Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959

TBBT дефинитивно.
HIMYM ја спуштив пред некое време, изгледав 10 епзиоди и ја избришав. По неколку месеци пак и дадов шанса, беше забавна си имаше свои моменти, многу јаки фори и реченици, ама во глобала се чека на Барни.
Е сега во TBBT можда највеќе се очекува од Шелдон, ама сепак Раж, Хауард, Ленард па и Пени во секое време се тука да распалат по некоај и да му ја украдат епизодата на Шели. Можда и TBBT не се тоа што беа, посебно со новиве женски (златно само Пени ја гледавме), ама сепак треба уште многу подлабоко да отидат за да го дофатат дното на кое се наоѓа HIMYM.
Исто така имаат многу појаки споредни ликови отколку во HIMYM. Квипки, Стјуарт, родителите на Раж, мајките на Шелдон и Ленард, родителите на Раж, Вил Витон се далеку далеку посмешни и поинтересни ликови од Сенди Риверс, Ранжит ииии па тие се......
Така да колку и да е забавно да гледаш на кој нов начин Барни ќе кари женска, еднаш и тоа ќе ти здосади, а кај TBBT иако од тие 20 минути од епизодата 5 не ги разбирам со оние geek things сепак се позабавни отколку да гледаш како 5 возрасни луѓе влегуваат во некоја икс врата за да го исплашат Маршал.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Глас за ТВВТ и од мене.
Имам гледано се на се 10 епизоди од HIMYM и не ми го привлекоја вниманието воопшто, ликовите се за класа понесмешни од ТВВТ, а и punch-от на шегите не е тој тој... А и преку ваквиов од преискористените реплики на Барни.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Сепак како што кажаа погоре, некој не го разбира хуморот во TBBT па ради тоа HIMYM си ја одбира.
Леле леле како се преценувате, некој не го разбирал хуморот. Бог да чува. Значи стварно не ми смета, сакај си ја TBBT повеќе, ама со вакви некои глупости стварно провоцирате.

Ова е тешко за разбирање? Ова? Мене ова не ми е смешно, жално ми е.

TBBT имам изгледано 3 или 4 сезони ама прекинав. HIMYM сум во тек, гледам редовно. Првите 4 сезони ги изгледав одеднаш и се навлеков. Сега веќе одвај чекам да заврши серијата. Како и да е, го давам гласот за HIMYM. Да се разбереме, HIMYM дефинитивно не ми е омилен ситком, не ми е ни во топ 3. Ама од TBBT ми е подобра.

TBBT - да не се лажеме, има гикови на светов. Јас сум гик. Ама ова е претеризам. Плус, Пени со Ленард. Пени со Ленард???? Yeah right.
--- надополнето: 1 јуни 2012 во 09:52 ---
TBBT.
Веќе покриено од многумина: оригинална, гикови, технологија и наука... плус Пени. :D
In what universe Пени е позгодна од Робин?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Леле леле како се преценувате, некој не го разбирал хуморот. Бог да чува. Значи стварно не ми смета, сакај си ја TBBT повеќе, ама со вакви некои глупости стварно провоцирате.
Pluh Syndrome? :pos:

Мислам дека оригиналниот пост од членот што го пиша тоа немаше никаква цел да навреди, не рече дека сите кои не ја сакаат ТББТ не ја разбираат, но верувај има добар дел што апсолутно се губат на star wars или planet of the apes шеги или кога Шелдон блада нешто за физика. Тоа не е ништо страшно, едноставно не се гикови и не знаат за што се зборува. Имам другари кои не знаат кој е Леонард Нимој :) Не е потребно ништо посебно за да се разбере ТББТ, само да си по малку гик, тоа е се.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Ни јас не го знаев Леонардо Нимој па пак ми беше смешна ТББТ

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ситкомите (поготово популарните) секогаш ставаат по две шеги наеднаш. Кога има некоја паметна шега (што треба да знаеш физика или нешто друго за да ја сфатиш) секогаш има и некоја физичка шега, како на пример Шелдон облечен во фустан. Можно е за тоа време да кажувал некоја шега од физиката и сега гиковите се смеат на таа шега, а другите на тоа што Шелдон е облечен така.

Еден пример ми текнува сега за Шелдон кога држеше говор пијан. Низ целиот говор правеше интересни фаци, се смееше, му паднаа пантолоните, но и ја кажа таа шегата што нема никогаш да ја заборавам:
A neutron walks into a bar and asks "How much for a drink?". The bartender says "For you? No charge." И да не ја сфатат глупите американци со испран мозок шегава, ќе ги видат интересните потези на Шелдон.
Исто кога некој кажува гик шеги (како на пример со стар варс или Нимој референци) секогаш друг лик го навредува за тоа или потенцира колку тој немал живот. За да можат сите да се насмејат.

Сценаристите и продуцентите не се толку глупи па да ја направат серијата со мала таргет група, затоа не треба да се преценувате. Не сте вие сигурно подобри или поразлични од милиони други гледачи на серијата.
Не е ова мој синдром, само сакам да не го дрват луѓе со „хумор кој не е за сите“ :D

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
TBBT дефинитивно сум за неа, иако ги гледам и HIMYM , последниве неколку сезони се многу посмешни Шелдон и компанија, а намногу заради оригиналноста која секогаш носи новини инаку цело време би се вртеле во круг.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.405
Поени од реакции
5.966
Немам испуштено епизода од серииве.

Просто и едноставно, гласот оди за TBBT затоа што HIMYM никогаш не ме насмеале на глас.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
HIMYM
1. Александар-BT
2. Me2
3. Crazy in Love
4. Dragonsky
5. BilboBaggins
6. Дарксајдер
7. Stefanvil
8. GrouchoMarx
9. Srcee

TBBT
1. Invader
2. Пак јас
3. wot
4. Lincoln Burrows
5. Red John
6. Cold Breath
7. kikosurup
8. NightGirl
9. |S|
10.Dee_Jay
11.Pluh
12.Thelks
13.Бокица
14.Iceboy
15.Болиглава
16.*deki*
17.Вокерка

Очекував дека ќе биде неизвесно ама испадна дека врие од гикови на форум :гик:. Ќе почекаме до утре да се изјасни уште некој ( beneamata ) и евентуално џимеј да се изјасни „после утре“ :) и ќе ставиме нешто ново.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741
Дефинитивно мојот глас иде за TBBT без разлика немаат врска муабетиве дека серијата била за nerd типови зошто ни од далеку не се сметам себеси во тие типови.HIMYM ја гледав првите сезони и почна да ми здосадува и после 5 сезона престанав да ја гледам.

Kajgana Shop

На врв Bottom