Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8
Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Малку тежок избор, го обожавам и двете, ама сепак би се одлучила за Симпсонови. Помили ми се некако Симпсонови, дали поради тоа што сум израснала со нив, дали пошто нивниот хумор е некако почист и не е доближан толку до навреди и слично...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Za mene ova e epten lesno - South Park.

The Simpson ne sum go gledal nikogash asalno (kako pomal), posle (demek koga porasnav) mi beshe glupa. A na south park bezbroj pati sum se smeel/plachel, sum pauziral od shto ne sum bil vo mozhnost da gledam od shto se smeam.

Jaka mi e forava koga demek ne smeat da go prikazhat Muhamed deka muslimanite ke se bunat, oni go pravat kako Muhamed se maskira kako edno retardirano meche :pos: i toa go prikazhuvaat i site naokolu go vikaat Muhamed, apla dokazhaa deka nekoi narodi/kulturi ke umrat glupi.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
South Park филмот е лудница бе, со Садам и со ѓаволот, Кени во пеколот, бомбардирањето на Канада затоа што Канада ги бомбардирала Baldwins... :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.614
Поени од реакции
88.125

Тежок избор, СП сум ги гледал сите сезони, а симпсонови сум до 5. Можам да кажам дека вториве некако ми се поомилени. Култна серија нема што, 25 години тераат со истите глумци ( Тие што им ги позајмуваат гласовите де ), башка во скоро секоја епизода имаат по некој special guest star. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_The_Simpsons_guest_stars

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Саутпарк без размислување. Оти Симпсонови ги немам гледано салам, кога бев помал не ги ни разбирав многу, а хуморот на Саутпарк ми се допаѓа.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ни тоа, ни тоа немам гледано којзнае колку, ама Саут Парк имам повеќе епизоди гледано и стварно на некои неможев да се смирам од смеење.
А Хомер и компанија не ги ни памтам нешто посебно.
Така да Саут Парк.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.405
Поени од реакции
5.966
Од South Park имам гледано сè што постои, The Simpsons само до 3та сезона + филмот, така што мојог глас не е баш рамноправен.
Сепак, ставете ме во табелата за SP, се смеев, па и плачев со нив. :)

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Како и повеќето тука The Simpsons ги гледав уште како дете, и јас го собирав албумот со миризливите сликички и се по ред. Но прашање е колку од темите кои ги разработуваше серијата, па и нејзиниот хумор сум ги разбирал (the answer is pretty much obvious, methinks). South Park пак, почнав да ја гледам во раните тинејџ-години, време кога и смислата за хумор значително се менува. Дефинитивно во тој процес влијание имаше и SP, па тоа ќе го сметам како прва предност во однос на The Simpsons. Како втора предност, актуелноста која секогаш ја имаше SP, што секако се должи на начинот на кој што се прави ова серија, односно епизодите се прават за само неколку дена. На тој начин South Park секогаш на свој специфичен начин ги прикажуваше актуелните настани од светот (главно поврзани со America, fuck yeah....no wait, that was another Parker & Stone project).
Don't get me wrong, сеуште ги сакам Симпсонови, море ги обожавам, ги имам скоро сите сезони изгледано во последниве неколку години, ама не е ист филингот, па така ќе гласам за South Park, иако кај мене ни Homer & Co. не заостануваат нешто особено.
Предост South Park има и кај долгометражните филмови, со таа разлика што тие нивниот филм го направија на самите почетоци на серијата, додека Симпсонови чекаа скоро 20 години за нивното појавување на големите екрани. South Park : Bigger Longer & Uncut е врв, колку само пати го имам гледано, сите песни ги знаев напамет ffs...

Како на пример ова...:pos:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Саут Парт дефинитивно. Затоа што само Картмен може да ме натера да преслушам песна од Лејди Гага.

Го обожавам дебелово. Посебно во Faith +1. Мајко моја каква епизода е тоа.:pos::pos::pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
The Simpsons - им нема рамни...(y) Ги обожавам...Ги гледав како помала, после тоа на која и телевизија да ги даваа епизодите ги гледав повторно..И сега скоро ги даваа на ТВ и пак ги гледав...Омилен лик ми е Хомер... :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581

Хомер е за Интер, јас сум за Симпсонови...

Саут парк ги немам гледано многу, али доволно било тоа што сум го изгледал за да не ме привлечат да ги гледам повторно.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Океј, али, шо ги споменувате долгометражните кога темава е „Која серија повеќе ја сакате?“ :cautious:

п.с. заокружив број 2, South Park!

Kajgana Shop

На врв Bottom