Кој филм/серијал е подобар и зошто? A Quiet Place v. Bird Box

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Можда најомилениот мој глумец. Решисер, продуцент и главна улога во Braveheart, заебан тип:)

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Вау... Николас Кејџ ...:pipi: (на кој човек што не му седи никоја форма на брада и мустачи :pos: )

Пак еден од мојте омилени глумци ...мн ми се свиѓа неговата глума... шарматност, движење... се :)

Прв филм кој што сум го гледал е филмот The Rock , а потоа и Gone in Sixty Seconds во кој филм воодушевен и се покажа вистинската негова глума како ганкстер и заводник :) ... а пак нај нај нај нај нај омилен филм во кој тој глуми ми е филмот City of Angels ...невидено добар филм, сторија, а и најважното сеа е глумата на Николас Кејџ во кој е доста голем шармер...:pipi:

Го обожавам глумецов бидејќи некако неговата глума ме потсеча на мене а и движењата... налик на страмежлив тип, ретко го повишуе тонот, мил тон кога зборува со женски ама пак знае и да викне некогаш и да се затепа :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Феноменален акционен актер. Онака смирен, ладен, шармантен како што спомнаа.
Го има изгледот за лошо момче но и за спротивно.
Онака фејворитс од него Gone in sixty seconds, City of angels и Next.
Последно од него гледано, акцијата Bangkok dangerous.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Одличен актер.многу филмови од него останале филмски класици.мои фаворити The Rock,Gone in sixty seconds.
Последното од него што го гледав беше доста добро иако крајот баш и не беше нешто-Bankgog Dangerous

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Ми се допаѓа како актер и воедно е и еден од глумците кај кои речиси да нема промашен филм. Имам гледнао еден куп филмови со него, а не се сеќавам на ниеден лош.
Последен филм што го гледав со него е National treasure 2, каде целата актерска екипа добро си ја врши работата.
Во Face off, покажа дека е глумец кој може да глуми и негативци и дека не е само за играње добри момци.

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
на моменти ми се чини дека е одличен актер, а пак на моменти дека некои улоги едноставно не му “лежат“. некако ми е бесчувствителен на места каде што треба да го покаже спротивното. сум го гледал во десетина филмови, а глуми во 5-60. имам чуено дека неговата популарност се должи на форсирањето од страна на неговата фамилија (Копола), во времето кога ги правел почетоците.
“нема промашен филм...“ хахаха. јас лично за промашени ги сметам Next и Ghost Rider, но факт е дека сум го гледал во повеќе добри отколку лоши. на пример Face/off, The Rock за мене се одлични. останатото што сум го гледал е просек: Gone in sixty seconds, National Treasure, Honeymoon in Vegas и куп други кои сум ги начекал на ТВ, а немам поим како се викаат.
не изгледа добро со брада и без коса. интересна работа: The Wicker man, The Weather man, The Family man, а чинам и ушенекој имаше.
поздрав до сите кои го викаат Никола Сќејџ.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Еден од моите најомилени актери!
Шармантен и неодоливо харизматичен!

Особено го обожавам во City of angels и The Family man.
Многу добро навлегува во ликовите, ја доловува нивната суштина и веднаш, по гледањето на овие два филма јас сакам таков човек за маж! :icon_bigg

Не ми се допаѓа многу во Gone in sixty seconds, не знам зошто, можеби затоа што мразам такви жанрови на филмови, па затоа не може да ми се вклопи во таа слика.

Исто така, добро а старо филмче со него ми е Honeymoon in Vegas. И двата со Сара Џесика Паркер ми се многу шармантен пар.
И, како што напоменаа погоре, ми се допаѓа како ја толкува улогата во National Treasure.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Хм...Јас немам некое одредено мислење за Николас Кејџ. Не е лош актер, напротив знае да глуми, но на моменти некако како да е без енергија, флегматичен и имам чувство дека не секогаш се соживува со улогата која ја глуми. На пример City of Angels. Прекрасен филм, прекрасна сторија, но не може никој да ме разубеди во недостатокот на хемија меѓу Николас Кејџ и Мег Рајан. Едноставно фалеа повеќе емоции, фалеше нешто, само не беше тоа до тоа, го немаше она за да би го ставила филмот во совршен филм.

Ј

јовица11

Гостин
Николас Кејџ...Еден од најантипатичните актери на денешницата.Точка!

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Кејџ не е лош глумец. Има неколку добри остварувања (и неколку не толку добри). Но, мислам дека нема да остави некаква трага во историјата на филмот. Ми се чини дека не е во состојба да оствари улога која долго ќе се памети или прераскажува.

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Николас Кејџ е според мене добар актер со многу промашени улоги кои не требал да ги игра како на пр. Ghost Rider, National Treasure и сл. а да зема повеќе улоги во кои ќе игра поемоционален и замислен лик кои повеќе му одговараат како City of Angels, Lord of war и сл.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
nicolas cage. haha... covekot koj e prirodno keljav a vo site filmovi nosi perika....neam nekoe odredeno mislenje.... kao glumec mi e prosecen i nekako ednolicen pa zatoa ima ulogi so mu lezat i ulogi so ne mu lezat. ima dobri filmcinja: the rock, national treasure 1 i 2, lord of war. ali ima i promasai nenormanlni: wicker man, next, bangock dengerous.

M

Mario Gómez

Гостин
Никојас Кејџ-најдобар филм со него е National treasure.

The Rock е добар.

Kajgana Shop

На врв Bottom