Книги кои ве натерале да плачете

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Колку што се сеќавам до сега имам заплачено на Марта и на Дува.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
не сум плачела на книга ама последно што прочитав и што ме трогна многу беше ,,дамата со камелии,, насловот е крајно непривлечен ама книгата е стварно добра
,,порака во шише,, е исто така мн. трогателна книга.....

Malata

(:
Член од
15 декември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
2
Znaes da cuvas tajna?

Placev cel eden saat S:

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Пред неколку години кога пак ја читав Ана Каренина; моментот кога се искрадува да се види со синчето, откако го напушта домот. Ама баш си се изнаплакав.

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Иам плачено на Порака во шише, Мелина врати се, Прва љубов во розевата улица, Исчезнат, прв за убиство(мислам вака дека беше оддамна ја читав)

H

HITCH

Гостин
„Чичко Горио“ и „Девојката со портокали“. За „Чичко Горио“ не мора да се објаснува многу. Тоа е прекрасна книга, една од моите омилени. „Девојката со портокали“ ми беше толку интересна, ама крајот уууууф не можев да се средам подолго време. Навистина торгателни книги. „Чичко Горио“ е психички тешка, односно тажна книга цело време, а „Девојката со портокали“ на моменти весела, на моменти тажна.

Член од
28 јули 2010
Мислења
179
Поени од реакции
49
Не сум плачела досега читајќи книга...На филм - да.

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Неамам плачено само ме имаат трогнато доста книги. Последна која ми остави таков тажен впечаток беше „Порака во Шише“

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
Евгенија Гранде - Балзак најнеочекуван крај што дојде шокантно и тоа на последната страница не очекував дека девојката така ке заврши. Плачев ко бебе
Поезија - Петре М Андреевски - на секоја ебена песна плачев.
има уште некои само не ми текнува сеа :)

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Неамам плачено само ме имаат трогнато доста книги. Последна која ми остави таков тажен впечаток беше „Порака во Шише“
ЛАЖАМ ЛАЖАМ!!!
Се изнаплаков на книгиве од Спаркс поточно на „ Страници за нашата љубов “ и „ Чекори за сеќавање “.
Плачев и на „ Знаеш ли да чуваш тајна “ и на уште една книга на која и го заборавив името :kesa:
И да на „ Пајажината на Климентина “ си плачев поштено кога ја прочитав пак.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
И една солза се смета за плачење така да на :
„Петтемина што ги среќаваш во рајот“, отпосле разбрав и дека има и филм по истоимената книга, ама не сум го гледал. На збирките раскази на Братислав Димитров (си ги купив сите), повеќето од нив мислам дека беа објавени во Теа Модерна како колумни. Колку само прекрасно пишува тој човек. Исто така ме разнежни и „Последното предавање“. Ептен мотивирачка и срцепарателна книга според вистинита животна приказна. Сум пуштил солза и на многу други, ама во моментов не ми текнуваат... Во суштина јас сум голем (one teardrop) плачко, ама ај нека остане ова само меѓу нас. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom