- Член од
- 4 ноември 2017
- Мислења
- 270
- Поени од реакции
- 190
Ama ima i vo Butel..kolku li samo parceli se cuvaat za niv,desno od glavnata porta. A bar vo toa sme ednakvi,site ke odime tamu, samo tie vo besplatni alei.За нив секогаш има место. Обичрн човек и со 40 температура е оставен да се лечи со парацетамолче.
Човечкиот живот е секогаш на прво место. 30 години половина држава ни е на раб на егзистенција па се преживеа. Ке се преживее и сега. Човечкиот живот неможе да се врати а парите се губат и пак се прават. Тебе што би ти било потешко: - Да не земеш плата 3 месеци или недај боже ти или некој твој близок почине од ковидот?Kako gi kazuvas, ko da ne se bitni ugostiteli i butici aj.
Zboruvas za ogromen del od stopanstvoto so desetici iljadi vraboteni.
Tolku luge ako se dovedat do rab na egzistencija e pogolema steta od brojot na mrtvi ne mislis?
Капа доле ако ти е јасна некоја идеја што ја дале политичарите откако е почната кризава.Директно можеби не, но индиректно секако.
Види, можеби "носење маска на отворено" звучи глупаво... но целта не е буквално да ја сватиме пораката.
Идеата е јасна - ДА СЕ НОСИ МАСКА 24/7. Зошто?
Па од ситуација човек да е на отворено, лесно може да премине во ситуација - човекот да влези на затворено.. да пазари негде, или да се размине со други луѓе, или да оди во вц, или да кивне, искашла.. па одма друг да помине на истиот тој "отворен" простор..
Муабетов ми е дека постојат мал милион ситуации кои не можат да бидат индивидуално регулирани.
Затоа, 'задолжително носење на маска во секаков простор' е основата на се'.
Можеби процентот да се добие или пренесе вирусот на отворено е мноооогу мала, но сепак не е еднаква на нула.
Во фаза кога има 1000 нови случаи на ден, ние дискутираме зошто требало да се носи маска на отворено? Патем тоа "отворено" како што кажав многу лесно преминува во затворено кога сме во движење низ населени средини.
Па не маски, ние треба се можно да правиме за да си помогнеме себе и на системот, кој за жал ни е катастрофа.
Mene najlesno ke mi bide da se nosat maski, rastojanie i dezinfekcija vo mesta kaj sho ima mnogu luge na edno mesto.Човечкиот живот е секогаш на прво место. 30 години половина држава ни е на раб на егзистенција па се преживеа. Ке се преживее и сега. Човечкиот живот неможе да се врати а парите се губат и пак се прават. Тебе што би ти било потешко: - Да не земеш плата 3 месеци или недај боже ти или некој твој близок почине од ковидот?
Не, не и не?Не знам што да ви одговорам...
Што мислите, тие во комисијата не си ги поставуваат истите прашања што ние овде ги дискутираме?
Што мислите, тие во комисијата онака без логично објаснување носат одлуки за носење маски на отворено?
Тие во комисијата не даваат отчет на никого?
Граѓанскиот сектор не врши никаков мониторинг над настаните?
Некако премногу лесно критикувате и носите заклучоци за работи за кои немате стручно познавање.
Не дека јас лично се согласувам со ова што се случува.. ама сепак, овде не се работи за мене или за вас. Се работи за 2 милиони народ.
Не мислиш дека е малку језиво без основ и поткрепепливи аргументи да дискредитираш некој кој врши јавна фунцкија само затоа што е вршител на јавна функција и не се согласуваш со нивното делување?Не, не и не?
Достапно е некаде ова логично објаснување?Што мислите, тие во комисијата онака без логично објаснување носат одлуки за носење маски на отворено?
Народот ќе преживее овие политичариве ќе нема шо да крадат ако нема кој да го полни буџетот.Човечкиот живот е секогаш на прво место. 30 години половина држава ни е на раб на егзистенција па се преживеа. Ке се преживее и сега. Човечкиот живот неможе да се врати а парите се губат и пак се прават. Тебе што би ти било потешко: - Да не земеш плата 3 месеци или недај боже ти или некој твој близок почине од ковидот?