Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
HIMYM од причина што немам гледано буквално ништо од Шелдон и компанија, а и да гледам не верувам дека ќе ми го сменат мислењето за HIMYM.
Стрелец на голот кај мене е Тед Мозби :D

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Да објаснам зошто гласав за HIMYM:

Се сметам за geek и многу ми се допаѓа The Big Bang Theory. Но кога морам да изберам меѓу неа и HIMYM, ја избирам HIMYM поради ликовите и бидејќи повеќе ми се допаѓа " стилот " на хумор.
Понекогаш мислам дека хуморот во TBBT е исфорсиран за да биде geeky, а во HIMYM се ми е некако поприродно.
Секогаш ми било посмешно и позабавно да ги гледам Barney и Теd како го изведуваат "Have you met Ted?" oтколу да го гледам Sheldon.
Lilly и Marshall ми се омилена двојка во комедија. Изгледа јас сум еден од ретките на кои им се допаѓаа последните 2-3 сезони од HIMYM, токму поради Lilly и Маrshall.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
HIMYM ги имам изгледано сите сезони, додека од TBBT 15 епизоди од првата сезона.

Можеби последните 2 сезони himym го губи хуморот, но останатите 5 квалитетно ме насмејуваа. Некој можеби ќе рече дека без Барни ништо не прават, но не треба да се заборават смешните сцени меѓу Тед и Маршал.
(ова не се двете единствени смешни сцени :D )
Исто така Legen... wait for it... dary!; Suit Up!; When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. Овие и неколку други реченици секогаш ме насмејувале и поради тоа сум фан на HIMYM.
За некој хуморот можеби е глуп, ама еве, ние простите си уживаме. :D

Во TBBT ме нервира што секогаш Шелдон мора да го чекам да заврши некој монолог од 3 минути, во кој пола од работите не ги разбирам.
Почетокот на секоја епизода е супер, значи коа зборат 5 минути ова ќе направат, па ова, па она, и на крај светнува ламбата. Тоа ми беше епик.
Или пак It must be humbling to suck on so many different levels. И Шелдон си има моменти, но сепак како што кажа некој членот погоре, подобро некој дијалог меѓу Барни и Тед, отколку монолог на Шелдон што едвај го разбирам.

Така да, HIMYM it is.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.770
Поени од реакции
11.772
Дефинитивно ќе гласам за TBBT.
HIMYM воошто не е лоша, т.е можеби сега последниве сезони е малце заебана ама на почетокот беше океј.
Ама не е тоа тоа, HIMYM е веќе видено каде што само Барни константно е интересен додека другите повремено може да те насмеат.
Додека TBBT е нешто друго, пооргинална е буквално сите ликови може да те насмеат. :D

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
HIMYM,затоа што хуморот колку толку пак е на ниво,додека кај TBBT во последниве 2 сезони баш и не ми се свиѓа..некако е премногу geek исфорсиран како што кажа Александар-BT,плус многу ме нервираат ликовите како Amy Farrah Fowler и Bernadette.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Дефинитивно TBBT. Да беше пред 3 сезони, можи немаше да стои она дефинитивно, ама сепак гласот ќе одеше за ТВВТ.
Актерската екипа: Искрено, и мое лично видување, освен Барни, во HIMYM другиве буквално не зна да глума. Некако ми нема природност во репликиве, претерано глумат, што изгледа невкусно. Значи да не беше Барни (за кој слободно можам да кажам дека ми е еден од најомилените ликови од сит-ком сериите), искрено ќе и дадев на серијава оценка 1.0.
За разлика од нив, во TBBT, актерската екипа не можеле да ја потрефат подобро. Добро, некој ќе речи дека Ленорд не е којзнае колку смешен, ама мора да има и таков карактер што ќе креира ситуации другите околу него да се истакнат со хуморот.
Хуморот: Реков, да не беше Барни, HIMYM ќе беше драма, не комедија. И то во стилот на ТрансМОРферс ко што му прават плагијат на ТрансФОРмерс, така овие на Френдс, и исто толку лошо како во примеров. Голем респект за тоа како е креиран ликот на Барни, ама тоа е тоа, тука завршува хуморот, и искрено мене се друго ми е дури и антипатично. Единствено што немам створено аверзија, башка од Барни, е Робин. Не оти е смешна, оти барем во глумата колку толку ми изгледа природно. Тед и Барни, луѓево НЕ ЗНААТ да глумат според мене.
TBBT хуморот, точно е малку специфичен, и или не можиш да го свариш, или ќе трошиш марамчиња да бришиш солзите од смеење (поготово на Воловиц :D ), што е случај со мене.

