Книги кои ве натерале да плачете

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Мене „Пајажината на Климентина“ и после више не заплакав :(
Се сетив...„Солунските Атентатори“. Колку имам плачено на оваа книга и пак да ја читам пак има да плачам...ептен се соживувам со неа

Ј

јовица11

Гостин
Нема такви,едноставно не внесувам емоции во тоа што го читам иако се внесувам целосно додека читам,али без емоции

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Не сум некоја плачка...но кога се работи за некоја книга или филм, со тажна содржина, односно со содржина што ќе допре до мене...не можам, а да не се воздржам од плачење. Сум плачела на мн. книги...но ќе издвојам само неколку, каде навистина се соживеав со приказната и со дејствието. „Хари Потер“(5,6 и 7 дел, на крајот), „Чекори за сеќавање“, „Порака во шише“, „Белото циганче“, „Срце“, „Децата од павловата улица“, „Ромео и Јулија“, „Тристан и Изолда“...и уште мнооогу други!:smir:

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
децата од павловата улица........

само заборавив кој е автор...

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Порака во шише....на крај е ептен тажна си се изнаплакав
Чекори за секавање(од истиот автор на порака во шише) ја читав во авотбус вракајки се од Блеград...несвесно си почнав да плачам и сите околу мене се чудеа што ми е:kesa:

Член од
29 ноември 2007
Мислења
241
Поени од реакции
5
На многу книги ми се имаат насолзено очите на последната беше СЕДУМ ДЕНА ЗА ВЕЧНОСТ на неа сериозно плачев

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Мене шестиот дел од Хари Потер(Harry Potter and the half-blood prince),коа умре Албус Дамблдор!

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Прва книга на која сум плачела веројатно е Малечката Фадета-Жорж Санд(во шесто), потоа на Чичко Горио-Балзак и:
Клетници - Виктор Иго.... Не да липам, ама пуштив солзи :smir:[quote/]

С

Сатори

Гостин
На многу книги ми се имаат насолзено очите на последната беше СЕДУМ ДЕНА ЗА ВЕЧНОСТ на неа сериозно плачев
Марк Леви на интересен начин ја долови ситуацијата, јас не плачев, но бев на раб да заплачам зошто ми делуваше толку не-фер ситуацијата помеѓу нив двајца.
Како мало дете.:kesa:

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
На Пиреј. Мислам дека нема ум ни срце шо можи да ги издржи тие описи и тие емоции во толку простодушни реченици.

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Имам плачено на Пиреј, Трите ќерки на Г-ѓа Ли Јанг и Крпен живот, иако не ми е јасно сеуште за последнава.

Kajgana Shop

На врв Bottom