Книги кои ве натерале да плачете

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
Силјан Штркот,Белото Циганче итн

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
Папата Јована од Дона Вулфолк-Крос....секогаш кога ќе се сетам на крајот се растажувам! феноменална книга, а и на Порака во шише залипав малку.

Црвено

Am I pissin' u off-fa-fa?
Член од
12 септември 2007
Мислења
1.227
Поени од реакции
81
Сум плачела на 3 книги до сега.:kesa:

Сите книги се од Николас Спаркс. Човекот навистина го бидува за љубовни романи. Јас му симнувам капа. Тоа се ,,Чекори на сеќавање" ,,Страници за нашата љубов" и ,,Порака во шише"
Уф оваа книга..и пак да ја читам, пак ќе ме расплаче, каква приказна...Мора да ги најдам и другиве две книги.
Колку што памтам исто и на Марта имам пуштено солзи.

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
1.Папата Јована
2.Не ми е страв
Сигурно има и други ама не се секавам :)

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Последна книга,Големата Вода од Живко Чинго.Не е лоша книгата,иако малце ме нервираше писателот со тоа "Проклет да бидам".На секоја страна по 5-6 пати има напишано:)Инаку една од најтажните книги што сум ги читала,можеби оти децата без родители ми биле одсекогаш најосетлива тема:(

C

cige

Гостин
Никогаш не плачам.
Ама се сеќавам дека Белото циганче имаше многу тажен крај.:nesum:

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.090
Повикот на дивината од Џек Лондон...ми бече криво индијанците што го убија Торнтон.

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Не сум плачел на книга, но "За кого бијат камбаните" ме има натажено и трогнато што и ден денес сеуште ми е меѓу favourites.

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Неточка Незванова Достоевски трагична приказна за руско девојче -сираче веке ја заборавив пак ке ја прочитам не е голема :)

Геврек

O ALQUMISTA
Член од
6 ноември 2008
Мислења
770
Поени од реакции
483
Cicko Gorio
Beloto cigance
Sibirka
Bojan- Bile blizu da me rasplacat

Btw Bojan e remek delo na makedonskata literatura

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Далеку од плачење сум бил после било која прочитана книга но сепак има една книга од Дитас која што после завршувањето на последната страна во себе осетив некои силни емоции и многу чудно се чуствував во книгата се опишани братските убиствш и војната помеѓу Босна, Србија, Хрватска. Книгата е многу добра и многу реална само не се сеќавам како му беше насловот. Дали некој може да ми помогне?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.729
Поени од реакции
34.297
Наитажен дел од книгата „Бесот на Ангелите“. Кога на адвокатката и умира детето.. и плачејки сама му дава крајниот туш, средува облеката, косата... дур тоа лежи без живот во него на ладната челична маса.

Но далеку од плачење.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Децата од Павловата улица.

А

Александра Д.