Кој филм/серијал е подобар и зошто? A Quiet Place v. Bird Box

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мел Гибсон првпат целосно ме импресионира во Lethal Weapon 4.

Тоа беше и првиот филм што го купив,и неговата харизма и глумачки способности дефинитивно се едни од најдобрите во Холивуд.Трансформацијата е неверојатна,различни ликови,различни жарнрови,нема што не пробал.

И реткото,се што пробал,улогите му биле и повеќе од успешни.

Lethal Weapon ми е еден од омилените серијали,а хемијата меѓу Danny Glover и Gibson е неверојатна.Плус,она што ме импресионира во тој серијал,е што чуствувате дека премногу се подготвувале за улогата,ги чуствувате како цајкани,се е реално,од начинот на држење пиштол до спонтаните заебанции кои сами ги правеле.

Гибсон е еден од ретките актери,кој гледа целосно да се внесе во ликот.
Conspiracy theory,What women want,Maverick,Mad Max и уште плејада други филмови,стојат како доказ за неговата харизма.
Заклучокот е,дека е природен во секоја улога.

Единствено ми е жал што веќе нема да го гледаме во улоги толку често.
И морам да признаам,како режисер,сеуште немам гледано некој негов филм...

П.с.Фала за Air America,сега го симнувам.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Go obozavam. Serijalot Lethal weapon e fenomenalen, sekoj od 4-te dela e interesen, edni od moite omilenite filmovi.
Znam deka ako Mel Gibson glumi vo film, togas filmot vredi da se pogledne. Toj ima neverojatna harizma, mislam deka genijalno glumi, i mi se dopaga humorot sto go vnesuva vo sekoj negov film.
Ne mu trebase izjavata koja ja dade vo pijana sostojba ali ajde.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мел Гибсон е еден од актерите кои навистина многу ги почитувам. Типот е неверојантно шармантен, има некоја топлина, едноставно те тера да го гледаш што и да глуми...What a woman want е една од подобрите комедии, иако некако не сум навикната да го гледам во такви улоги, сепак навистина ми се допадна како се снајде. Морам да кажам и дека стално ги мешам The Patriot и Brave Heart. The Patriot чинам беше за Америка и Хит Леџер глумеше во него, а Brave Heart беше за Шкотска. Ако грешам нека ме поправи некој.:) Brave Heart е еден од моите најомилени филмови. Мел Гибсон таму ме воодушеви, тоа според мене беше неверојатна и изворедна глума. Особено при крај на филмот кога ја изговара легендарната реплика “Freeeeeeeeeeedooom“. Значи не можев да се соземам од плачење уште пола саат од кога заврши филмот.
Човек кој навистина заслужува почит и признание како одличен актер.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Негов најдобар филм ми е Смртоносно оружје прв дел, па ќе се задржам само на него. Во филмот смртоносното оружје е Мел Гибсон затоа што му се има дадено епитет за многу добар стрелец. Статистички многу мал број на луѓе ја имале таа прецизност која што му ја имаат дадено за епитет. Сцената каде што ќе го лапни пиштолот во уста е премногу реална, дури и самиот тој има иајавено дека солзите кои што му имаат потечено од неговите очи на таа сцена дека се вистински. Оди и песната од Стинг и Ерик Клептон во позадина.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
И морам да признаам,како режисер,сеуште немам гледано некој негов филм...

.
aaaa nemoj taka... "braveheart", "man without a face", "apocalypto", "passion of christ".. mene licno site mi se svigaat, normalno nekoj pomalce nekoj poveke...ali u globala dobri se..

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
aaaa nemoj taka... "braveheart", "man without a face", "apocalypto", "passion of christ".. mene licno site mi se svigaat, normalno nekoj pomalce nekoj poveke...ali u globala dobri se..
Океи,нема така. :)

Не знаев за фактот дека Braveheart е негово режисерско дело исто така.
Значи,имам гледано!

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Океи,нема така. :)

Не знаев за фактот дека Braveheart е негово режисерско дело исто така.
Значи,имам гледано!
Од филмовите што ги има режирано гледај го Apokalipto меѓу првите што ќе ги гледаш, затоа филмот според мене беше многу јако осмислен.
Цела екипа со актери кои првпат се појавуваат на платно и немаат никакво, ама баш никакво актерско искуство.
Плус, интересен податок - во филмот се зборува изумрен јазик што го зборувале Маите на времето, нема англиски конверзејшни.

Маестрално дело! После пробаа да го копираат, да направат сличен филм, беше 10.000 BC, ама беше тотално срање.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
Плус, интересен податок - во филмот се зборува изумрен јазик што го зборувале Маите на времето, нема англиски конверзејшни.