Така да не должам многу, дефинитивно TBBT. И не ме напаѓајте одма, ова е мој личен став, не мора да се согласувате со мене :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
процедурално, во стилот на Амди Бајрам:
Ако победи Шелдон, ќе ја спуштам! Оти никад ја неам глеано, пола саат се чудев што е ова TBBT... :cautious:

Мајката ја гледав до епизодата со Кети Пери, заборави која сезона беше и од тогаш ништо. Ќе догледам во некои „небурни времиња.“

сепак гласот оди за Робин Шербатски, оти продуцентите - мамето и го е*авте на серијата!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
процедурално, во стилот на Амди Бајрам:
Ако победи Шелдон, ќе ја спуштам! Оти никад ја неам глеано, пола саат се чудев што е ова TBBT... :cautious:
http://www.imdb.com/name/nm1433588/awards :)
--- надополнето: 31 мај 2012 во 02:59 ---
Полувреме:

HIMYM
1. Александар-BT
2. Me2
3. Crazy in Love
4. Dragonsky
5. BilboBaggins
6. Дарксајдер
7. Stefanvil

TBBT
1. Invader
2. Пак јас
3. wot
4. Lincoln Burrows
5. Red John
6. Cold Breath
7. kikosurup
8. NightGirl
9. |S|
10. Dee_Jay

Ако некој фали нека се јави :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
TBBT затоа што во неа има не баш реално отлсикани гикови во кои се пронаоѓам, а во HIMYM има женкари (Барни) во кои...well...

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
TBBT затоа што во неа има не баш реално отлсикани гикови во кои се пронаоѓам, а во HIMYM има женкари (Барни) во кои...well...
Знаеш дека не требаше да се пофалиш?

п.с. Нема анкета иначе ќе гласав за HIMYM. Причините се следниве:

- Имам изгледано само една епизода од TBBT
- Дури и повеќе да имам изгледано, верувам дека нема да смени нешто драстично
- Барни, Тед, Маршал, Робин и Лили се покул од Шелдон и другарите.
- Гиковски хумор ретко ми се допаѓа
- Weird 'Al Yankovich'

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
TBBT.
Веќе покриено од многумина: оригинална, гикови, технологија и наука... плус Пени. :D
Едноставно серија по мој терк, не знам како не ми фалела претходно. Јас обично колку е добра една серија судам по тоа колку пати сум ги изгледал истите епизоди, а ТББТ котира високо на листата. HIMYM не е лоша ама гледам и бришам.
п.с. Тие што ги немаат гледано салам двете серии незнам како може да пресудат која е подобра? :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
TBBT Wolowitz and Raj FTW Penny for ...

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
HIMYM од причина што немам гледано буквално ништо од Шелдон и компанија, а и да гледам не верувам дека ќе ми го сменат мислењето за HIMYM.
Стрелец на голот кај мене е Тед Мозби :D
Ќе ти го смени верувај. :D

Мојот глас оди за Шелдон и компанија, нив ги гледам од почеток и се имам смеено како ненормален. Сепак можи да се забележи дека последнава сезона не е на ниво со првите кога беа без женски, и неможењето на Раж да зборува со жени ако не е пијан беше поизразено, сега или ич го нема во сцените или чути .. така да мислам треба да го оживеат повеќе следнава сезона. За вториве бев скептик, уште порано ја симнав првата сезона изгледав 5 епизоди и ја избришав, незнам не ме привлече, а и имав многу серии други за гледање. Сега од ко ми се намали листава, решив да му дам шанса, ги изгледав сите сезони наеднаш и имаат интересни приказни, моменти и се тоа, ама сепак се се врти околу Барни и се чека тој да напрај нешто лудо, некоја шега.. Добра си е серијата ама е далеку зад Шелдон и компанија.

Мојот глас оди за TBBT.

Kajgana Shop

На врв Bottom