Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.580
Некако ми се најде првата сезона од HIMYM во компјутер кога ни една друга серија немав за гледање, плус без интернет, и ја изгледав за рекордно време, од 2 дена. (фала Very Nice Girl)

Сеа за серијава...
Да беше Пени вс Робин, ќе имаше тепачки, вака е многу едноставно. HIMYM е повеќе љубовна драма отколку комедија, затоа не може да биде подобра од TBBT која има и љубов и хумор.
Не знам како може геј личност да биде ставен во главна улога како најјачи фраер у маало, па и уште да биде смешен. Не иде, Џои вс Барни, 10 вс 0(ова е споредба со Френдс, али нема таков лик во ТББТ, нели). Финтите и смешките на Барни ми се очајни, најчесто...

Тед е океј, Робин е њоњ, Викториа беше срце, а лилипутанката и мачмелоуто се многу неталентирани и несмешни глумци...

Затварај Io Sono Interista

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
HIMYM (9)
1. Александар-BT
2. Me2
3. Crazy in Love
4. Dragonsky
5. BilboBaggins
6. Дарксајдер
7. Stefanvil
8. GrouchoMarx
9. Srcee

TBBT (20)
1. Invader
2. Пак јас
3. wot
4. Lincoln Burrows
5. Red John
6. Cold Breath
7. kikosurup
8. NightGirl
9. |S|
10.Dee_Jay
11.Pluh
12.Thelks
13.Бокица
14.Iceboy
15.Болиглава
16.*deki*
17.Вокерка
18.Mr.Deny
19.Beneamata
20.џимеј

Пауза до утре.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Очекував дека ќе биде неизвесно ама испадна дека врие од гикови на форум :гик:. Ќе почекаме до утре да се изјасни уште некој ( beneamata ) и евентуално џимеј да се изјасни „после утре“ :) и ќе ставиме нешто ново.
Да чкртнам некое мислење сега да не испадне дека и за оваа дискусија ќе резервирам пост, пошо ќе испадне дека не се држам до збор.
Мојот глас, иако нема да направи никаква разлика оди кај Тббтб. Само поради тоа што морам да бирам една од овие две серии.
ХИМНЈМ ја загледав пред 3-4 години и првата сезона морам да признам дека ми се свиѓаше, многу. Дали поради периодот во кој ја гледав, ама ми годеше таква лимонада серија и беше ок. Уште се сеќавам на крајот од првата сезона затоа што најголем впечаток ми имаше оставено нарацијата, па така супер се вклопи во целата таа атмосфера.
После втората сезона, која ми беше многу послаба во квалитет од првата, веќе се двоумев дали да ја продолжам ама имав повеќе време и знам дека изгледав цели четири сезони. И во ниеден момент не успеа да ме насмее на глас, онака од срце. Мислам дека 3та и 4та сезона дури и на сила ги гледав.

Нешто слично ми се случи и со Тббтт. Само разликата (и поради тоа и гласав за неа) беше тоа што Тбтх ме држеше повеќе од една сезона. Ја загледав баш лани ова време и хуморот ми се свиѓаше, целата концепција на серијата ми беше интересна и опушташе. Воглавно се слагам со повеќето постови на темава за серијава, само морам да промрчам дека Раж е еден од најодвратните ликови што некогаш сум ги сретнал во серија. Толку пасивен, тромав и монотон карактер мислам дека не се појавил по телевизииве. За разлика од Ленард, кој чат-пат беше смешен и му асистираше на Шелдон во шегите, Раж не успеа ни да стигне до тоа чат-пат асистирајќи му на Воловиц.
Шелдон и Хауард, според мене се тие што го носат дејствието во серијата, иако серијата одамна е отидена во погрешен правец.
И тоа мислам после третата сезона. Пред скоро и ја прекинав. Тбвбтр не е онаа серија која беше во првите три сезони кога баш најистакнат беше "гиковскиот" хумор. Кога во серијата пуштија на пасење 2-3 жени отупе во квалитет. Можеби пред се поради тоа што сите ликови се онака... просечни.

