Книги кои ве натерале да плачете

Член од
3 декември 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
чекори за сеќавање дефинитивно...каква книга ауууу прочитајте ја

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183
Дневникот на Ана Франк

Dehumanizer

Chicken Invader
Член од
29 јуни 2008
Мислења
71
Поени од реакции
5
Мене не ми текнува која книга ме расплаче (знам се има случено такво нешто), али знам дека ептен ме натажи Папата Јована коа ја прочитав.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Само Ликос ме има расплачено,многу добра книга,со многу трагичен крај :nesum:

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Дневникот на една наркоманка , ја симнав од нет...Вистинска приказна за една девојка...

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Ох, на Девојчето со две имиња, на Јадранка Владова, многу плачев, бев четврто одделение мислам...
Пуштив солзи на една смешна книгичка, се вика Симчо, од Велко Неделковски е, некој си социоаутсајдерски случај се обработува, ама многу некако ме трогна, пубертетлиски:)... Плачев на поезијата на Пабло Неруда, имам плачено на Марта како и секој основец...
Последно така тазе исплакано ми беше на Кујна од Лили Прајор, ептен ми влезе во срце хероината.. И Мадам Бовари ја жалев...:)

cacikr

K@ŧ€ň©€ŧǾ
Член од
4 јануари 2008
Мислења
452
Поени од реакции
8
Ох, на Девојчето со две имиња, на Јадранка Владова, многу плачев, бев четврто одделение мислам...
Пуштив солзи на една смешна книгичка, се вика Симчо, од Велко Неделковски е, некој си социоаутсајдерски случај се обработува, ама многу некако ме трогна, пубертетлиски:)... Плачев на поезијата на Пабло Неруда, имам плачено на Марта како и секој основец...
Последно така тазе исплакано ми беше на Кујна од Лили Прајор, ептен ми влезе во срце хероината.. И Мадам Бовари ја жалев...:)
И јас на оваа имам плачено и на Добра земја од Перл Бак леле таа книга се скинав во плачење:toe:

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
„Децата од павловата улица„ друго потажно од неа е само јануарската сметка за струја.
Шала на страна, се сеќавам лектира ми беше во основно, многу тажен крај... кутриот Немечек.:(

К

Кики.

Гостин
само на овие сум плачела до сега : Марта, Чичко Горио, Дневникот на Ана Франк, „Commitments" , Парите се отепувачка и Печалбари - за последниве две најмногу плачев.

jeeeee8

Like dreams
Член од
28 ноември 2008
Мислења
647
Поени од реакции
16
Дванаесетиот Ангел - многу тажна приказна

L

LEPOTICKA_SWEET

Гостин
Не ми е страв од Николо Аманити, Игра со ѓаволот (заборавив од кој беше) и Папата Јована (заборавив од кој беше)

Член од
26 октомври 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
“Дневникот на Ана Франк“ и “Децата од Павловата улица“ и “Ова утро, одлучив да престанам да јадам“ и други не ми текнува, а сигурно има...

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Чекори на сеќавање-Николас Спаркс
Страници за нашата љубов-Николас Спаркс
Порака во шише- Николас Спаркс
Читачот-Бернард Шлинк

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Првпат на “Чичко Горио“ :icon_roll ,
“Џени Герхарт“ од Теодор Драјзер и на поезијата од Лермонтов...damn it :(

М

Мрак

Гостин
И јас имам плачено на пајажината на Клементина.И на Оливер Твист,таа книга најмногу ја сакам од детството.И на Дневникот на Ана Франк.

Kajgana Shop

На врв Bottom