.
da. on ovde proba da se emitira kako so latinskiot od "passion" ama jas mislam deka ista "fora" ne pali dvapati.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Уште не сум го гледал Passion of the Christ:toe:
Гледај го ама многу насилен е. Кога зедоа Исус да го мачат, да го тепаат тепаат, крв на сите страни, мислам дека не смеат да го гледаат луѓе под 18 години. И актерот кој што го глуми ѓаволот мислам дека е бугарин, едно влакно нема на лицето дури и клепките од очите му се избричени.

Од филмовите што ги има режирано гледај го Apokalipto меѓу првите што ќе ги гледаш, затоа филмот според мене беше многу јако осмислен.
Цела екипа со актери кои првпат се појавуваат на платно и немаат никакво, ама баш никакво актерско искуство.

Маестрално дело! После пробаа да го копираат, да направат сличен филм, беше 10.000 BC, ама беше тотално срање.
Apokalipto е добар, најдобра сцена ми е кога на поглавицата од селото ќе му го пресечат вратот, а тој додека умира нема да испушти ни глас, ќе остани храбар и пркосен до крајот. И советот за неговиот син ќе биди да не се плаши и дека џунглата е негов сојузник.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Уште не сум го гледал Passion of the Christ:toe:
Да се надоврзам на bucio, филмот навистина не е за луѓе со слабо срце. Но сепак, гледај го ... ќе издржиш ти:wink:

Туку, кога ги разгледав вашите коментари, сфатив дека има мнооогу филмови кои ги немам гледано со Мел Гибсон. А знам да кажам: леле изгледав се`, што ќе правам сега! Ц ц ц. Тоа е убавата страна на темава ... покрај коментарите, секогаш има предлози кои ги надополнуваат нашите збирки од филмови.
Но, иако немам гледано се` од Мел, морам да кажам дека и мене ми е еден од омилените актери. Секогаш кога ќе се спомне тој, за разлика од другите, мене прво ме асоцира на Conspiracy Theory. Во тој филм едноставно е совршен актер! Една таква улога, така убаво да ја доловиш, мора да си исклучителен човек, а тој е токму таков.
Потоа, без зборови и со солзи ме оставил и во The Patriot, Braveheart и Signs, а сите тие морам пак да ги гледам дека скоро и да ги имам заборавено!:toe:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
The Patriot срам да ми е не можев да се сетам на името од филмот :icon_lol:. Многу добар филм, Во него Мел Гибсон глуми фамилијарен човек, воен херој (сите таквите луѓе со тој епитет имаат правено работи за кои не се гордеат) човек со големо искуство за одземање на туѓи животи. Така да, кога неговите соседи ентузијастично ќе воскликнуваат револуција ехеј, тој ќе има кажи дека не се свесни што подразбира тоа и дека се само обични фармери. Најтешката одлука како родител што ќе мора да ја донесе е тоа да им даде пушка за да убијат на своите мали деца. Го прави тоа од нужна потреба за да го спаси својот син, иако знае дека после тој акт неговите деца нема повеќе да бидат исти. Еве трејлер од филмот.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Туку, кога ги разгледав вашите коментари, сфатив дека има мнооогу филмови кои ги немам гледано со Мел Гибсон.
Точно, еве пример.
од мел гибсон, нај филм ми е The MIllion Dollar Hotel, закон филм на Wim Wenders- мајсторот.Conspiracy theory е добро трилерче
Филмов не сум го гледал:), а и првпат слушам за него... Ќе го гледам, чим го препорачува brainticket мора да е лудило трилер.
Ми текна на уште еден негов филм - Ransom, интересно трилерче.
Но за добра релаксација, What women want, фантастичен филм.

Најмногу сум уживал во Lethal Weapon:tv:
Ги имам гледано... гледано... на ХРТ 1 успеваа на секои 2-3 месеци да ги даваат сите делови со ред.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
abe "mad max" kecot. najbolje film.. i "tequila sunrise" e dobar triler. ako sakate srednovekovije i "Hamlet" na franco zaffireli e dobar so mel gibson. ali naj faca mi e koa ke se izbaci u "father's day na panagurot kako ispirsan tip. :pos2:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Еден од мојте најомилени глумци ...може да глум се и сешто, некоаш е шмекер и љубовник како во филмот What Women Want... а пак некоаш е борец, бранител на слободата, тип за акција како во филмовите ... сите делови на Lethal Weapon, потоа филмот We Were Soldiers,Payback па филмовите кои со мн страст ги глуми ...The Patriot a и мојот најомилен негов филм Braveheart во кој според мене има одглумена најдобро во својата акриера и ја има покажана својата способност како борец а и како љубовник, а и да не ги забраем неговите први филмови ,,Лудиот макс,, 1 и 2 :)

A исто таке се покажа дека е добар режисер во филмот ,,Passion of the Christ,, ...мн добар филм во кој можете а и мората да пуштите неколку солзи, мн е убоо детално и жално прикажано страдањето на Исус, а и исто така мислим дека и тој го режираше и филмот ,,Аpocalypto,, :)

Kajgana Shop

На врв Bottom