Ни Шелдон ни Барни не се ликови кои можат да ми прираснат при срце како што е случај во други ситкоми, затоа што во суштина овие двајца се еднодимензионални и површни. И покрај тоа се идолизирани од голема маса луѓе.
"Bazinga"
"This is going to be legen...wait for it...dary"
Толку се, две реченици - две серии.
Е на времето еден член од форум мислеше дека е Барни и со машни се носеше на собиранки и се понашаше ко него :icon_lol: Времиња...

Поради тоа во двете серии веќе се вртат на шафл исти шеги и исти реченици. Ги прекинав со гледање и ич не ми е мака поради тоа, затоа што знам дека нема ни да ги продолжам ни да ги гледам пак, не епизода, сцена не гледам веќе од овие две. :icon_lol:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
The Simpsons. Без трошка двоумење. Пораснав мање-више со хуморот на Симпсонови, легендарни и неповторливи ми се... Последниве година-две додуша искрено не ги следам, ама секогаш би гласала за нив, чисто од носталгија. Паметам ги собирав и албумите со сликичките кои смрдат... едноставно ме потсеќаат на детство. Саут парк мене не ми се допаѓа воопшто, не е мој тип на хумор, иако верувам дека сум единствена. Од сите луѓе што ги знам, само мене не ми се свиѓа, ама тоа е ок, не сите имаат иста смисла за хумор.

Така да... глас за Симпсонови...(y)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Simpsons, Homer can not be matched. Толку.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Уффф,тежок избор не знам стварно различна динамика имаат и двете серии но сепак Симпсонови се основата,Симпсонови се револуција па иако не би сакал да ги споредувам поради различноста но ќе идам Симпсонови.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
South Park

Двете се револуционерни ама SP се некако побрутални. Особено 6-9 сезона, хуморот и креативноста им се легендарни. Сипсонови се некако друга категорија, посмирени се и се нешто како цртана верзија на сериите како My family или Married with Children.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Тежок избор, и Симпсонови и Саут Парк се фантастични на свој начин ама мојот глас оди за Симпсонови затоа што порасав гледајќи Симпсонови

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Јас ги сакам и двете серии иако никогаш не ги следев редовно, кога ќе налетав на нешто на ТВ го гледав. Кога бев мал носев патики со Барт Симпсон, најјачи беа :) Симпсонови беа мега популарно шоу тогаш. Би ги споредил со Futurama но тоа ептен малку се гледа на форумов.

Тука сепак мала предност му давам на South Park затоа што знаат да ме насмеат до солзи, како на пример со ова:
(Прв пат кога го гледав кока-колата ми излезе низ нос на крајот од форава :pos: )

Член од
16 ноември 2005
Мислења
75
Поени од реакции
31
Ауууууу многу тежок избор..... Двете се супер, ама за малку south park претежнува. Таков сарказам Simpsons немаат...

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ауууууу многу тежок избор..... Двете се супер, ама за малку south park претежнува. Таков сарказам Simpsons немаат...
Во право си, јас гласав за Симпсонс поради тоа што се основа за сите анимирани комедии они се револуцијата.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.671
Поени од реакции
34.138
Жустро влегоа овојпат лузериве.. си реков ќе ја губиме оваа, ама кога видов дека ио пишал, пак е наша. :pos: Интерашот да ти имал добар вкус. Стално у ист тим сме. Simpsons си владеат, посебно долгометражниот, таму Саут Парк губи, али општо.. мојот глас иде за СП. Ми се допаѓа директниот хумор, индиректните пораки, зезањето.. симпсонс ми се повеќе амерички хумор, но не значи дека се лоши, туку кој што преферира.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Да ме прашаше пред неколку години можеби ќе се одлучев за The Simpsons.... што лупам глупости, секако дека ќе се одлучев за South Park. Токму тогаш го достигнуваа зенитот. Не дека Simpsons не ги сакам, ама South Park има некаков шмек. Не знам до што е, дали бидејќи главните ликови се деца, дали бидејќи многу важни настани од животот на секој човек ги прикажуваат преку наивната детска перспектива. Секако, тука спаѓа и фактот што совршено знаат да доловат актуелни настани на комичен начин. Затоа и повеќето епизоди ги знам напамет. Значи финален глас за Ерик и компанија.

П.С. За разлика од wot, според мене SP: Longer, Bigger and Uncut е многу подобар филм од The Simpsons Movie

Kajgana Shop

На врв Bottom