Каде за новогодишните празници?

Каде за новогодишните празници?

• Во дискотека

Гласови: 5 10,6%
  • Во кафеана

Гласови: 6 12,8%
  • Во домашна атмосфера со пријателите

Гласови: 24 51,1%
  • Дома, нема пари за славење

Гласови: 12 25,5%

• Вкупно гласачи
    47
Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
59
Под мојата огромна елка. Ја сакам магијата на ноќта во тивка и топла атмосфера. Посакувам ведра ноќ на 31ви со многу ѕвезди и полна месечина. Крцкав снег и штипкаво ветре. Волнени чорапи, мека кошула, мирис на смоква и канела, и моето омилено вино бовин мускат.
Ноќ за збогување со стара добра година и ноќ во чест на уште една долга и полна нова година.
За новите предизвици, лекции и патишта, треба да се наздрави.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Дајте кажете некои кафани што организираат дочек.Колку пари и слично. :)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.222
Поени од реакции
952
Дајте кажете некои кафани што организираат дочек.Колку пари и слично. :)
Да, луѓе стварно, ако имате информација за некој кафич, кафеана или слично што организираат дочек, колку пари е, што е вклучено во цената и сл.? (Скопје)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Да, луѓе стварно, ако имате информација за некој кафич, кафеана или слично што организираат дочек, колку пари е, што е вклучено во цената и сл.? (Скопје)
99% од кафаните организираат секоја година прослави и цените се за 200-300 % пониски од кафич. Нормално, и во кафана се малце надувани, али у секој случај не се 3000, 4000 или не дај боже 6000 денари. Обично цените се движат од 1200 до кај 2000 денари во обична, најнормална кафана со жива музика, нормално. Е сеа за познатите ресторани (Дуомо, Воденица и сл) можно е да се повисоки цените ради имиџот, луѓето шо се збираат таму и сл.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.167
Поени од реакции
25.322
Буквално никаде не ми се иде. Ми се седи дома со 10 кила пуканки и 10 филма.

Единстевно нешто што би можело да ме натера да славам Нова Година е ако ме израдуваат од друштво дека нашле стан или куќа, иначе во кафич не ни помислувам да славам. Ем што не се нормални со цениве, али буквално не се нормални нема ниту една понуда за кафич пониско од 1500-1600ден за стоење за само една вечер (зборам за кафичи во Скопје, за другите места незнам како се движат цените) + да дојде 01:00 саат и да ме избркаат зашто некој двајца пијани дебили се степале или па да ми кажат дека нема алкохол а уствари треба да има неограничено. Не фала, подобро дома ке си седам така и така е обичен ден.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Кај дугар,дома.Ќе биде ТОП,шо е најважно нема алкохол,само сокче...:pos2::pos2::pos2::pos2:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Негде на плажа, да видиме за промена како изглеа "снешко" од песок.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Знам со кој...али незнам каде..НЕМА никој не се нафаќа..а за изнајмуење скапо е...(абе му треба на некој багра машка од 6-7 души)

Kajgana Shop

На врв Bottom