број од кој можеше само да си го избрише газот, освои 20 милиони за кои рече дека не му се многу битни. Она за кое тој копнееше е љубовта на неговиот живот. Она што секој мора да го поседува - никогаш да не се откаже за тоа што го сака.
Во филмов се среќава и оној мотив на покајание - братот на Џамал. Ако Џамал го прикажуваше добриот пат во животот, Салим го покажуваше обратното. И дали може човекот некогаш да се смени?

Впечатокот после гледањето на овој филм кога ќе се одделиме од дивид плејерот е надеж! И љубов!
Кога мизеријата на животот не прекинува, наше е да продолжиме да се бориме. Камо секој да би се пронашол во барем една особина во ликот на Џамал Малик.

Еден од најдобрите филмови што сум ги гледал. Му најдов достојно место во мојата колекција филмови.
10/10
 
Член од
18 јули 2008
Мислења
192
Поени од реакции
10
Slumdog Millionaire оригинален филм со на крај романтична содржина. јбг сум станал љубител на романтични филмови (не го очекував ова од мене):pos2:

се надевам ќе го добие оскарот за најдобар филм

p.s Long live the torrents :D
 

rocknrolla

онака
Член од
25 јануари 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Вчера го гледав, ок да оскарски филм е топ све само ја би му дал оценка 8/10. Приказна уникатна единствена, режисер ЛУД, ништо друго не треба за да добие оскар.
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.360
Поени од реакции
25.055
Синоќа влеговме во дискусија со еден другар дали Анџелина Џоли ја сакаме поради тоа што е сексапилна или поради тоа што навистина добро глуми.
Првиот заклучок ни беше - да, онака Лара Крофтовски да ја видиш каква е те привлекува да се закачиш на телевизор.

Ама ако размислам подобро, Џоли не е просечна актерка од браншата на Памела Андерсон!? и Џесика Алба.
Има филмови во кои нејзината глума ме фасцинирала. Ако можам да издвојам вака подобар филм, не би се двоумел да речам Original Sin и Gia нормално :icon_lol:.

Ваква глумица за акциона хероина исто ми е сфатливо, и тука проба нешто. Во последно време некако како да нема желба за нешто посебно и прифаќа глупави сценарија? (Wanted, Beowulf, Mr. & Mrs. Smith?)
Ако можам да издвојам нејзин најлош филм тоа е дефинитивно Mr. & Mrs. Smith. Ми се гади од помислата што сум потрошил време на вакво ѓубре.

Ваше мислење?
 

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Џоли ... незнам јака ми е , ама ко актерка не е ништо посебно според мене - во сите филмови што е ангажирана - поентата е да се долови нешто ко „курва-светица“ - да - „Original Sin“ тука би се сложил , ама па во таква кариера и со такво педигре дали не е нормално тоа ? - Да !
 

klime7

vending
Член од
6 ноември 2007
Мислења
1.241
Поени од реакции
52
Значи ми ја погоди темава на разговор за оваа недела :pos:

Прв пат Џоли на филмското платно ја запознав во The Bone Collector, и заедно со Taking Lives и Original Sin ми се нејзини омилени. Дека не се работи само за актерка која е згодна и атрактивна, морам да го спомнам Girl, Interrupted (погледнете го филмов:)) за кој си зеде златна статуетка "Оскар" за споредна женска улога, btw оваа година е номинирана за главна женска улога во Changeling, па стискам палци :)
Мислам нејзина најголема љубов беше Били Боб, колку беа заљубени покажуваше носењето на малите ДНК шишенца околу вратот :icon_lol: на двајцата актери.Тогаш тоа беше најнеобичен начин да покажеш колку го сакаш твојот партнер.
Џоли покрај одличните улоги својата големина како ЛИЧНОСТ ја покажува со хуманите дела. Беше една од првите познати личности амбасадори на добра волја, прва почна со трендот на посвојување на дечиња од сиромашните земји што подоцна беше пример за многу други познати фаци.

За сексипил не прам муабет,очигледно сите имаме исто мислење:pos:
 

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Како актерка не ја ценам многу, туку како појава. А инаку ми се допадна во Gia и Beyond borders.
 

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
749
Поени од реакции
54
Прв нејзин филм што го гледав беше со Лара Крофт, меѓутоа се изненадив колку јако глуми во GIA и Girl, Interuptted стварно јака глума. Добро е и што помага преку Unicef и што не и е сеедно што се случува во светот. А тоа што била тотална будалетинка порано и што нема што не пробала тоа е друга работа:kesa:

 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.665
Убава женска. Ќерка на Џон Војт, познат актер. Сопруга на Бред Пит кој е уште попознат. Не е лоша глумица, ама мислам дека нејзината егстравагантност и убавина се тие што ја прават толку популарна. Освен Моника Белучи не сум видел жена од шоу бизнисот што зрачи со толку сексипил.
Што се однесува до нејзината актерска умешност, мислам дека зенитот ќе го достигне и покаже за деценија, деценија и пол. Белки нема и тогаш да глуми во некој Томб рајдер.
 

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Прв пат Џоли како актерка ја запознав во филмот Gone in 60 Seconds (2000) каде што глуми како крадец на автомобили. Но повеке ми се допадна повторно како крадец но овој пат како крадец на гробници во легендарниот филм Томb Rider.
Сепак повекето луѓе ја гледат како секси актерка па затоа не и ги критикуваат нејзините актерски способности.
Според мене Џоли е една добра актерка со добри достигнувања зад себе па така да се надевам дека ке има уште добри филмови каде што ке глуми Анџелина.
 

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
534
Мојата наомилена глумица ...:pipi:

- За прв пат ја запознав во филмот Girl, Interrupted и по тој филм ми влезе во срце во кој глумеше невидено, па потоа го гледав ,,Собирач на коски,, во кој не беше нешо феноменална а и филмот не ми се свиѓа мн мн нешто, па потоа ,,Томб Рајдер,, во кој беше фантастична и највише светот ја знае по тие филмови, па ,,60 секунди,, добра глума, па моите најмилени два нејзини филма ,,Лајф од самтинг лак ит,, и ,,Оргинален грев,, во кои филмови сренациото, актерката екипа т.е се беше совршено, и постоа го гледав ,, господин и госпоѓа смит,, од кој филм мн се разочарам дека очекуев многу, но да не го заборавам најдобрата глума која некогаш ја извела била во филмот ,,Александар Македонски,, во кој го мењаваше акцентот и одлично ја одигра мајаката на Александар и последен филм што сум гледал е ,,Тјкинг јафс,, од кој не сум многу задоволен бидејќи е тука Џоли и очекуем многу од филмот но во глобала сите филмови и се добри бидејќи таа е одличен актер...:pipi:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom