- Член од
- 16 ноември 2019
- Мислења
- 185
- Поени од реакции
- 840
Рингишпил - Јелена Бачиќ Алимпиќ
Многу емотивно
Многу емотивно
Каде ова?Ја зема некој Временска Машина од ХЏ ВЕЛС за 100 ден ?
Јас ја земав и баш ми се свиѓа.
Човек што живеел крај на 19 и почеток на 20 век опишува ситуаци што човештвово можеби ни во 22 век нема да ги разбере.
Барај ја во некои трафичиња. Еве тука продажни места.Каде ова?
Кои се овие Heroes Publishing, збор-два за нив? Прв пат слушам претпоставувам дека се некои нови. Квалитетни ли се, Ѓурѓа ли се, како се со преводи и слично? На нет гледам нема нешто многу податоци.Барај ја во некои трафичиња. Еве тука продажни места.
Повеќе детали на Heroes Publishing на фб.
п.с Јас ја зедов, ама не ми е прочитана уште.
Малиот Принц ја читав од нив, ок беше. За подетално, не знам шо катара се, но бичат некоја акција, помали книги ги објавуваат на 10-тина дена, за цена од 100 денари. Досега ова е 4-та книга. Претходно беа „Уметноста на војувањето", „Maлиот принц", „Ромео и Јулија". Во таа од Шекспир, видов дека имаше доста слики, така да не знам дали беше целосната верзија.Кои се овие Heroes Publishing, збор-два за нив? Прв пат слушам претпоставувам дека се некои нови. Квалитетни ли се, Ѓурѓа ли се, како се со преводи и слично? На нет гледам нема нешто многу податоци.
Превод Јулија Петровска, лектура Вангелија Цавкова, уредник Тамара Димитрова.Кои се овие Heroes Publishing, збор-два за нив? Прв пат слушам претпоставувам дека се некои нови. Квалитетни ли се, Ѓурѓа ли се, како се со преводи и слично? На нет гледам нема нешто многу податоци.
Другите Ромео и Јулија и Малиот Принц ги имам читано како лектири пред 100 години и уште тогаш не ми оставија некој впечаток. Уметноста на војувањето за сега не ми е некој приоритетза читање , а оваа Временска машина колку што знам мене не ми била лектира. Првапт за книгава дознав дури кога филмот Војна на световите со Том Круз го снимија па се спомнуваше авторот на тоа дело дека е истиот и на книгава.И јас. Сите ги купувам од Heroes. Само Ромео и Јулија беше големо разочарување.
Временска машина, инаку, на времето ми беше лектира во петто одделение, и една од моите најомилени.
Ромео и Јулија е ремек дело, класик, да не ме сфати погрешно. Нивното издание е прераскажано, како за деца. Не е ни драма, туку буквално, ко прераскажана лектира од петтоодделенче.Другите Ромео и Јулија и Малиот Принц ги имам читано како лектири пред 100 години и уште тогаш не ми оставија некој впечаток. Уметноста на војувањето за сега не ми е некој приоритетза читање , а оваа Временска машина колку што знам мене не ми била лектира. Првапт за книгава дознав дури кога филмот Војна на световите со Том Круз го снимија па се спомнуваше авторот на тоа дело дека е истиот и на книгава.
Батали стотче. Има една нова збирка раскази, од еден нов автор, „Неми филмови“ се вика збирката. Одлична е. Мене и на @џимеј многу ни се допадна. Ти ја препорачувам од сѐ срце!Некоја препорака од насловиве што се 100че во Или Или?
Таа ми е во план со Аб'т кога ќе ги пуштат попустите новогодишни. Џимеј ти што ќе кажеш за збиркава?Батали стотче. Има една нова збирка раскази, од еден нов автор, „Неми филмови“ се вика збирката. Одлична е. Мене и на @џимеј многу ни се допадна. Ти ја препорачувам од сѐ срце!
Злате не можам да го најдам постот, ама еднаш мислам пишуваше дека овие изданија што се продаваат стотче во Или-или се многу специфични наслови а и не баратаат убав рејтинг на гудридс. Земав 3 книги вчера, не ми текнува што како земав... мислам дека „Пиксел“ беше една од нив.Батали стотче. Има една нова збирка раскази, од еден нов автор, „Неми филмови“ се вика збирката. Одлична е. Мене и на @џимеј многу ни се допадна. Ти ја препорачувам од сѐ срце!
Ќе има предновогодишен саем на книга во МКЦ, почнува од понеделник.Таа ми е во план со Аб'т кога ќе ги пуштат попустите новогодишни. Џимеј ти што ќе кажеш за збиркава?